Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Høringssvar vedrørende forslag om lukning af Blåhøj skole

Landdistriktsrådet for Ikast-Brande kommune er en forening af alle landsbyer i Ikast-Brande kommune og talerør til kommunalbestyrelsen. I Landdistriktsrådet arbejder vi for at skaber nogle gode rammer og forhold for alle Landsbyerne i Ikast-Brande kommune i samarbejde med kommunalbestyrelsen.

Fremtidens fundament

Af Morten Patrzalek, præst ved Betania Kirkecenter, Blåhøj.

”Kommunens væsentlige ressource i fremtiden er børn og unge, og forældrene er den vigtigste aktør.” – citat fra Ikast-Brande Kommunes visionspapir 2018-2025.

Kasper Pauli Pedersen

En aften i Blåhøj

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mand truede med våben

Politiet sendte torsdag eftermiddag omkring kl. 16.40 et større antal patruljevogne til en adresse i Brandes sydlige opland. Årsagen til det store politiopbud var ifølge sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning ”trusler i familieforhold”, som han formulerer det.

Ligesom sidste år ender lørdagens cruise på Torvet, hvor både deltagere og publikum er inviteret til at sætte ”Gang i Brande” i selskab med Gina Michaells og sidste års grandprix-vinder, Rasmussen (arkivfoto: Morten Dickmann).

Amerikanerne vender tilbage

I de kommende dage afholdes der for syvende år i træk amerikanertræf på campingpladsen.

Arrangør er som de foregående seks gange Hosekræmmeren i samarbejde med Brande Camping, og skabelonen er i de store hele magen til sidste år.

Blæst og regn drillede paragolferne

Lørdag den 10. august dannede Brande Golfklub rammen om en vellykket og livsbekræftende dag ved Paragolf Brande med deltagelse af 48 spillere fra hele landet. Til trods for, at blæst og regn drillede spillerne.

Tekst + foto: Erik Lauritzen - 

Hvad med OS ???

Sad og læste Brande Bladet igennem og faldt over skrivelsen vedr. den nye skole. Og hvor er det dejligt for Brande at vi får den, og alle de ting der så bliver samlet på et sted, som f.eks børnetandpleje, musikskole, sundhedsplejen og heldagslegestue for de kommunale dagplejere.

God stemning på dialogmøde

16 af Ikast-Brande kommunes byrådsmedlemmer havde taget imod invitationen til aftenens dialogmøde i Blåhøj hallen, som havde samlet ca. 150 deltagere fra lokalområdet.

Idrætsforeningens høringssvar vedr. dagtilbud og skole/SFO i Blåhøj

”Blåhøj Idrætsforening blev stiftet i 1936 og har det formål at samle ungdommen i Blåhøj og Omegn til gymnastik, idræt og boldspil.” Sådan står der i vedtægterne. 

Pinlig talsmand for vindmølleindustrien

Af Kaj Bank Olesen, Tiphedevej 10, Vildbjerg

Borgmester Ib Lauritsen havde ingen problemer med at håndtere gravemaskinen, da han tirsdag eftermiddag fjernede de første skovlfulde jord som tegn på, at arbejdet med Brande Syd nu officielt er sat i gang.

Borgmesteren gravede for

Når man som Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V) har en baggrund som landmand, er det ingen sag at håndtere en gravemaskine.

Indbrud hos lystfiskercenter

Natten mellem mandag og tirsdag har der været indbrud hos Midtjysk Lystfiskercenter på Løvbjergvej ved Smedebæk nord for Ejstrupholm.

Hvad skal Brandes nye skole hedde?

Navnet på Brandes nye skole og multihus, der i første omgang fik arbejdstitlen ”Synergien”, skal findes via en konkurrence. Så nu har alle muligheden for at komme med forslag til, hvad bygningen skal hedde.

Hvordan landsbyerne overlever

Af Holger Laursen, Radikale Venstre Ikast-Brande

Store nedskrivninger i Den Jyske Sparekasse

Den Jyske Sparekasse A/S offentliggjorde mandag regnskabet for 1. halvår 2019. Det samlede resultat før skat er på 21,4 mio. kr. Især store nedskrivninger på erhvervskunderne trækker ned i overskuddet.

Sparekassens 1. halvår af 2019 har været præget af travlhed.

Fra højre er det bibliotekarerne Ditte Hertzum og Lisbeth Bjørn Hansen samt kontorassistent Birna Sandfeld, der står klar til at tage imod lånerne på det midlertidige bibliotek i Pakhuset.

Første åbningsdag på biblioteket

De næste to år har Brande Bibliotek til huse i Pakhuset på Stationsvej.

