Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Bubber: Støt op om en stærk tradition

I de kommende uger sker der noget ganske særligt. For mig, for danske børn, men især for børn i slummen i Bangladesh. Traditionen tro bliver Børnenes U-landskalender nemlig lanceret, og det sker på skoler rundt omkring i Danmark.

Nedrevet rådhus bliver til kunst i Engesvang

Nedrivningen af det tidligere rådhus (administrationsbygningen), biblioteket, museet og musikskolen i Centerparken, der har måttet vige pladsen for at gøre plads til en ny skole, er ved at være afsluttet. Nogle af de gule mursten får nyt liv som del af et kunstværk i Engesvang.

Ansatte forhindrede storbrand

Indsatsleder Jan Sørensen har stor ros til de ansatte på aftenholdet hos Dansk Træemballage på Fynsvej i Brande, som med en snarrådig indsats var med til at forhindre en brand i en dieseltruck til at udvikle sig til noget langt større.

Tyve hos Jem & Fix

Kort efter midnat, nærmere bestemt kl. 00.17 natten mellem mandag og tirsdag er der blevet stjålet 6 truckgasflasker fra Jem & Fix på Vestergårdsvej. 

De sidste bygninger i Centerparken er undernedrivning for at gøre plads til Ikast-Brande Kommunes hidtil største enkeltinvestering, en helt ny skole til 200 mio. kr.

Geografisk skævt anlægsbudget

Torsdag d. 10. oktober præsenterede et enigt byråd et budgetforlig for de kommende fire år. På driften er der udsigt til et overskud på ca. 90 mio. kroner i 2020, men nok så interessant er anlægsbudgettet.

Bilist ramte dåhjort på motorvejen

Mandag morgen kl. 07.16 måtte en dåhjort lade livet i forsøget på at krydse Midtjyske Motorvej tæt på afkørsel Brande Nord. Hjorten blev ramt af en 48-årig mandlig bilist fra Herning, der kom kørende i sydgående retning, da han ramte dyret, som blev dræbt ved sammenstødet.

Siemens Gamesa overtager konkurrent delvist

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) offentliggjorde tidligere i dag, at vindmøllevirksomheden har indgået en aftale om at erhverve udvalgte aktiver i den tyske vindmøllevirksomhed Senvion, der tidligere på året måtte erklære sig insolvent.

Tomas Bjerre

Lastbiler ad Stationsvej – Dalgasvej

D. 15/10 åbnede jeg ved et tilfælde min e-boks. Der var en mail fra Ikast-Brande Kommune om, at man arbejder på at ophæve forbuddet mod gennemkørende lastbilkørsel ad Stationsvej – Dalgasvej. Det er efter min opfattelse en dårlig ide.

Billedet stammer fra Johnny Madsen-koncerten i Remisen i 2015 (og er iøvrigt taget uden blitz...)

Så hold da mund!

Jeg var fredag aften til Johnny Madsen koncert i Remisen og havde lyst til at sige ovennævnte sætning mange gange. Sad ellers rigtig godt på 3. række næsten midt på. På 4. række skråt bag mig sad et par, som under hele 1. seance snakkede, ja, nærmest råbte til hinanden og under 2.

Her i Anlægget (Ørbæklund) er det planen, at to af gydebankerne i Brande Å skal etableres. Andre to skal etableres lidt længere mod øst ved ”Kærlighedsstien” mellem Ågade og Præstelunden.

Udsigt til endnu bedre forhold for fiskene i Brande Å

Skjern Å Sammenslutningen afventer i øjeblikket grønt lys fra Ikast-Brande Kommune til at gå i gang med etableringen af yderligere 10 gydebanker i henholdsvis Brande Å og Risbjerg Bæk syd for Drantum.

Jan Lorenzen

Det er bare ikke i orden!

Det er meget beklageligt, at et flertal af politikerne i Ikast-Brandes byråd har valgt at lukke Kernehuset i Blåhøj - og dermed sætte Blåhøj skole under et usædvanligt stort pres.

En håndfuld af Engparkens venner stod vanen tro for den praktiske afvikling af Oktoberfesten suppleret af Engparkens leder, Ruth Juul Jensen (nr. 2 fra venstre) og Irina Dahl (yderst til højre), der også var trukket i festtøjet i dagens anledning.

Bayern Engparken

Nej, Brande har ikke pludselig fået en Bundesligaklub i Seniorligaen. Men mens forandringens vinde blæser udenfor Engparken, hvor udvidelsen af ældrecenteret skrider planmæssigt fremad, blev en årligt tilbagevendende tradition fredag holdt vedlige i Oasen.

Modelfoto.

Betjent i civil tilbageholdt spritbilist

En 27-årig mandlig bilist fra Brande blev torsdag kl. 13.08 tilbageholdt af en civil politibetjent i Spar-butikken i Haderup mistænkt for spirituskørsel.

Indbrud i Lundfod

Torsdag i tidsrummet fra kl. 10 – 19.40 har der været indbrud i et hus på Lundfodvej øst for Brande.

Ruden i husets terrassedør er blevet knust, inden der fra stedet er stjålet smykker, parfumer, Kähler-vaser og en soundbar.

Tyvagtige brødre anholdt efter tip

OPDATERET: På en adresse i Brande anholdt politiet torsdag kl. 12.04 en 21-årig mand fra Brande, og et kvarter senere blev hans 23-årige storebror, der er bosiddende i Vorbasse, ligeledes anholdt.

Niels Hansen

Flere unge skal inspireres til at tage en erhvervsuddannelse

Af formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Pludseligt tandlægebesøg

Politiet fik onsdag kl. 11.47 anmeldelse af et solouheld på Nørregades parkeringsplads (Tømmerpladsen).

Henrik Kraglund

Lad os nu være ærlige……version 2

Anders Udengaard har et blødt punkt for patetiske (fremført med eller præget af stærke følelser, Den Danske Ordbog) overskrifter – nu senest med nogle betragtninger om Midtjyllands Lufthavn (Karup Lufthavn), som han synes ikke bør have kommunalt tilskud. Hvor visionært!

Falckredder fik slag

Utak er verdens løn – og til tider åbenbart også Falckredderes. I hvert fald måtte politiet tirsdag kl. 11.52 sende en patrulje ud på Midtjyske Motorvej mellem Herning og Brande for at assistere to Falckreddere.

Laura på 5 år og Benjamin på 4 var taget til Sjov & Leg i Brande Hallerne sammen med lillebror Alfred, som kun er 4 måneder og derfor befandt sig i trygge hænder hos sin mor, Stephanie Kristensen.

Sjov & Leg i Brande Hallerne

Fortnite er (midlertidigt?) blevet til "Sortnite", men fortvivl ikke – Brande Hallerne byder på masser af Sjov & Leg i alle tre haller foruden svømmehallen.

Det er første gang, Brande Hallerne forsøger sig med efterårsaktiviteter ikke helt ulig den månedlige omgang Idræt for sjov.

Flishugger fik behov for rygestop

Der går sjældent røg af en brand, uden der er ild i den - måske lige med undtagelse af den brand, brandfolkene fra Falck i Brande blev kaldt ud til her til morgen kl. 7.43.

Privat fællesvej nedlægges

Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg besluttede på sit møde 27. august at igangsætte proceduren for nedlæggelse af den private fællesvej, der hidtil har forbundet Blåbærvej med Vejlevej.

Så sent som i februar indviede Urban Street Zone med hjælp fra borgmester Ib Lauritsen hal nr. 2, og nu går de i samarbejde med Brande IF i gang med at sondere terrænet for en tredje hal til street-sport (arkivfoto).

Urban Street Zone og Brande IF vil skabe Danmarks største street-mekka

De to foreninger indleder nu et samarbejde om ny aktivitet i Brande.

Ikke ordentlighed, kære byråd….

Nej, det er ikke i orden, at et byrådsflertal hen over sommeren kører en proces for en lukning af børnepasningen i Kernehuset ved Blåhøj Skole, fokuseret på en besparelse på 714.000 kr.

Påkørt i Herning

En 54-årig mand fra Brande blev lørdag kl. 13.42 uforvarende part i et færdselsuheld på Dronningens Boulevard i Herning.

Den konservative byrådsgruppe består af (f.v.) Af Annette Mosegaard,  Heinrich Rune og Kirsten York Helms.

Det kommunale budget – med konservative øjne

Af Annette Mosegaard, Kirsten York Helms og Heinrich Rune.

Biltyv standset ved Brande Syd

Lørdag kl. 14.10 anholdt politiet en 56-årig mand fra Tørring ved motorvejsafkørsel Brande Syd.

Forhistorien var den, at manden på Holstebro-motorvejen nord for Herning havde påkørt en autocamper og kørt et sidespejl af bilen med et tysk ægtepar i.

Anders Udengaard

Lad os nu være ærlige: Der er intet midlertidigt over bevillingerne til Karup Lufthavn

Af Anders Udengaard, byråds- og folketingskandidat for SF.

I bogskabet finder man bl.a. H. C. Grams ”Lægebog for hjemmet” og et værk i flere bind om 2. Verdenskrig.

Et rigtigt håndværkertilbud

Efter en langvarig arvesag arvede Brande Museum for et par år siden Storegade 54. Ejendommen, som er en af Brandes ældste, er nu sat til salg.

Man fornærmer næppe nogen ved at kalde Storegade 54 for lidt af et håndværkertilbud.

Kristoffer Olesen

Natural har vokseværk

Det går stærkt hos Natural i Uhre. Så stærkt, at virksomheden, der sælger foder til stort set alle former for kæledyr, lige nu er ved at få bygget endnu en lagerhal på ca. 2.000 kvadratmeter i tilknytning til de eksisterende på Kærvej.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019