Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Sygehusplaner må udsættes

En arbejdsgruppe på fire personer har gennem længere tid arbejdet på at få rejst kapital til en overtagelse af den gamle sygehusbygning og Brande Vandrerhjem, men her få dage før fristens udløb 1. oktober er gruppen endnu et stykke fra målet.

Lotte Stoltenborg

Vi skulle bare ha’ en skole – men vi får så meget mere!!

Af Lotte Stoltenborg, byrådsmedlem for Fælleslisten.

Anders Udengaard

Bør Ikast-Brande være kunde hos Danske Bank?

Af Anders Udengaard, folketingskandidat for SF.

Asfaltarbejdet på Brandlundvej udskudt

I sidste uges avis kunne vi fortælle, at det lysnede for trafikken på Brandlundvej, og dårligt var avisen udkommet, før den midlertidige lysregulering i krydset ved Ørbækvej blev fjernet.

Mette Bock

Kulturminister Mette Bock (foto: Bjarke Ørsted).

Kulturministeren fejrer gavlmalerier

Sommeren 1968 er af mange årsager gået over i historien. Også i Brande skete der noget, for det var den sommer, at en flok kunstnere arbejdede med at udsmykke en række gavle og vægge i byen til det første projekt af sin art i Danmark. Det vil blive fejret fredag d. 12. oktober

Anders Mortensen

Er statsstøttede varmepumpe-selskaber fair konkurrence?

Af Anders Mortensen, medlem af byggeriudvalget i Arbejdsgiverne

Modelfoto.

Flugtbilist på Dørslundvej

Søndag kl. 18.37 blev en 78-årig mand fra Kjellerup påkørt, da han kom kørende i sin bil i nordlig retning på Dørslundvej. Hvor vejen krydses af Fløvej, blev han ramt af en medtrafikant, der kørte ud fra Fløvej uden at overholde sin ubetingede vigepligt og ramte den 78-åriges bil i siden.

I slutningen af april var byrådsmedlemmerne fra Ikast-Brande på studietur til Ringkøbing K. Siden har udviklingsplanen for Brande Syd været stillet i bero. Jordbundsforholdene i området får skylden (arkivfoto: Ikast-Brande Kommune).

Brande Syd har været sat i bero

Ambitionen er dog fortsat, at udviklingsplanen for det kommende boligområde skal være klar til politisk behandling i byrådet inden jul.

Nikolaj Jakobsen indledte 2. halvleg med at bringe Brande i spidsen, men i sidste ende mundede fredagens lokalopgør i Ikast ud i en storsejr på 4-1 til værterne, der dermed tilføjede gæsterne sæsonens første nederlag (arkivfoto).

Tophold i modvind

Midt i august indledte Brande IF's serie 2-mandskab efterårssæsonen med en knusende sikker hjemmesejr over naboerne fra Ikast FC, der ved den lejlighed spillede deres første turneringskamp siden fusionen mellem Ikast FS og Ikast KFUM.

Urban Street Zone søger tilskud til endnu en hal

Streetsport-foreningen Urban Street Zone, som i starten af december sidste år indviede skaterhallen på Mylius-Erichsensvej, er gået i gang med at samle penge ind til indretning af endnu en hal.

Karl Henning Mikkelsen

Ingen pris til Karl Henning

Som Brande Bladet tidligere har omtalt var Karl Henning Mikkelsen, der driver det biodynamiske landbrug Højbo på Nordlundvej, blandt de otte nominerede til titlen som Årets Økolog 2018.

Kommunikationsdirektør Rasmus Winther (t.v.) fra Nature Energy ses her i samtale med driftsleder Per Hansen på toppen af en af biogasanlæggets ca. 20 meter høje rådnetanke.

Biogasanlægget foran markant udvidelse

Efter mindre end et års drift har NGF Nature Energy Månsson A/S informeret Ikast-Brande Kommune om, at man ønsker at udvide biogasanlægget på Grarupvej ved Brande til op imod det tredobbelte.

Påkørte autoværn efter undvigemanøvre

En 22-årig kvinde fra Horsens kørte først på aftenen torsdag galt på Ejstrupvej ved Fasterholt, da hun forsøgte at undvige et rådyr, som løb ud foran hendes bil.

Kirsten York Helms

Politik, kaffe og kage

Hvordan gik det lige til at det gamle rådhus skulle rives ned og arbejdspladserne flyttes til Ikast?

Og er turistkontoret og børnetandplejen også i fare?

 

Af Villy Guldbrand Jensen

 

Det vælter ind med asbest

På baggrund af en byrådsbeslutning 5. februar igangsatte Ikast-Brande Kommunes tekniske område i maj måned en forsøgsordning med modtagelse af ubegrænset asbesttagplader på genbrugspladsen i Ikast samt indkøb af seks nye containere med ”brevsprækkeindkast” til modtagelse af affaldet.

