Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Hannibal Gregersen foran et lille udsnit af de produkter, der kommer på hylderne i den kommende AgroLand-butik på Uhrevej, men som allerede nu kan købes på møllen.

Alt til dyrene og haven

I starten af marts næste år åbner AgroLand butik ved møllen på Uhrevej.

1. juli i år overtog Vestjyllands Andel i forbindelse med en større handel fire Hedegaard A/S/Danish Agro-filialer, bl.a. Hedegaard A/S’ filial på Uhrevej i Brande.

Hans Kristian Skibby

Manglende morgentog bliver en sag for ministeren

De morgenafgange, som i forbindelse med Arrivas overtagelse af togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer 13. december, forsvinder fra køreplanen, bliver nu en sag for transportminister Benny Engelbrecht.

Morgentog erstattes af bus

Som det fremgår af denne uges udgave af Brande Bladet forsvinder morgentoget mod Herning og Struer med afgang fra Brande alle hverdage kl. 07.13, når Arriva 13.

Noget møg!

For mere end to et halvt år siden gjorde Ikast-Brande Kommune opmærksom på vigtigheden af at bevare de ekstra morgentog mellem Struer og Vejle, men tilsyneladende har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fuldstændig set bort fra høringssvarene fra både kommunen og Midttrafik.

”Fuck jer”

I ly af mørket er der i løbet af natten til mandag begået hærværk mod den muslimske moske Dzemat-Sabah (Dansk-bosnisk Kulturforening) på Brandlundvej.

Brande-maleriet 2020 er malet af Ayoe Lise Lysgaard Pløger, som har givet sit maleri titlen ”The beauty of regression”.

Brande-maleriet er klar til afgang

Med en enkelt udfald i 2018 er der siden 2012 blevet malet et årligt Brande-maleri, som er blevet bortauktioneret på Café Tankefryd, og 2020 bliver trods Covid-19 ingen undtagelse.

Totalt skod

Både politi og redningsberedskab fra Falck-stationen i Nr. Snede måtte tilkaldes, da en 69-årig mand fra Brande søndag aften omkring kl. 22.30 kørte galt på Brandevej ved Ejstrupholm.

Natlig flyvetur på Brandevej

Kl. 01.34 natten til søndag blev politiet kaldt ud til en forulykket Toyota Aygo, som var efterladt på Brandevej vest for Nr. Snede.

Narkobilister på Strømmen og Præstelunden

Fredag kl. 17.48 blev en 30-årig mandlig bilist fra Brande standset af politiet på Strømmen, og mødet med lovens lange arm kostede manden en administrativ inddragelse af hans kørekort.

Slut med morgentoget til Herning

Når Arriva 13. december overtager togdriften mellem Vejle og Struer, er det slut med den daglige morgenafgang fra Brande mod Herning kl. 7.13.

Peter C. Petersen

Tocifret vækst hos KMC

KMC’s bestyrelsesformand, Peter C. Petersen, kunne på fredagens generalforsamling præsentere endnu et tilfredsstillende regnskab.

58-årig mand ramt af truck

Torsdag kl. 15.19 er der anmeldt en arbejdsulykke på virksomheden Dansk Træemballage på Fynsvej.

Elscooter stjålet fra udhus

I løbet af natten til torsdag er der blevet stjålet en trehjulet, blå elscooter fra et udhus på Jernbanegade.

Tyven har skaffet sig adgang til skuret ved at bryde en hængelås op, og hængelåsen er efterladt smidt på stedet.

Elscooteren er udlånt af Ikast-Brande Kommune.

Mads Engholm

Et godt liv for pårørende er værd at kæmpe for

Af Mads Engholm, landsformand for pårørendeforeningen Bedre Psykiatri

Det danske fodbold-paradoks

Vi elsker alle sammen dette danske fodboldlandshold. Naturligvis. Og i øjeblikket er der grund til jubel. Landsholdet har skrabet så mange resultater sammen i de senere år, at det nu er placeret i den absolutte europæiske top.

Fra venstre mod højre ses Kathrine og Mette Sjørvad, Jakob Brun samt Rikke og Clara Jørgensen, der udgør personalet i Bruns Lopperi.

Bruns Lopperi skaber nyt liv i kendte rammer

I forbindelse med Black Friday 27.

Indbrud på Åbrinken

Lokalpolitiet i Herning har modtaget anmeldelse af seks indbrud i politikredsen i løbet af det seneste døgn, heraf et i Brande, hvor der onsdag aften har været uønsket besøg i tidsrummet fra kl. 18 – 22.35.

Marc Becker

Siemens Gamesa udpeger ny chef for havvindmøllerne

Siemens Gamesa Renewable Energy har udpeget tyske Marc Becker (bill.) som administrerende direktør for virksomhedens offshore-forretning.  

Knivbevæbnet narkobilist uden kørekort

En rutinemæssig standsning af en 22-årig kvindelig bilist fra Skarrild tirsdag kl. 13.45 på Tværgade i Ikast endte med at udløse en stribe sigtelser til kvinden.

Remisen har siden 2014 dannet ramme om gudstjenesten 2. pinsedag enten udendørs eller indendørs afhængig af vejret. I år var der for første gang tale om en drive in-gudstjeneste, men de to julegudstjenester 24. december afvikles 100 % sikkert indenfor (arkivfoto).

Julegudstjenester rykker i Remisen

På grund af corona-restriktionerne bliver de traditionelle julegudstjenester i kirkerne i Uhre, Brande og Skærlund i år suppleret med to julegudstjenester i Remisen. Samtlige gudstjenester kræver forhåndstilmelding.

Mogens Sommer Madsen

Farvel efter 27 år i spidsen for Brande Højskole

Er der nogen, der har været synonym med Brande Højskole, siden den blev etableret i 1993, er det Mogens Sommer Madsen, der sammen med sin hustru Kisser blev hyret som forstanderpar, endnu inden højskolen var en realitet, men med udgangen af november er det slut: Når vi andre åbner den første låge

Claus Bengtson

Få Midtjysk Massage på Storegade

I starten af december kommer der igen liv i det tidligere Buffalo Pizzeria på Storegade 44. Menuen er dog noget anderledes: Massage i alverdens forskellige afskygninger.

Kaare Graversen

Kaare Graversen bliver ældreambassadør for Dansk Folkeparti

Egentlig havde fhv. byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Kaare Graversen fra Ejstrupholm, forladt den politiske scene, men nu vender han sammen med sin hustru Jytte tilbage som ældreambassadører for Dansk Folkeparti.

Vindmøller skaber fortsat sorg

Af Henrik Kraglund, byrådsmedlem for Fælleslisten

Værdiskabe stjålet på Ørbæklund

Natten til fredag har der været indbrud på Socialpsykiatrisk Center Syd (Ørbæklund), hvor et vindue er blevet brudt op.

2 safe-boxe fra Harald Nyborg er flået ud af væggen og fjernet fra stedet. Indholdet af de to bokse er ikke oplyst.

På hovedet i Skjern Å

OPDATERET: Søndag formiddag blev politi og redningsberedskab kaldt ud til en soloulykke på Dørslundvej på det sted, hvor vejen krydser Skjern Å. Omkring kl.

juletoget

Tag en tur med juletoget

Normalt afholdes julemessen som bekendt i Remisen, men på grund af corona-restriktionerne er det hverken muligt eller forsvarligt i år.

Vind 1000 kroner

Hvem kan ikke bruge 1000 kroner ekstra til at købe julegaver for?

Det kan de fleste vist, og uanset om det er ens eget navn, en vens eller et familiemedlems, der skal stå øverst på til og fra-kortet, er en tusse for de fleste et pænt tilskud til julebudgettet.

Ib Lauritsen

Ingen udsigt til minkgrave i Ikast-Brande Kommune

Herning Kommune har efter ansøgning meddelt Naturstyrelsen landzonetilladelse til at anvende et område ved Vind i den nordligste del af kommunen sydvest for Holstebro til nedgravning af mink, men lignende minkgrave er ikke for nuværende på tale i Ikast-Brande Kommune.

Fuldautomatisk pandekagebageri på Torvet søndag

Nok kommer søndagens alternative udgave af julemessen til at foregå i de enkelte butikker, men der bliver også masser af julestemning på Torvet.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2019