Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

DN Ikast-Brandes rolle. Svar til Hr. Kraglund

Som det fremgår af en del læserbreve omkring forslag til lokalplan 398, Nordlundvej kaldet ”Skoven”, har DN Ikast-Brande en rolle. En rolle som i Hr. Kraglunds optik er negativ.

Preben Christensen

Udvikling i Brande

Af Preben Christensen, formand for Brande City

Brandlund Hede er unik. Og vi skal passe på den. Det er alle nok enige om, og derfor er heden fredet.

Ja tak til udvikling! Ja til kvalitet frem for kvantitet!

“I Brande tør vi tænke stort, vi tør tage chancen og ikke mindst - vi sætter handling bag vores ord. Derfor skal vi gøre noget andet, end vi plejer.” (1. Målsætning i Strukturplan 2019 vedtaget af Ikast-Brande byråd)

Nej til Lokalplan nr. 398 …

…i sin nuværende udformning

Klammeri i Fakta

Lørdag kort før kl. 18 kom to unge mænd så voldsomt op at toppes i Fakta, at politiet måtte tilkaldes.

Møller dræber alle traner på få år

Ifølge DOF’s databaser er traner observeret 1.589 gange med 3.597 individer i Karstoft Ådal i de seneste fem år i flokke op til 72 stk.

Vi har flere par ynglende traner i Karstoft Ådal øst for Blåhøj hvert år.

Vandforsyningen fremtidssikres

Vandforsyningen i Brande er sikret i en rum tid fremover: Ikast-Brande Kommune har for nylig givet Brande Vandværk tilladelse til årligt at indvinde 1,1 mio.

En typisk hverdagsmorgen på Brande Station før de to myldretidsafgange blev nedlagt (arkivfoto: Ulla Thomsen)

Pilen peger på Transportministeriet

Frem til august sidste år var Arriva ifølge trafikselskabet selv fortsat i dialog med Transportministeriet om at bevare de to ”myldretidsafgange” på strækningen mellem Vejle og Herning/Struer, men planerne måtte opgives, da ministeriet ikke vurderede, det kunne nås at finde en løsning, inden køre

Nyt vejnavn i Brande: Solbærvej

Hvis Teknik- og miljøudvalget godkender forslaget, ændrer en del af Blåbærvej navn til Solbærvej.

Baggrunden for navneændringen, der omfatter den del af Blåbærvej, der ligger nordvest for Pilevænget, er, at der så at sige er gået rod i systemet i kvarteret på nordsiden af Vejlevej.

Stille start for lokal smitteopsporingsenhed

Siden tirsdag har Ikast-Brande som en af de sidste kommuner i Danmark også taget del i smitteopsporingsarbejdet, men indtil videre har opgaven været særdeles overskuelig: De seneste tre dage er der ikke påvist et eneste Covid-19-tilfælde i Ikast-Brande Kommune.

Endnu et værktøjstyveri

Endnu engang er der blevet stjålet værktøj fra en håndværkerbil. Denne gang skete tyveriet fra en bil, der holdt parkeret på Stadion Allé. Fra bilen er der stjålet forskelligt batteriværktøj af mærkerne Bosch og Dewalt til en samlet værdi af ca. 15.000 kr.

Henrik Overgaard

Byggegrunde – vejen til lokal vækst

Af Henrik Overgaard, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti

Lotte SToltenborg

”Dur ikke”, sagde prinsessen!

Af Lotte Stoltenborg, byrådsmedlem for Fælleslisten

Jens Møller

Chokerende!

Det var lige før, jeg både faldt ned af stolen og tabte både næse og mund, da jeg mandag aften - midt i "Badehotellet" - så Henrik Kraglunds mildest talt chokerende læserbrev på Brande Bladets hjemmeside. Uforskammethederne og det, der er værre, stod i kø, og mage til perfidi ser man sjældent.

Udvikling til Brande - men i hvilken retning?

Forandringer sker, mange er udefrakommende, og dem har vi ikke stor indflydelse på.

Vi skal alligevel i Brande være bevidste om i hvilken retning vi ønsker at udviklingen skal ske.

Hvilke værdier har vi? Hvad værdsætter vi? Hvordan prioriterer vi?

Kent Lykke

Skoleleder går på pension

Den mangeårige leder af Uhre Friskole og Årets Uhre-borger anno 2018, Kent Lykke, har meddelt, at han går på pension med udgangen af oktober. Nu skal friskolens bestyrelse i gang med at finde hans afløser.

Grafik: Ikast-Brande Kommune

Corona-smitten banket i bund - igen

Efter en mindre opblomstring i sidste uge, hvor antallet af borgere i Ikast-Brande Kommune, der blev testet positive for Covid-19, nåede op på 25, hvilket var på niveau med uge 4, er tallet styrtdykket i indeværende uge.

Ikast-Brande KOmmune

Ikast-Brande Kommune kaster sig nu også ind i smitteopsporingen

I lighed med en lang række andre kommuner over hele landet går Ikast-Brande Kommune nu også i gang med at assistere Styrelsen for patientsikkerhed med smitteopsporingen.

Nyt vaccinationssted åbner i Ikast

Som den eneste kommune i Region Midtjylland lagde Ikast-Brande i første omgang ikke billet ind på et vaccinationscenter, men når der i den kommende uge åbnes yderligere fire vaccinationssteder i regionen, kommer Ikast-Brande også med på kortet.

Hvad er visionen for ’Skoven’ i Brande Syd?

Af Henrik Stenholdt, formand for Nye Borgerlige i Ikast-Brande

Visionen for ’Skoven’ citeret fra strukturplanen:

”Vi vil skabe en ny naturbydel med udgangspunkt i det rige og varierede landskab, der omgiver os i Brande”.

Var betegnelsen delområdet “Skoven” af naturbydelen Brande Syd ironisk ment?

Tilbage i 2019 fik Ikast-Brande Kommune udarbejdet en flot, gennemtænkt og visionær strukturplan, som skitserer meget attraktive bosætningsmuligheder i harmoni med naturen i delområdet “Skoven” nær Brandlund Hede.

Jan Lorentzen

Udvikling til Brande - YES

Her på det seneste har der været en del debat omkring den nye grundudstykning på Nordlundvej 57. Flere har udtrykt  at de synes, at projektet afviger meget fra kommunens strukturplan. 

Kirsten York Helms

Brande Syd – visionerne skal ikke blive liggende i skuffen!

Af Kirsten York Helms, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti

Indbrud i tandklinik

I løbet af weekenden – nærmere bestemt i tidsrummet fra lørdag middag til mandag morgen – har der været indbrud i Tomas Bjerres tandklinik i Nørregade.

Tillæg til ’Visionen for Skoven i Brande Syd’

I forbindelse med kritikken for, at fældningsarbejdet af fyrretræsskoven var påbegyndt allerede inden høringssvarperiodens udløb, har der været en del debat om, hvad man må gøre på sin egen grund.

Henrik Kraglund

Patent på sandheden

Eller: Farcen om lokalplan 398

Af Henrik Kraglund, byrådsmedlem for Fælleslisten

Anja Scheurich (t.v.) og Louise Theilgaard har været rundt i hele kvarteret på Ny Sandfeldvej, hvor samtlige grundejere på nær to har skrevet under på en protest mod den lokalplan for området på Nordlundvej vest for rideskolen, der i øjeblikket er i høring.

Stor lokal modstand mod lokalplanforslag

Derudover havde over 100 personer, siden en tilsvarende underskriftsindsamling blev lagt ud på skrivunder.net onsdag, fredag skrevet under på den samme opfordring.

Madudleveringen foregik i smøgen langs Hotel Dalgas i løbet af to timer lørdag middag, og selv de fleste fast food-restauranter ville formentlig have set misundeligt til – logistikken klappede til ug.

Show samlede Brande

480 havde på forhånd booket billet og spisning, da Brande City lørdag afviklede det første Brande-show, men det er formentlig fair at antage, at ca. dobbelt så mange så med, da showet blev afviklet lørdag aften.

Indbrud i lægehuse

Natten til mandag har der indbrud i to lægehuse i Ikast-Brande Kommune. Kl. 01.10 var den gal i lægehuset på Stationsvej i Brande, hvor to hætteklædte gerningsmænd iført mørkt tøj blev spottet på bygningens 1. sal.

Hash ud ad vinduet

Kl. 05.12 natten til lørdag blev politiet tilkaldt til en adresse på Bøgevænget. Anledningen var, at der blev spillet høj musik til gene for naboerne, og da patruljen nåede frem til adressen, så de noget blive smidt ud af et vindue.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020