Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Anne Ravn Bach

Efter kun en enkelt valgperiode har Socialdemokratiets Anne Ravn Bach besluttet sig for ikke at genopstille ved efterårets kommunalvalg, men hun udelukker ikke, at hun vender tilbage til kommunalpolitik på et senere tidspunkt (arkivfoto).

Anne Ravn Bach forlader byrådet

Da Socialdemokratiet forleden præsenterede partiets foreløbig 13 kandidater til efterårets kommunalvalg, ledte man forgæves efter to af partiets nuværende byrådsmedlemmer på listen.

Mange fejrede Skt. Hans i Drantum

Først røg det bare lidt fra hende, så fik flammerne fat, og kort efter satte hun kursen mod Bloksbjerg. Heksens skæbne var beseglet. Konklusion: Hun skulle nok bare aldrig være begyndt på at ryge!

Susanne Rasmussen

Dalgasskolens skoleleder sættes i spidsen for Artium

Dalgasskolens og Blåhøj Skoles leder, Susanne Rasmussen, konstitueres som skoleleder for Artium. Det oplyser Ikast-Brande kommunes skolechef, Thomas Garsdal, i et brev til forældrene til eleverne på Præstelundskolen.

Queen Machine

Queen Machine med Freddie Mercury-klonen Bjarke Baisner i front, var på plakaten i forbindelse med ”Rock på sporet” i 2015. 6. august kan Queen-kopierne opleves live på Søby Brunkulsmuseum (arkivfoto: Lars Juul).

Queen på brunkulsmuseet

Fredag d. 6. august inviterer musikforeningen branderocker.dk samt Søby Brunkulsmuseum til en musikalsk dobbelt-date.

- Det er med stor glæde, vi kan præsentere et par spændende navne på den flot beliggende koncertplads ved brunkulsmuseet, lyder det fra arrangørerne.

Lotte Stoltenborg

Gammel vin på nye flasker

Vi kan stille os selv det spørgsmål, om vindmøller kan blive for store?

Af Lotte Stoltenborg, byrådsmedlem for Fælleslisten

Knivmand varetægtsfængslet

Den 37-årige mand fra Brande, som politiet anholdt søndag formiddag, blev mandag fremstillet i grundlovsforhør i Retten I Herning, som valgte at varetægtsfængsle manden i fire uger frem til d. 19. juli.

Forretningsoverdragelse i Brande

Malerforretningen Jørgen Larsen skifter ejer. Læs Brande Bladet i morgen tirsdag.

Sommerfest i høj solskin

Sidste år blev man nødt til at aflyse den traditionsrige sommerfest i Præstegårdshaven i Blåhøj på grund af Corona, men i år var man tilbage i god form.

Effektiv tyverialarm tilsat nabohjælp

Kl. 01.13 natten til lørdag har der været indbrud i et hus på Blåbærvej.

Tredobbelt lokal nedrykning

Det blev en helt i gennem sløj afslutning på forårssæsonen for de tre højest rangerende lokale herreseniorhold i fodbold, som alle må en række ned.

Fredag d. 25. juni genåbner Hrand Mamadi Café Noa, som har ligget stille i de seneste to måneder.

Ny indehaver af Café Noa – ånden drives videre

Søndag d. 18. april blev den foreløbigt sidste åbningsdag for Noa Café & Restaurant, men fredag d. 25. juni åbner spisestedet igen, nu med ny indehaver – og nyt navn.

Festen fortsætter

Torsdag aften var Torvet fyldt med feststemte fodboldfans, og fredag fortsætter festen, når Brande City inviterer til festdag i anledning af genåbningen af Danmark og ophævelsen af de fleste corona-restriktioner.

Fodboldfest i Brande

Vi tabte kampen - men det var også eneste malurt i bægeret da Danmark mødte Belgien og et fyldt torv i Brande så med på storskærm.

Artium-indvielse til september

Den officielle indvielse af Brandes nye skole og kulturhus, Artium, kommer formentlig først til at finde sted torsdag d. 16. september. Det oplyser Ikast-Brande Kommunes projektleder for byggeriet, Stig Steen Pedersen, til Brande Bladet.

Klaus Toft Høg

Artium skal have en ny skoleleder

Når Præstelundskolen fra det nye skoleårs start flytter i nybyggede lokaler i Centerparken og bliver til Artium, bliver det i modsætning til tidligere udmeldinger fra Ikast-Brande Kommunes skolechef, Thomas Garsdal, med en ny leder ved roret.

Med et mål i slutningen af begge halvlege blev Gives Magnus Bitsch matchvinder i tirsdagens pokalkamp på Brande Stadion. Her jagtes han af Brandes Alex Christophersen.

Pokaloverraskelsen udeblev

Det er nok de færreste fodboldspillere, der går på banen for at tabe. Nogle gange kan uafgjort være et acceptabelt resultat – og så er der den slags kampe, man bare ikke vil tabe.

Artium

Ingen brand på Artium

Tirsdag aften kl. 21.53 blev de lokale brandfolk kaldt ud til en brand i den næsten færdigbyggede skole Artium i Centerparken.

Modelfoto

Mandlig bilist dræbt på Ågårdvej

Tirsdag aften kl. 21.19 skete der et voldsomt færdselsuheld på Ågårdvej øst for Brande.

Her kom en 53-årig mand fra Give kørende i østlig retning i en Tesla, da han ud for nr. 3 mistede herredømmet over sin bil og kørte ind i et træ.

Landskamp på storskærm

Når Danmarks fodboldlandshold på torsdag spiller sin anden kamp ved EM-slutrunden mod Belgien, bliver der mulighed for at overvære kampen på storskærm på Torvet i Brande sammen med andre fodboldfans.

Bankbestyrelse afviser købstilbud

Bestyrelsen for Vestjysk Bank anbefaler sine aktionærerne ikke at acceptere det købstilbud, som Arbejdernes Landsbank fremsatte 31. maj. Anbefalingen bygger på en samlet vurdering, herunder en såkaldt "fairness opinion" fra Vestjysk Banks finansielle rådgivere.

DM i landevejscykling bliver generalprøve på Tour de France

Når DM i landevejscykling løber af stablen i Give fra den 17. til den 20. juni, bruger Vejdirektoratet anledningen til en generalprøve af data og kanaler til trafikinformation i samarbejde med Vejle Kommune.

Camilla Moesgaard blev torsdag hædret med kagemand. Årsagen var ikke, at hun havde fødselsdag, men at hun er blevet udpeget som et af landets 100 største velfærdstalenter i 2021 (privatfoto)

Camilla er blandt landets største velfærdstalenter

Blandt flere hundrede unge mennesker ansat indenfor FOA’s fagområder, som af kolleger, ledere og andre er blevet indstillet til titlen som Velfærdens Talent 2021, er 100 udvalgt til at modtage hæderen. En af de 100 er Camilla Moesgaard fra Brande.

Motorcyklist gled i olien

Lørdag kl. 9.55 skete der et solouheld i rundkørslen sydvest for Ejstrupholm, hvor Brandevej og Ikastvej mødes.

En 37-årig kvindelig motorcyklist fra Spøttrup røg i asfalten, da hun mistede kontrollen over sin motorcykel på grund af olie spildt på vejbanen.

En investering i børn og unge er vigtig for vores alles fremtid!

Af Kirsten York Helms, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti

Oplaget af bilskrot, som får et omfang på op imod 3000 kvadratmeter, skal efter planen placeres vest for ejendommen langs jernbanen (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Udvalg åbner for autoophug og oplag af bilskrot på Hastrupvej

Et flertal i Teknik- og miljøudvalget har stik imod indstillingen fra den kommunale forvaltning besluttet at meddele landzonetilladelse til etablering af en autoophugningsvirksomhed med tilhørende oplag af bilskrot på Hastrupvej 7 øst for Brande.

Sammenstød på Skovbakken

Torsdag aften omkring kl. 22.30 skete der et færdselsuheld på Skovbakken i Nr. Snede. Her var en 20-årig kvindelig bilist, som kom kørende i retning mod syd, ved at svinge til venstre ind i sin indkørsel. Uheldigvis var en bagfrakommende 29-årig mandlig bilist ligeledes fra Nr.

Nordlundvej-byggeplaner bremses af klage

Den klage, som Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Ikast-Brande har indgivet vedrørende lokalplanen for boligområdet på Nordlundvej vest for rideskolen, betyder, at byggeriet ikke kan komme i gang som planlagt.

Tyv gik i soveværelset

I tidsrummet fra tirsdag kl. 9 til onsdag kl. 10 har der været uønsket besøg i et parcelhus på Rønne Allé.

Ny broccoli-sort fra Axel Månsson: Bimi

Bimi broccoli har vundet indpas på flere danskeres middagstallerkener. Derfor har det længe været et stort ønske for Bimi broccoli at producere den unikke variant af broccoli på dansk jord.

Brandlundparken

Stigning i antallet af ledige pleje- og ældreboliger

En gang i kvartalet får Ikast-Brande Kommunes Sundheds- og omsorgsudvalg en orientering om udviklingen i antallet af ledige pleje- og ældreboliger. Det seneste halve år har budt på en relativt stor stigning indenfor begge boligtyper.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020