Formodede børnelokkere på Ejstrupholm Skole

3 drenge fra 0. klasse på Ejstrupholm Skole blev tirsdag omkring middagstid mens de opholdt sig på skolen kontaktet af to personer, som tilbød dem slik og kage, hvis de gik med hen til parrets bil. ”Det må vi ikke”, sagde den ene af drengene snusfornuftigt, mens en anden hentede en pædagog.

Niels Hansen

Boligjob-ordningen anno 2018

Af formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Kasper Pauli Pedersen

Budget '19: Vi er med, selvom det gjorde enormt ondt

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

Det har altid været mit hjerteblod at få min egen butik. Og det spring tog jeg i 2017, fortæller Asta Mortensen.

Hvad sidder du og nørkler med derhjemme?

For godt et år siden tog Asta Mortensen springet fra titlen som lønmodtager til at blive selvstændig med butikken Værkstedet i Brande – og hun har ikke et sekund fortrudt springet

Af Villy Guldbrand Jensen

Den nye bestyrer af Karens Kaffevogn, Camilla Gabriel (forrest) ses her sammen med resten af personalet (f.h.): Anne Knudsen, Matilde Lyng, Tobias Brøndum, Maya Sasser og Rikke Brøndum.

Karens Kaffevogn åbner igen

Endnu en midlertidigt lukket gesjæft i Brande åbner igen, og præcis som det var tilfældet med Hjørnebageriet, har Michael Brøndum en finger med i spillet.

Cykelholder stjålet på Risbjergvej

Fra en adresse på Risbjergvej ved Drantum er der i løbet af dagtimerne tirsdag stjålet en cykelholder til en værdi af ca. 2.000 kr.

Holderen, som er af mærket Thule, er beregnet til at montere på et anhængertræk, og på den sad en nummerplade med registreringsnr. AK 67 251.

Rasmus Walter

Den århusianske sanger og sangskriver Rasmus Walter kommer igen til Brande for at give koncert i Remisen, denne gang som solist (arkivfoto: Morten Rygaard).

Walter vender tilbage

25. februar 2016 fyldte Rasmus Walter RemisenBrande med både publikum og musik, og 16. februar næste år vender den til den tid 41-årige århusianer tilbage til kulturhuset i Brande for at give endnu en koncert, denne gang som solist.

Mand med indrejseforbud standset i stjålet bil

OPDATERET: Der var gevinst for en hundepatrulje, som ved midnat natten mellem mandag og tirsdag standsede en personbil på Fasterholtvej øst for Arnborg. Bilen viste sig nemlig at være stjålet af en 46-årig udenlandsk mand, som tidligere er idømt indrejseforbud i Danmark.

Tømrer faldt ned fra stillads

Mandag morgen kl. 06.50 skete der en arbejdsulykke på Engebækvej ved Brande. Her var en 38-årig mandlig medarbejder fra et tømrerfirma fra Brande i gang med at lægge lægter til en tagkonstruktion, men da han trådte et skridt baglæns, gled hans fod på stilladset, hvorved manden faldt ca.

Ida Corr

Vindere af billetter til Ida Corr

I sidste uge satte vi i samarbejde med RemisenBrande 2 billetter til koncerten med Ida Corr i Remisen på torsdag d. 20. september på højkant her på www.brandebladet.dk.

Salgschef Finn Clausen og indehaver Lasse Christiansen (t.h.) er tæt på at være klar til at flytte Hewikut fra Vrads til Brande, hvor en ny hal på 1750 kvadratmeter er under opførelse.

Helt nede på gulvet

Bygningerne i Vrads er allerede solgt, og en ny hal på 1750 kvadratmeter er tæt på at stå færdig på Jyllandsvej. Inden årets udgang flytter gulvbelægningsfirmaet Hewikut aktiviteterne over kommunegrænsen fra Silkeborg til Ikast-Brande.

Iværksætteri i Gludsted

Nicheforretning har været nøgleordet for Cecilie Gøllnitz og Mads Danielsen, der privat danner par, men hver for sig har skabt deres egen forretning.

Hans Pedersen

Stolt af eliten

Det er ikke mere end 14 dage siden, at politikerne stod og sagde, at de var stolte af den elite, vi har i vores kommune - det var til kåringen af årets idrætsnavn. Med de besparelser, man nu har lavet, vil der nok blive længere mellem, at de kan sige det.

Tæt på oprykning

Selvom halvdelen af sæsonens kampe endnu mangler at blive afviklet, er Brande IF's serie 2-mandskab allerede godt på vej til at sikre sig en hurtig tilbagevenden til serie 1, som holdet forlod før sommerferien.

Simon Vanggaard Nielsen

Dansk Folkeparti tager ansvar for budgetforliget

Dansk Folkeparti er sammen med de øvrige partier i byrådet en del af det netop indgåede budgetforlig for 2019 i Ikast-Brande Kommune. Det er et budgetforlig med massive besparelser, anerkender partiets 1. viceborgmester og gruppeformand, Simon Vanggaard Nielsen:

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen