Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

I midten spidskandidaterne Anders G. Christensen, Venstre, Lone Langballe, Dansk Folkeparti, og Inger-Marie Tryde, Nye Borgerlige, der har underskrevet et fælles valgforbund ved valget til regionsrådet. Det betyder, at overskydende stemmer på et af de tre partier går videre til de to øvrige. De tre spidskandidater flankeres af Jens Nicolai Vejlgaard, Venstre, og Allan Berg, Nye Borgerlige.

Venstre i valgforbund med DF og Nye Borgerlige

Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har indgået valgforbund ved valget til regionsrådet i Region Midtjylland.

Mr. Brandit lagde vejen forbi

Mandag formiddag blev nostalgipedalen jokket helt i bund, da en god, gammel bekendt af Brande lagde vejen forbi byens torv.

”En Scania 140 Super – men ikke en hvilken som helst Scania.”

Årets Uhre-borger udnævnt i fredags

Fredag fejrede Uhre Udviklingsråd med nogle måneders corona-forsinkelse, at det i år er 50 år siden, udviklingsrådet blev stiftet.

Det skete med fællesspisning i Uhre Friskoles sal, og fødselsdagsfesten havde samlet ca. 125 deltagere.

Kasper Pauli Pedersen

Naturnationalpark i Ikast-Brande kommune

Af Kasper Pauli Pedersen, gruppeformand for Socialdemokratiet

Manglende juridisk grundlag for Blåhøj-møller

Ikast-Brande byråd vedtog mandag den 13. september 2021 opførelsen af 3 møller i Karstoft Ådal med 15 stemmer for og 8 imod.

For var: socialdemokratiet 6 medlemmer, venstre 7 medlemmer, Dansk Folkeparti 2 medlemmer

Alle tilbud forkastet

På den lukkede del af mandagens byrådsmøde skulle byrådet bl.a. tage stilling til et salg af Præstelundskolens grund.

Grunden bliver ledig, når den skimmelsvampramte – og nu rømmede – skole engang er revet ned, og planen er, at der skal opføres boliger på grunden.

Små 100 SFO-børn dannede backing-group, da Artium-sangen blev afsunget som en del af torsdagens indvielse.

”En skole vi er stolte af at gå på”

Godt en måned efter ibrugtagningen 9. august blev Brandes nyopførte skole og kulturhus Artium officielt indviet torsdag.

Henrik Engedahl

Entreprenørafdelingens opgaver sendes i udbud

Et byrådsflertal udenom Socialdemokratiet vedtog på den lukkede del af mandagens byrådsmøde at udbyde alle de driftsopgaver, kommunen hidtil selv har udført. Kontrakten vil blive tildelt den, der giver det økonomisk mest fordelagtige bud.

1,8 millioner retur til kommunekassen

Som følge af en landsretsdom skal Ikast-Brande Spildevand A/S tilbagebetale knap 1,8 millioner kroner til Ikast-Brande Kommune i for meget betalt vejbidrag.

Forrest en håndfuld af medarbejderne på Brande Bibliotek, i midten medlem af Kultur- og fritidsudvalget, Lars Lyhne (V), og bagest fra højre kulturkonsulent Carsten Jensen, kultur- og biblioteksleder Martin Lundsgaard-Leth og de to skolebibliotekarer, Gitte Vammen og Jesper Ravn.

Fødselsdagsfest på kommunens nyeste og ældste bibliotek

Først på året var det 90 år siden, Ikast Biblioteksforening blev stiftet, og selvom kommunens i alt seks biblioteker har vidt forskellige aldre, har man i kommunesammenlægningens navn valgt at betragte 1931 som Ikast-Brande Biblioteks etableringsår.

Rudeknusere på Præstelundskolen

Som bekendt er skoleeleverne fra skoleårets start flyttet fra Præstelundskolen til Artium, og Præstelundskolen er nu mere eller mindre forladt.

Hashindsmugling forpurret

Et forsøg på at smugle hash ind i Nr. Snede Fængsel på Vejlevej ved Hundshoved syd for Nr. Snede tirsdag kort før midnat mislykkedes.

Kl. 23.27 blev fængselspersonalet opmærksom på lys fra nogle lommelygter i skoven udenfor fængselshegnet, og de sendte derfor bud efter en tjenestehund.

Høstarbejdere forulykkede

Redningsberedskabet fik travlt, da en traktor med efterspændt høstvogn tirsdag morgen kl. 7 forulykkede på Grarupvej.

Undskyld Blåhøj!

Fælleslistens Lotte Stoltenborg undskyldte på forhånd overfor borgerne i Blåhøj, inden et byrådsflertal mandag besluttede at give tilladelse til at opstille tre 167,5 meter høje vindmøller i Karstoft Ådal øst for Blåhøj for enden af Buelundvej tæt på kommunegrænsen mod Vejle.

Tilbage til åstedet

Små fire år efter lukningen af politiekspeditionen i administrationsbygningen i Centerparken med udgangen af september 2017 fik Brande mandag igen en politistation.

Birthe Sørensen

Ældrelivet skal være det gode liv med velfærd og værdighed

Af Birthe Sørensen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Antallet af ældre er stigende i årerne fremover, også i Ikast-Brande kommune. Når jeg hører ordet ældrebyrde, bliver jeg meget harm. For mig er mange ældre en stor ressourse for samfundet— også for Ikast-Brande kommune.

Genstridig brand under solcellepaneler

Uforsigtig brug af en ukrudtsbrænder var efter alt at dømme årsagen til en brand mandag eftermiddag på en landejendom på Hallundbækvej mellem Ejstrupholm og Brande.

Brande-show vol. II udsættes til næste år

Lørdag d. 27. februar samlede det første Brande-show op imod 1000 branditter foran skærmene til fællesspisning hver for sig og fire timers underholdning.

Planen var, at succesen skulle gentages lørdag d. 6. november, men showet er nu udsat til en gang i starten af det nye år.

Knallertstyrt på Vibevej

Kl. 04.02 natten til søndag skete der en soloulykke på Vibevej. Her væltede en 17-årig lokal knallertkører efter at have mistet herredømmet over sin knallert i forbindelse med passagen af et fartdæmpende vejbump.

Modelfoto.

Spritbilist kørte over for rødt

Kl. 03.20 natten til lørdag blev en 22-årig mandlig bilist fra Brande standset af en politipatrulje på Dronningens Boulevard i Herning.

Bor vi i det vilde vesten?

Der er noget galt i Danmark. Dybbøl Mølle maler helt ad helvede til”, sang John Mogensen i 1971… sådan er det desværre også med vores kommunes vindmøllepolitik i 2021.

Enighed om budgettet

Samtlige fem partier og lister i byrådet har i dag indgået forlig om budgettet for de kommende fire år. 

Dok Arends får kommunal henstand

Da en arbejdsgruppe i 2018 overtog Det gamle Sygehus og vandrerhjemmet for 1,5 mio. kr., blev der indgået en aftale om en udbetaling på 300.000 kr., samt at restbetalingen på 1,2 mio. skulle falde efter 3 års drift.

Erik Ellehammer

Årets Håndværker er fra Brande

Det var en stolt og glad direktør Erik Ellehammer, der sent tirsdag aften den 7. september gik på scenen i Cirkusbygningen i København for at få overrakt prisen som Årets Håndværker 2021 i kategorien for virksomheder med 20 – 49 medarbejdere.

Anne-Marie Kragsig Pedersen

Sæt penge af til cykelstier

Af Anne-Marie Kragsig Pedersen, byrådskandidat for Venstre

I skrivende stund går byrådet i gang med de indledende manøvrer for næste års budgetplanlægning.

Midt i april hejste Ole Lauritzen (t.v.) og Kenneth Tvermose fra Ikast-Brande Kommunes entreprenørafdeling granitoverliggeren på plads, og i starten af maj kunne springvandet igen sættes i drift.

Springvand for 236.520 kr.

Prisen for at renovere springvandet på Torvet i Brande endte med at løbe op i 236.520 kr. Det oplyser Dorthe Overgaard Christensen fra Ikast-Brande Kommunes Område for park & vej.

Af praktiske årsager har det været nødvendigt at finde en anden placering til tre af de fem udendørs skulpturer end oprindelig planlagt. Det har samtidig været med til at forsinke processen i ca. en måned (computervisualisering: Borgman/Lenk)

Udendørskunst forsinkes i en måneds tid

Den indendørs kunst er for længst på plads på vægge og gulve, men den udendørs kunst når ikke at komme på plads inden den officielle indvielse af Artium næste torsdag.

Ingen lokal opbakning

I Gladsaxe Kommune, hvor European Energy har hovedsæde, står der på kommunens hjemmeside:  ”Der er ikke mulighed for placering af store vindmøller i Gladsaxe Kommune”

En af de få tilpasninger, der er lavet i forhold til den oprindelige lokalplan, er denne computervisualisering af møllerne set fra Rævling Mose. Nærmeste mølle er ca. 1,4 km. væk. Visualiseringen var et ønske fra Vejle Kommune (computervisualisering: Ikast-Brande Kommune).

 

Politisk uenighed om Blåhøj-møller

To af Teknik- og miljøudvalgets syv medlemmer stemte imod, da udvalget på sit seneste møde 31. august godkendte planerne om at opstille tre 167,5 meter høje vindmøller i Karstoft Ådal øst for Blåhøj.

Siemens Gamesa lancerer verdens første genanvendelige vindmøllevinge til kommerciel brug

Vindmøllevirksomheden betegner den nye vingetype som en milepæl for den globale vindindustri og et afgørende skridt i retning af Siemens Gamesas mål om, at vindmøller kan genbruges fuldt ud i 2040.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020