Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Natalie R. Lauridsen

Sidste år blev taekwondokæmperen Natalie R. Lauridsen kåret til Årets Idrætsnavn i Brande. Frem til på mandag er det stadig muligt at indstille kandidater til både denne og to andre priser, Årets Forening og Kulturprisen.

Stadig muligt at nominere

Udnævnelsen af Årets Navn og Årets Forening bliver i år suppleret med en nyindstiftet kulturpris, som uddeles ved et gallaarrangement i RemisenBrande 11. marts.

MC Vita

Torsdag kunne Vita Jørgensen fejre sin 80-års fødselsdag, og fejret, det blev den, på trods af vejret.

67 hold til firmabold

Når det på lørdag endnu engang går løs med kampen om den lokale firmafodboldtrone, er der 67 hold med i turneringen, et mere end sidste år.

Antenneforeningen tærer på reserverne

Endnu engang var det sammensætningen af tv-pakkerne, der var til debat, da Brande Antenneforening tirsdag aften afholdt den årlige generalforsamling på Hotel Dalgas.

Indbrud på Poppelvej

Tirsdag i tidsrummet fra kl. 16.10 – 21.15 har der været indbrud i et hus på Poppelvej.

Husets terrassedør er blevet brudt op, og hele huset er blevet gennemrodet.

Fra stedet er der blandt andet stjålet et fjernsyn.

Mano Teknik – vækst i Formel 1-tempo

På Mylius-Erichsensvej i Brande finder man en af byens yngste virksomheder, Mano Teknik. Det er kun halvandet år siden, virksomheden blev etableret, og siden er det kun gået en vej: opad.

Sandsække udleveres på genbrugspladserne

Boligejere med risiko for oversvømmelse kan fra og med i dag få udleveret sandsække på genbrugspladsen som hjælp til sikring af huset imod den megen regn.

Der var en logisk forklaring på, at vandet mandag stod højt i Brande Å: Ifølge DMI faldt der i løbet af weekenden en hel måneds nedbør i Ikast-Brande Kommune.

En måneds nedbør på to døgn

I en normal februar måned falder der ifølge DMI 43 mm. nedbør. Tallet er beregnet som gennemsnittet af nedbørsmængderne i årene 2006-2015 og svarer på nær 0,3 mm. til den mængde nedbør, der faldt i Ikast-Brande Kommune i løbet af weekenden.

Marie Carmen Koppel

Vind billetter til Marie Carmen Koppel

Fredag d. 6. marts giver Danmarks ukronede soul-dronning koncert i RemisenBrande.

I samarbejde med RemisenBrande udlodder Brande Bladet nu 2 x 2 fribilletter til koncerten. For at deltage i lodtrækningen, skal du svare på følgende spørgsmål:

Vi har en kamp at kæmpe - sammen

Af Villy Guldbrand Jensen

Sådan lød invitationen fra forstander på Brande Højskole, Mogens Sommer Madsen, i et brev han sendte til landets politikere.

I Anlægget er den normalt slyngede å midlertidigt forvandlet til et mindre hav. Imens kører springvandet ufortrødent videre.

Brande Å har fået vokseværk

Helt så grelt som i forbindelse med skybruddet i august 2010 er situationen ikke, men weekendens voldsomme vandmasser har sat Brande Å under et pres, som ikke er set i den mellemliggende periode.

Overlod sin bil til spritbilist uden kørekort

Fredag kl. 13.45 standsede politiet en bil ført af en 62-årig mand fra Brande på Silkeborgvej i Herning.

Politiets mistanke om, at manden var påvirket af spiritus viste sig at være berettiget, og han var heller ikke i besiddelse af et gyldigt kørekort, men dermed sluttede sagen ikke:

Kasper Pauli Pedersen

En økonomisk og social ansvarlig politik

Af Kasper Pauli Pedersen, fungerende gruppeformand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande byråd.

OK benzinpenge til Brande Håndbold Klub

En ny sponsoraftale med energiselskabet OK gør det muligt for lokale at støtte Brande Håndboldklub, hver gang bilen tankes – helt uden at det koster ekstra.

Lastbil ramte jernbanebro

En stor polsk lastbil med en container på ladet ramte onsdag 12. februar klokken 9.07 jernbanebroen på Østre Allé i Brande. Chaufføren, en 26-årig polsk kvinde, havde undervurderet, hvor høj containeren var.

Trafikuheld på Vejlevej

En trafikulykke med tre parter fandt onsdag 12. februar klokken 17.56 sted i krydset ved Bymarken og Vejlevej i Brande. En 36-årig mand fra Brande kom kørende i bil fra Bymarken og svingede ud til højre på Vejlevej.

18. februar fortæller TV-værten Mikkel Beha Erichsen om sin og familiens tur til klodens nordligste egne i RemisenBrande (PR-foto)

Mikkel Beha og den hvide verden

Tv-værten Mikkel Beha Erichsen og hans familie er glade for at være tilbage i Danmark efter en fantastisk ekspedition til kolde farvande.

Glatføreuheld

Det glatte føre resulterede flere steder i en række trafikulykker tirsdag 11. februar. Blandt andet på Givevej rute 176 i nærheden af Ejstrupholm, hvor politiet klokken 23.56 fik en melding om et solouheld på Givevej ved 13,4 kilometermærket.

De broer - de broer

I forrige uge var det broen på Jyllandsvej der brutalt stoppede en varebil, der enten ikke kendte sin egen højde eller ikke havde set skiltet på broen.

Alle vil jo bare elskes

En livstidsfanges historie og en vens tanker

I 2018 udgav Thomas Bjerg Mikkelsen sammen med Lars Irgens Petersen bogen ”Alle vil jo bare elskes”.

Vi har en kamp at kæmpe - sammen

En hel række folketingspolitikere besøger Brande Højskole i den kommende tid.

Brande Gymnastik og Ungdosmforening har fået 13.000 kroner fra DIF og DGI´s pulje.

360.000 kroner til idrætsforeningerne i Ikast-Brande Kommune

DIF og DGI’s foreningspulje har i 2019 bevilget 360.000 kroner til en række idrætsforeninger i Ikast-Brande Kommune.

Flere glatføreuheld på motorvejene

På grund af hagl og regn var motorvejene glatte i går og i nat og det resulterede i flere uheld. På midtjyske motorvej En 39-årig kvinde fra Snedsted var på vej mod nord, og ud for kantpæl 59,3 mistede hun herredømmet over sin bil, fordi en voldsom haglbyge havde gjort vejen spejlglat.

En fugl i hånden

Af Mikael Lund

Regeringens oplæg til en udligningsreform ser lige nu ud til at sende et tocifret millionbeløb i Ikast-Brandes kommunekasse, men belært af erfaringerne fra tidligere har byrådets politikere indtil videre undladt at tage glæderne på forskud.

Vita fylder 80

Kvinden bag CanCan pigerne i halvfjerserne fylder rund.

Af Ejgil Jessen Hansen - 

Ung dørmand fik en skalle

Sent fredag aften 7. februar klokken 23.22 blev en privat skolefest for 10. klasse-elever i det gamle diskotek Bak-Inn på Strøget i Nørre Snede forstyrret af en flok på fem-seks aggressive unge, der kom fra Ikast.

Storm over Brande

Søndagens stormvej - med regn - gik ikke upåvirket hen over Brande. Den kraftige vind væltede skiltet ved WashWorld på Herningvej. Og andre steder var det grene og træer der måtte lade livet for de voldsomme vindstød.

Fra træer og buske til blomstereng

Ikast-Brande Kommune er i øjeblikket ved at tynde voldsomt ud i beplantningen på Stationsvej på den nordvestlige side af stationen – men hvorfor nu egentlig det?

Otto Mertz blev kåret til Årets håndboldspiller i Danmark i 1990. Torsdag aften kunne publikum ved selvsyn konstatere, at han i en alder af 56 år ikke har glemt, hvordan man håndterer en håndbold.

Kneben sejr til rutinen

Ungdom mod rutine. En klassisk dyst, som torsdag aften blev tilføjet endnu et kapitel, da Brande HK’s serie 1-herrer tog imod KIF Allstars med håndboldkoryfæer som Otto Mertz, Hans Peter Munk-Andersen og Karsten Holm på holdkortet.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Den lokale Flyttemand

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019