Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Næppe flere penge til hallerne

Hverken idrætshaller eller -foreninger har udsigt til højere kommunale tilskud på baggrund af de stigende energipriser.

Som følge af de høje energipriser oplever så godt som alle større udgifter til lys og varme. Det gælder ikke mindst kommunens haller.

Rumænsk butikstyv i Netto

Søndag kl. 18.39 blev politiet kaldt til Netto i Brande, hvor en 31-årig kvinde med rumænsk statsborgerskab var blevet tilbageholdt for butikstyveri.

Fire påbud blev til et

Et tilsynsbesøg hos Brande Åcenter 8. april sidste år mundede ud i et påbud om, at såvel ledelse som personale skulle uddannes bedre i reglerne om magtanvendelse over for voksne. Det er nu sket.

Bestseller kommer ind i varmen

Efter mere end to års forhandlinger satte repræsentanter for Bestseller og Brande Fjernvarme forleden deres signaturer på en aftale, der betyder, at modekoncernens hovedkontor i fremtiden skal forsynes med fjernvarme.

Tilladelse til Blåhøj-møller skal genbehandles

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 2. september besluttet at ophæve Ikast-Brande Kommunes miljøtilladelse til opstilling af tre vindmøller øst for Blåhøj. Årsagen er mangler i miljøkonsekvensvurderingen.

Søby Brunkulslejer - et enestående landskab

Søby Brunkulsmuseum har opnået en fornem anerkendelse af, at brunkulslejerne i Søby er noget helt unikt.

Genanvendelige møllevinger – nu også til landvindmøller

Siemens Gamesa vil nu også anvende de nyligt lancerede genanvendelige møllevinger til landvindmølleprojekter. Vingerne skal være med til at gøre vindenergi endnu mere bæredygtig og gøre branchen fuldt cirkulær.

Koncert aflyst

Fredagens planlagte koncert i Remisen med trioen Things We Do For Love, som består af Ivan Pedersen, Jørgen Thorup og Peter Busborg, er aflyst.

Som årsag angiver musikforeningen branderocker, der står som arrangør af koncerten, svigtende billetsalg.

Afgørelse stadfæstet

Planklagenævnet har afvist at genoptage behandlingen af en genboklage over et allerede opført dobbelthus på Nordlundvej. Dermed står klagenævnets afgørelse ved magt.

Ild i afrensemaskine

Brandfolkene fra Falck i Brande kom tirsdag morgen på langfart, da der kl. 08.19 indløb en alarm fra virksomheden Dansk Overflade Teknik på Grønlundvej nord for Fasterholt.

Jens Åge Sørensen har siden 2020 været eneejer af Omvrå Maskinstation, som 1. august kunne fejre 25-årsjubilæum. ”Sølvbrylluppet” markeres med åbent hus fredag d. 30. september.

Maskinstation fejrer jubilæum med forsinkelse

1. august var det 25 år siden, Omvrå Maskinstation blev etableret. Sit navn fik maskinstationen dog først nogle år senere.

Modelfoto

Holdende bil påkørt bagfra

Mandag kl. 08.48 fik politiet melding om et færdselsuheld på Ejstrupholmvej øst for Brande.

Her var en 35-årig kvinde fra Snejbjerg trukket ind til siden og havde standset sin bil, fordi en advarselslampe på bilens instrumentbræt blinkede.

Karin Rahbæk-Engmarksgaard

”Den tid på året”

Åbent brev til byrådet i Ikast-Brande Kommune

Af Karin Rahbek-Engmarksgaard, sognepræst i Blåhøj

Så står vi her igen – den tid på året, hvor landets kommuner og byråd skal forhandle budgetforlig.

C og FL måtte - desværre - sætte hælene i ved budgetforhandlingerne!

De konservatives og Fælleslistens byrådsmedlemmer har i forlængelse af budgetforliget sendt følgende udtalelse:

Hvorfor trak vi os fra forhandlingerne?

Bruno Ostenfeld Jensen

Nye Borgerlige står bag budgettet

Af Bruno Ostenfeldt Jensen, byrådsmedlem for Nye Borgerlige.

Vi er meget privilegeret, idet forligskredsen blev enige om at besparelsen blev reduceret til 40 millioner kroner fordelt over 3 år.

Påkørt i minibus

En 36-årig mand fra Brande blev fredag først på eftermiddagen uforvarende involveret i et færdselsuheld i Ikast.

Gåsebillelarver æder græsset på Brande Stadion

En hel hær af uønskede beboere er flyttet ind under græstæppet på fodboldbanerne på Brande Stadion.

Biltyv anholdt ved Skarrild

En 31-årig mand blev natten til torsdag anholdt på Hveddevej nord for Skarrild. Manden er blandt andet mistænkt for at stå bag tyveriet af både en Mercedes og en traktor i Viborg den 8. september.

Politiet fik identificeret den pågældende og har siden episoden eftersøgt manden.

Modelfoto

Spritbilist tilbageholdt på McDonalds

En 36-årig mand fra Lunderskov på Fyn gav torsdag eftermiddag både politiet og trafiksikkerheden en hjælpende hånd, da han tilbageholdt en spirituspåvirket medtrafikant.

Dina Raabjerg

Sure jyder og mopsede københavnere

Lars Aslan (S) er medlem af Folketinget - og københavner. I denne uge er han ude med riven, fordi han mener provinsen ”basher” KBH. Og han er ret træt af at få skæld ud for alverdens problemer i provinsen.

Ukendt genstand udløste alarm i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA blev sidst på eftermiddagen evakueret for gæster. En ukendt genstand blev fundet i parken, og derfor blev politi og bombeeksperter tilkaldt.

 

Tyve stjal blomstervaser og computer

En villa på Chr. Bergsvej i Brande havde i går onsdag 14. september besøg af en eller flere indbrudstyve i tidsrummet fra klokken 9 til 13.40. Udbyttet blev en computer og nogle blomstervaser.

Hvordan og hvor tyvene kom ind, er endnu uvist.

Mindretallets budgetforslag

Tirsdag eftermiddag præsenterede De konservative og Fælleslisten deres alternativ til det budgetforlig, byrådets fire øvrige partier indgik mandag. De to partier peger bl.a.

Spritbilist mistede bilen

Fredag formiddag, nærmere bestemt kl. 9.52, standsede en politipatrulje en formodet spritbilist på parkeringspladsen ved Kvickly.

Mistanken viste sig at være berettiget, eftersom føreren af bilen, en 50-årig mand fra Brande, blæste alkometeret op over 2,0 promille.

Stjal metalskrot hos BES

Natten til mandag har der været indbrud hos Brande Entreprenørservice på Fynsvej.

En eller flere ubudne gæster har skaffet sig adgang til virksomheden via en dør i gavlen, ifølge politiets oplysninger muligvis ved brug af rette nøgle.

På Dalgasskolen kan man glæde sig over udsigten til at få udskiftet vinduerne, men først i 2024.

Det betyder budgetforliget konkret

Det budgetforlig, Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige indgik mandag, indeholder besparelser på driften på ialt godt 40 mio. kr.

Konservative og Fælleslisten sat udenfor døren

På et pressemøde i eftermiddag fremlægger De konservative og Fælleslisten et alternativ til det budgetforlig, byrådets øvrige partier indgik mandag.

Henrik Engedahl

Tilfredshed hos Venstre

- For Venstre er det glædeligt at vi har kunnet fastholde en ansvarlig og afbalanceret styring af kommunens økonomi i en situation, hvor der desværre er brug for at trykke lidt på bremsen.

Kasper Pauli Pedersen

Socialdemokratiet: Lange og hårde forhandlinger

- Socialdemokratiet er med i budget 2023. Det har været lange og hårde forhandlinger i forligskredsen, men der har hele tiden været en pragmatisk vilje til at forsøge at bøje os mod hinanden i erkendelse af, at det var og er en svær opgave, vi står overfor.

Simon Vanggaard

- Et tungt men nødvendigt ansvar

Dansk Folkeparti står bag budget 2023 i Ikast-Brande. Den økonomiske situation gør, at vi skal spare 40 millioner kroner på driften i 2023, lyder det i en udtalelse fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Simon Vanggaard (bill.). Han fortsætter:

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022