Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Henrik Kraglund

Købmand Larsens kaffe er næstbedst

Sådan lød det kryptiske slogan for købmand Larsen i Skolegade i Herning, for hvem jeg i sin tid bragte varer ud.

Det forblev en hemmelighed, hvem der efter købmand Larsens mening var byens bedste kafferister!

2.329 underskrifter mod flytning af tandplejen

Her til formiddag overrakte fhv. viceborgmester Preben Christensen på vegne af den nystiftede forening Brande City 2.329 underskrifter mod den forestående midlertidige flytning af børnetandplejen fra Brande til Nr. Snede, mens byggeriet af en ny skole står på.

Modelfoto.

Mand klippet fri af bil

Lørdag kort før middag blev det lokale redningsberedskab kaldt ud til en færdselsulykke på Dørslundvej ud for nr. 70 ved Kidmose Bæk.

Annette Mosegaard

Samarbejde og sammenhold - den eneste vej frem

Af Annette Mosegaard, byrådsmedlem for De Konservative

Svømmehallen mister 300.000 kr. i årligt tilskud

En af udløberne af efterårets budgetforlig mellem byrådets fem partier er, at Brande Svømmecenter mister en ikke ubetydelig del af sit årlige kommunale tilskud.

Det lysner for Brande

Inden længe går vi igen mod lysere tider, og også på andre områder ser det så småt ud til at lysne for indbyggerne i Brande.

I hvert fald besluttede Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg på sit møde i tirsdags at sende opgaven med at udskifte gadebelysningen i midtbyen i udbud.

Harry bokser død

Harry Kristensen er død, 83 år gammel.

For mange var Harry kendt som en afholdt og respekteret boksetræner i Brande Atlet Klub.

Sammen med sin broder Frank, stod han for træningen i bokseklubbens storhedstid tilbage i halvfjersene og firserne.

Har I tænkt på os?

Vi er flere foreninger, der er glade brugere af Brande Biblioteks lokaler. Vi er faktisk så glade, at vi er lidt bekymrede for fremtiden, hvor Brande Bibliotek står overfor store forandringer.

En mand ved navn Bertel

Fætters klumme -   Det kan godt være, forretningerne starter juleudsmykningen tidligere og tidligere. Det er vel en naturlig konsekvens af, at vi efterhånden har fået flyttet julen op på et niveau, hvor vi har brug for en længere periode til indkøb af gaver.

Da Venstre senest inviterede til kaffe og politik på Smaghuset sidst i juni mødte ca. 60 frem for at tage del i debatten, men onsdag var fremmødet noget mere sparsomt (arkivfoto: Villy G. Jensen).

Tillid, ny skole og manglen på byggegrunde

De tre emner var hovedtemaerne, da byrådsmedlemmerne mødtes med brandeborgerne onsdag aften på Smagshuset i Brande. Det var igen Venstre i Brande, der stod som arrangør.

Fra byrådet var der pænt fremmøde, mens det mere kneb med antallet af fremmødte borgere.

Ledigheden i Ikast-Brande styrtdykker

I løbet af det seneste år er den såkaldte bruttoledighed i Ikast-Brande Kommune faldet fra 771 til 589 personer svarende til et fald på 23,6 %.

Jette Nielsen

Hvad sker der, hvis turistforeningen nedlægges?

I denne uges udgave af Focus kan du læse, at et flertal på en ekstraordinær generalforsamling har besluttet at nedlægge Ikast-Brande Turistforening og dermed i praksis Turistkontoret i Brande.

Bubber

Gang i Brande giver et ekstranummer

Fra 14. april frem til 15. september blev der sat ekstra gang i Brande med seks gratis live-koncerter på Torvet med bl.a. Rock Nalle, Sussi & Leo, Nice Little Penguins og Fede Finn & Funny Boyz.

Jørgen Bæk

Jørgen Bæk kunne i sommeren 2014 fejre både sin 50-års fødselsdag og sit 10-års jubilæum som direktør for AKM (arkivfoto: Mikael Lund).

AKM-direktør fratrådt med omgående virkning

Bestyrelsesformand for Andelskartoffelmelsfabrikken Midtjylland (AKM), Martin Arvad, oplyser i en kortfattet pressemeddelelse, at bestyrelsen og AKM's adm. direktør siden 2004, Jørgen Bæk, har valgt at afbryde samarbejdet med virkning fra i går.

Birgit Worm Kristensen

Ældrerådets formand, Birgit Worm Kristensen.

Bekymring i Ældrerådet over konsekvenserne af besparelser

Årets sidste arbejdsopgave for Ikast-Brande Kommunes Ældreråd var at udarbejde et høringssvar til kommunens budget for 2019. I 2018 har kommunens økonomi og dermed budget fyldt en hel del også for Ældrerådet.

Sort Fiesta sættes i forbindelse med indbrud

Politiet efterlyser vidner, som har set en sort Ford Fiesta i Ejstrupholm/Nr. Snede-området om aftenen torsdag d. 29. november.

"Frihedens elevator" skal have en ny placering

Når Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg mødes senere idag tirsdag, indledes mødet med et besøg på Brande Museum, hvorefter udvalget skal besigtige gavlkunst.

Museum trues af nedrivning

Brande Museum har afholdt sin årlige generalforsamling i skyggen af planerne om, at bygningerne, der huser bl.a. museet, skal rives ned.

Simone Nørgaard Kruse

Nørgaards Nostalgi flytter

1. maj indviede Simone Nørgaard Kruse sin retro- og antikvitetsbutik Nørgaards Nostalgi på Storegade 18, men i det nye år får butikken nyt hjemsted: Det er dog kun tallene i adressen, der skal ændres, butikken kommer fortsat til at ligge på Storegade, bare 300 meter længere sydpå.

Traktorkørsel på motorvejen

Søndag eftermiddag kl. 13.32 måtte politiet sende en færdselspatrulje til Brande, hvor to traktorer i strid med færdselsreglerne tullede rundt på Midtjyske Motorvej.

Modelfoto.

Tårnhøj promille kostede bilen

Søndag kl. 12.28 standsede en politipatrulje en 47-årig mand fra Brande, som kom kørende på Thyregodvej i sin bil.

Indbrud i biler

I løbet af weekenden har der været indbrud i en VW Golf Sportsvan varebil, der holdt parkeret på rastepladsen på Thyregod ved Midtjyske Motorvej.

Anders Udengaard

Skynd dig, kom, om føje år – heden som en kornmark står

Det er over 150 år siden, at H.C. Andersen skrev de berømte ord, men i dag er de mere relevante end nogensinde. Forskere fra Københavns og Aarhus Universitet har slået alarm, fordi hedens unikke natur er truet i en grad, som er kommet bag på alle.

Færre vil være plejefamilier

Børne- og familiechef Anton Rasmussen (bill.) oplyser på forespørgsel fra Ikast-Brande Kommunes Børne- og undervisningsudvalg, at antallet af plejefamilier i Ikast-Brande Kommune er faldet med 30 % i løbet af fire år.

Det bliver vildt!

I de kommende 2-3 år vil kommunen gennemføre byggerier i Brande til en pris af ca. 240 mio.kr. Ca. 60 % af kommunens samlede byggerier i perioden. Så mange og store byggerier vil kunne ses og mærkes.

Den første dans

Af Morten Dickmann

Mange mennesker trodsede sidst på eftermiddagen torsdag regnvejret og troppede op på Torvet i Brande, hvor julemanden havde meldt sin ankomst for at traditionen tro tænde Brandes juletræ.

Seks høringssvar blev til 21

Først på ugen kunne flere lokale og regionale medier oplyse, at der blot var indkommet 6 høringssvar til Bestsellers byggeplaner, som har været sendt i offentlig høring.

Om ny skole i Brande

Som borger i en aldersgruppe, der har skolelivet på lang afstand, er det spændende at følge udviklingen i det nye skoleprojekt, som skal afløse Præstelundskolen, biblioteket, børnetandplejen samt borgerservice m.m.

Det er denne type gadelampe, som siden 2016 har stået på Jernbanegade på strækningen nærmest stationen, de øvrige gadelamper foreslås udskiftet med.

Gadelys på dagsordenen

Når Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg mødes på tirsdag, skal udvalget bl.a. tage stilling til, om der skal tages fat på at udskifte gadebelysningen i Brande.

Fut i frituren

Hele styrken rykkede ud, da der her til formiddag kl. 10.27 indløb melding om brand hos Æ' Pølsevogn på hjørnet af Vejlevej og Linde Allé.

Her var der gået ild i en frituregryde, men personalet havde handlet snarrådigt og fik selv slukket flammerne ved hjælp af et brandtæppe.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen