Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Arkivfoto: Morten Dickmann.

Danmarks Naturfredningsforening og Brande City samarbejder om affaldsindsamlingen

Efter ca. 5 måneders corona-udsættelse er det søndag blevet tid til den årlige affaldsindsamling. I Brande afvikles affaldsindsamlingen igen i år i samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Brande City.

Budgetforlig uden Socialdemokratiet

Fire af de fem partier og lister, der er repræsenteret i byrådet, offentliggjorde her til formiddag det budgetforlig, de har indgået for de kommende fire år.

Med i budgetforliget er Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Fælleslisten, mens Socialdemokratiet står udenfor.

Blåhøj Skole

Så sent som i 2017 oversteg elevtallet på Blåhøj Skole kortvarigt 100, men nu ligger det nede omkring den grænse på 75, byrådet sidste år fastsatte som minimum for en kommunal folkeskole (arkivfoto).

Blåhøj Skole får et år mere – mindst

Den endelige beslutning om Blåhøj Skoles fremtid udskydes til efter næste valg.

For et år siden fastsatte byrådet i Ikast-Brande Kommune efter et langt og følelsesladet forløb en nedre grænse på 75 elever for kommunens folkeskoler.

Modelfoto.

Bilist endte i grøften

Der blev ikke brug for frigørelsesværktøjet, da brandfolkene fra Falck i Brande torsdag kl. 16.07 blev kaldt ud til et færdselsuheld med fastklemte i t-krydset Sdr. Ommevej/Skærlund Skolevej.

Og i genbrugsbutikken

Også Røde Kors’ genbrugsbutik på Kirkegade har haft uønsket besøg udenfor åbningstiden, og politiet udelukker ikke, at det er den eller de samme gerningsmænd m/k, der står bag begge indbrud.

Modelfoto.

Indbrud hos fysioterapeuterne

I tidsrummet fra kl. 16.30 onsdag til torsdag morgen kl. 7 har der været indbrud hos Sund Bevægelse og fysioterapi på Chr. Bergsvej.

Et køkkenvindue et blevet opbrudt, og der er spor efter færden i de fleste af lokalerne.

Brande Kirke

Stor opbakning til menighedsrådsvalget i Brande

Af Ejgil Jessen Hansen

Der var fuldstændig fyldt op i Sognegården med det absolut maksimale antal, da der tirsdag skulle vælges 11 nye medlemmer samt stedfortrædere til Brande Menighedsråd for de kommende 4 år.

Torvehandlen er flyttet til Tømmerpladsen

I årtier er torsdagens torvehandel foregået på N. I. Møllers Plads, men fra og med idag er der taget hul på en ny æra i torvehandlens historie.

Vlado Lentz

Vlado Lentz, der også er kendt som ”den smilende betjent” fra Kanal 5-programmet Politijagt, besøger Betania Kirkecenter i Blåhøj torsdag d. 1. oktober – og han har lovet at lade bødeblokken blive liggende derhjemme (arkivfoto).

Den smilende politimand Vlado kommer til Blåhøj

Vlado har arbejdet i politiet i over 30 år og har med sin lange livs- og erhvervserfaring lært at spotte en "kunde" på lang afstand.

Vanvidsbilist mellem Nr. Snede og Klovborg

En såkaldt vanvidsbilist ræsede tirsdag 15. september afsted med 142 km/t på Horsensvej mellem Nr. Snede og Klovborg. Fotokontrollen, også kaldet ATK, havde taget opstilling på strækningen på opfordring fra borgerne, og det gav gevinst på den uhyggelige måde.

Ida, Emma og Atlas er kravlet ombord i den gamle Ferguson-traktor foran Bondegårdens børns eget gavlmaleri – eller gavlpoesi, om man vil.

Torvedag på Bondegården

Heller ikke på Bondegården (den tidligere 4H-gård) på Jyllandsvej har året været, som det plejer, men en ting ligger klippefast: lørdagens torvedag, hvor børnene fra haveholdet sælger ud af de ting, de har dyrket i deres haver henover sommeren.

Af Mikael Lund -

Gasudslip hos Blåhøj Energiselskab

Tirsdag middag rykkede Falck ud til Blåhøj Energiselskab på Sdr. Ommevej, hvor meldingen lød på gasudslip. Det viste sig dog heldigvis at være et mindre hul i en rørledning, og redningsmandskabet lod gassen sive ud indtil den var tømt. Ingen kom noget til.

 

 

Nyt lys over byen

Energi Ikast er i øjeblikket i gang med at skifte alle gadelamper i hovedgaden ud med nye lysmaster.

Dermed skulle Brande midtby kunne se frem til at blive bedre oplyst om aftenen og natten.

Præmietagerne ved Brande Golfklubs turnering søndag d. 6. september med deres præmier, som var sponseret af Brande Brillecenter og Brande Smykkecenter.

Golf i al slags vejr

Søndag d. 6. september kl. 9 tee’ede 43 morgenfriske golfere ud til singlematch sponseret af Brande Brillecenter og Brande Smykkecenter.

I Brande sidder farfar og følger Niklas

Af Villy Guldbrand Jensen - 

 

Årets Tour de France er på vej ind i de afgørende etaper inden rytterne kan køre æresrunde i Paris søndag.

Løbet bliver fulgt af millioner af tilskuere rundt omkring ved TV apparaterne i hele verden.

Sammenstød i rundkørsel

To bilister fra Ejstrupholm, en 72-årig kvinde og en 48-årig kvinde, stødte klokken 12.09 mandag 14. september sammen i rundkørslen i den østlige ende af Dronningens Boulevard i Herning lige før motorvejen.

Peter Weise som kabelmand og Klaus Balleby som strømfører samt Torben Pedersen som opsamler/fanger.

Effektundersøgelse af gydepladser

Tekst: Knud Pedersen, foto: Bjarne Stavlund

Vejle kommunes vandpleje mand Klaus Balleby, var torsdag den 10. september ved Brande Å, ud for Welcon, for at undersøge effekten af de 3 gydepladser, som Vejle kommune anlagde sidste år.

Fredagscafé i ÆldreSagen

Efter et forår og en sommer med afbud til det meste, glæder vi os rigtig meget til at se jer igen. Mød derfor op den 18. september, hvor Ældresagen i Brande igen har fredagscafe i Brande Hallerne. Alle sikkerhedsregler vedr. Covid-19 vil naturligvis blive overholdt.

Julemesse og modeshov i Remisen bliver der ikke noget af i år. I stedet lægger Brande City Detail op til at afholde en alternativ udgave af julemessen rundt omkring i de enkelte butikker søndag d. 15. november.

Julemessen aflyses

Bestyrelsen for Brande City Detail (den tidligere handelsstandsforening, red.) har besluttet at aflyse årets julemesse i Remisen på baggrund af corona-situationen.

Scooterkører slap med knubs

En 29-årig mandlig scooterkører fra Give slap forholdsvis billigt, da han fredag eftermiddag kl. 15.29 blev ramt af en bilist i krydset Bjerglide/Hyvildvej ved OK-tanken.

Sikker hjemmesejr

Der er fortsat ikke scoret mod Brande IF's serie 1-mandskab på Brande Stadion i denne sæson.

Kommunen tilbyder isolationsfaciliteter for corona-ramte

Er man testet positiv for Covid-19, og har man ikke mulighed for at isolere dig i sit eget hjem, kan man nu gennem kommunen få tilbud om ophold på en såkaldt isolationsfacilitet.

Sigurd Kristensen (t.h.) fra Brande Citys udvalg for sport, kultur og turisme overrakte prisen til Årets Sportsnavn, Jonny Bjørnsholm, Brande IF.

Årets Sportsnavn: Jonny Bjørnsholm

Blandt fem nominerede blev det Brande IF's klubrekordholder, Jonny Bjørnsholm, der torsdag aften blev kåret til Årets Sportsnavn i gl. Brande Kommune.

Ilse Christensen fra Brande Citys udvalg for sport, kultur og turisme, overrakte den nyindstiftede kulturpris til formanden for musikforeningen Branderocker, Jørgen Haahr, og bestyrelsesmedlem Michael Lund Hansen (t.v.).

Årets kulturprismodtager: Branderocker

For første gang uddelte Brande City torsdag den nyindstiftede kulturpris til en person eller forening, som har gjort en ekstraordinær indsats for kulturlivet i gl. Brande Kommune.

Formand for Brande Citys udvalg for sport, kultur og turisme, Søren K. Nielsen, overrakte prisen til formanden for Årets Sportsforening, Susanne Rasmussen, som havde selskab på scenen af Poul Ladefoged (t.h.).

Årets Sportsforening: Brande Sportsrideklub

Onsdag d. 11.

I forbindelse med Venstres årlige "Kend din kommune"-rundtur viste borgmester Ib Lauritsen frem på sit landbrug mellem Bording og Ikast (foto: Thomas Østergaard).

Venstrefolk på borgmester- og bondegårdbesøg

Onsdag aften var 40 Venstre-medlemmer samlet til årets “Kend din kommune”-arrangement. I år gik turen til borgmester Ib Lauritsens landbrug. 

Voldsomt færdselsuheld ved Klovborg

Ved middagstid onsdag skete der et voldsomt færdselsuheld syd for Klovborg, hvor Malundvej krydser Sandvadvej.

Smykketyve hos Ravns Flora

Natten til onsdag har der været indbrud i blomsterbutikken Ravns Flora på Stationsvej.

Tyven eller tyvene har skaffet sig adgang til den lukkede og aflåste butik ved at opbryde butikkens hoveddør med et ukendt værktøj, og der er spor efter færden overalt.

Hans Kristian Skibby

Vi skal ikke have lokale nyheds-ørkner i Danmark

Af  Hans Kristian Skibby (MF), erhvervsordfører for Dansk Folkeparti

For meget betalt vejbidrag returneres til kommunekassen

En landsretsdom betyder, at Ikast-Brande Kommunes spildevandsselskab skal tilbagebetale 350.000 kroner plus moms til kommunekassen.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019