Ovenpå en hektisk sommer med flytning af både materialer og inventar var Brande Bibliotek klar til genåbning på den nye adresse mandag formiddag.

Lotte Stoltenborg

Fælleslisten fortsat i arbejdstøjet

Af Lotte Stoltenborg og Henrik Kraglund, byrådsmedlemmer for Fælleslisten.

Det første halvandet år af den nuværende byrådsperiode er gået. Tiden er inde til en status og til at tjekke, om Fælleslistens (FL) retning synes at være den rette.

Lynet slog ned

Kl. 05.00 her til morgen måtte brandfolkene fra Falck i Nr. Snede en tur til Fasterholtvej ved Ejstrupholm, hvor et hus var blevet ramt af et lynnedslag.

Lynet havde ramt husets tag og antændt en mindre brand, som brandfolkene imidlertid hurtigt fik under kontrol.

Fra en bekymret familiefar og spejderleder

Jeg er en bekymret familiefar, spejder- og klubleder, som gruer for konsekvenserne for egen familie og fritidsaktiviteter i Blåhøj ved lukning af Blåhøj Skole.

Lukning af Blåhøj Skole og Kernehuset

Som politiker står man jo hele tiden overfor at skulle prioritere ressourcer og penge efter politisk overbevisning og god ansvarlighed som folkevalgt.

Til byrådet i Ikast-Brande Kommune

Det er med stor undren og bekymring, at byrådet har sat lukning af Blåhøj på dagsorden, for det er i bund og grund det, de gør. Der er ingen tvivl om, at Kernehuset og Blåhøj Skole i den grad er med til at binde vores lokalsamfund sammen, og som er hele livsnerven i Blåhøj.

Carsten Kissmeyer

Foto: Venstre.

Kissmeyer ny forsyningsordfører

Da den tidligere Ikast-Brande-borgmester, Carsten Kissmeyer (bill.), sidste sommer kom i Folketinget som suppleant for Esben Lunde Larsen, blev han udpeget til partiets boligordfører.

Sognepræst Karin Merete Rahbek-Engmarksgaard (t.h.) og menighedsrådsformand Susanne "Sus" Jensen har taget plads på en af de nymalede bænke. I baggrunden kirkeorglet, der som det eneste er blevet stående i kirken under renoveringen, og også det har fået en helt ny farve.

Blåhøj Kirke bliver klar til tiden

Siden nytår har Blåhøj Kirke været under renovering, og selvom håndværkerne endnu ikke er helt færdige, ser det ud til, at tidsplanen (næsten) holder, så kirken bliver klar til genindvielse 1. september.

Åbent brev fra Blåhøj

Kære politikere,

Michael Lund Jessen

Sportmaster lukker i Brande

Grindsted bliver ikke den eneste by, der mister deres Sportmaster-butik med udgangen af februar næste år: Også Sportsmaster-butikken på Storegade i Brande er blandt de af kædens butikker, der vil blive afviklet.

Mester selv er kommet på arbejde: Indehaver af Fink Ejendomme og Fink Byg, Jacob Fink, har fattet spaden for at sætte gang i gravearbejdet, mens Kim Krogh (t.v.) og ejendomsmægler Morten Bak fra LokalBolig (t.h.), der står for salget, ser til.

Fem nye boliger på Blåbærvej

To af de planlagte fem boliger er allerede solgt og en tredje reserveret, så der er ikke noget at sige til, at Jacob Fink har glædet sig til at komme i gang med byggeriet af fem splinternye boliger med facade ud mod Vejlevej.

Borgmester med format

Endelig en borgmester med format i spidsen for en kommunalbestyrelse, som også viser format.

Høringssvar fra skytteforeningen

Blåhøj Skytteforening har sendt en kopi af foreningens høringssvar til Ikast-Brande Kommune vedr. Blåhøj Skoles fremtid og dermed den fremtidige udvikling i Blåhøj:

Brande Citys udvalg for sport og kultur består af (fra højre): formand Sigurd Kristensen, Åge Kristensen, Pia Stræde Palmelund, Ilse Christensen og Søren Nielsen samt Rune Lyager, der ikke nåede med på billedet.

Brande City vil have foreningerne i tale

Torsdag d. 29. august inviterer Brande Citys underudvalg for sport og kultur til foredrag på vandrerhjemmet med Rasmus Fejerskov, en af de ildsjæle, der har været med til at gøre Klitmøller kendt som ”Cold Hawaii” i surferkredse.

Siemens Gamesa fordobler overskuddet

Vindmøllevirksomheden Siemens Gamesa har fordoblet overskuddet for regnskabsårets første ni måneder.

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen