Løsgænger sikrede vindmølleflertal

Egentlig burde vedtagelsen af den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal åbne mulighed for at opstille 10 vindmøller langs Midtjyske Motorvej ved Svindbæk på kommunegrænsen mellem Vejle og Ikast-Brande, have været en ren formalitet.

Gennem hele processen har Venstre og Socialdemokratiet været positivt indstillet, og til sammen råder byrådets to største partier over 13 af de 23 pladser i byrådet og dermed et ganske komfortabelt flertal.

Men p.g.a. ferie var partierne ved aftenens byrådsmøde reduceret med 2 personer hver. Socialdemokraterne havde sendt Yildiz Kibar og gruppeformand Frank Heidemann Sørensen på tidlig sommerferie, mens Venstre måtte undvære Thomas Kristensen og Brian Sigtenbjerggård.

Sidstnævnte har fået fri fra byrådsarbejdet i de kommende 2 måneder, så i hans sted var 1. suppleant Per Abildskov indkaldt, og dermed rådede Venstre og Socialdemokratiet over præcis halvdelen af de 20 repræsenterede stemmer.

Fælleslisten og Dansk Folkeparti, som til sammen råder over seks mandater, havde på forhånd annonceret, at de stemte imod planerne, og det samme gjorde de konservative efter at have taget forbehold i økonomi- og planudvalget.

Løsgængeren Ismail Yalcin gjorde det også klart, at han stemte imod, og så var afgørelsen op til byrådets anden løsgænger, den tidligere Venstremand Morten Bak.

- Jeg stemmer for, lød det afslutningsvis kortfattet fra branditten, som ikke på noget tidspunkt havde ytret sig i den forudgående tre kvarter lange udveksling af argumenter for og imod møllerne, og dermed var der lige præcis flertal for planerne. Havde Morten Bak i stedet stemt nej, havde der været stemmelighed, og så ville forslagene være bortfaldet.

Sidste hurdle før planerne er endeligt godkendt er et ekstraordinært byrådsmøde i nabokommunen Vejle, som afholdes på torsdag.

Læs mere i Focus Ikast-Brande onsdag.

Kommentarer

Flot Morten Bak !!!!
En skam der ikke var en smule tilbage af det mod du viste til borgernes fordel i biogas-sagen....

Ja egentligt mystisk at man står og siger hvor betændt en sag dette er og så alligevel stemmer ja. Men gætter på hans vurdering som ejendomsmægler er at ejendommene der står tilbage ikke lider noget tab i forhold til en salgsvudering. Kig ud en dag og lad os se du mener ejendommen skal koste med udskigten til de fine møller i baghaven

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022