Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Lotte Søby Jensen (t.h.) overtog forpagtningen af Æ' Pølsevogn på Vejlevej 1. august med hjælp fra datteren Malene Madsen og barnebarnet Malouka. Nu er grillbaren lukket på ubestemt tid.

Æ' Pølsevogn er lukket - igen

1. august genåbnede Æ' Pølsevogn på Vejlevej efter knap 2 måneders forlænget sommerferielukning med ny bestyrer, men nu er grillbaren lukket igen.

I en kortfattet besked til kunderne oplyses det, at Æ' Pølsevogn lukkes pr. dags dato pga. økonomi/regnskab.

Annette Mosegaard

Formanden for Ikast-Brande Kommunes Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalg, Annette Mosegaard (K), kom i mindretal, da udvalget torsdag skulle tage stilling til et forslag om at hæve betalingen til VisitHerning med 250.000 kr. i 2020.

Ingen ekstra penge til turismen

Der var på forhånd lagt op til, at betalingen til, at Ikast-Brande Kommunes betaling til det nyetablerede turismesamarbejde med VisitHerning skulle hæves med en kvart million kroner, men det var der ikke flertal for i Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, som turismen politisk hører ind under.

Ingen julemand på Bondegården lørdag

Af denne uges avis fremgår det, at julemanden er flyttet ind på Bondegården (den tidl. 4h-gård) på Jyllandsvej, og at man kan besøge ham lørdag d. 8. december.

Siemens Gamesa runder havvindmølle nr. 1000

Da Siemens Gamesa for nylig installerede mølle nr. 51 i det britiske East Anglia One-projekt, nåede vindmøllevirksomheden en vigtig milepæl: Møllen var havvindmølle nr. 1000 8 år efter installationen af den første gearløse havvindmølle i 2011.

”Den tredje mand” anholdt

Politiet anholdt torsdag den tredje og sidste mand, der har været eftersøgt i forlængelse af den grove voldsepisode, som fandt sted på Stationsvej i Brande sent sidste tirsdag aften.

Dæktyve i Ejstrupholm

I løbet af natten til torsdag er der blevet stjålet seks sæt dobbeltmonterede dæk fra lastbiler, der holdt parkeret ved Øgaard Lastvognsopbyg og Hydraulik på Holmevej i Ejstrupholm.

Indbrud på Mosevænget

Sidst på eftermiddagen torsdag mellem kl. 15.30 og kl. 17.50 har der været indbrud i et hus på Mosevænget.

Tyven har forsynet sig med smykker og kontanter efter at have knust et soveværelsesvindue.

RemisenBrande har ansat ny direktør

Bestyrelsen for RemisenBrande Fonden har ansat 50-årige Marianne Jeppesen som ny direktør for RemisenBrande. Hun afløser Pia Stræde Palmelund, der efter 14 år på posten er tiltrådt stillingen som direktør for kulturhuset ”Slagteriet” i Holstebro.

Gennemkørselsforbud fastholdes

Politikerne lyttede til borgernes indsigelser og fastholder forbuddet mod lastbilers gennemkørsel ad Stationsvej og Dalgasvej.

Af Ejgil Jessen Hansen

Endnu en mand fængslet i grov voldssag

Den 40-årige mand fra Vandel, som politiet har efterlyst i den grove voldssag fra Stationsvej i Brande sidste tirsdag aften, hvor en 31-årig kvinde blev tævet til blods, er nu bag lås og slå.

Vagns Krostue skifter ejer

1. juni 2017 fik Vagns Krostue nye indehavere, da Jesper Christiansen og Daniel ”Beni” Frederiksen, overtog værtshuset efter ejeren gennem 21 år, Leif Pedersen.

To indbrud i Brande

Det er ikke helt usandsynligt, at det er den eller de samme tyve, der mellem kl. 13 og kl. 15.40 tirsdag bl.a. har stjålet møbler på Ørnevej i Nr. Snede, som har fortsat deres lyssky arbejde i Brande, hvor der er anmeldt to indbrud senere på dagen.

Politiet advarer: Ældre borgere udsættes for fup-opkald

Særligt ældre mennesker franarres personlige oplysninger og mister mange penge, når gerningsmænd ringer og udgiver sig for at være fra de danske myndigheder.

Tilladelse til gennemkørsel af lastbiler på Stationsvej og Dalgasvej trods mange indsigelser?

Af Ejgil Jessen Hansen

I august i år drøftede Teknik- og Miljøudvalget, hvordan der kunne skabes nemmere adgang for lastbiler gennem Brande by, og på dagens møde skal udvalget træffe en endelig beslutning.

Indbrud i lager

I tidsrummet fra torsdag middag til mandag formiddag har der været indbrud i et lager på Østre Allé.

En dør er opbrudt, hvorefter der er stjålet en havetraktor, haveredskaber m.m. fra stedet.

Holdende bil påkørt på Engtoften

Kl. 10.23 mandag formiddag stod en mand og kiggede ud ad sit køkkenvindue på Engtoften, da hans parkerede bil pludselig blev påkørt af en bilist, som kom kørende ad vejen i sydlig retning.

Anders Holch Povlsen

Bestseller rundede milepæl

Modekoncernen Bestseller med hovedsæde i Brande passerede i det seneste regnskabsår en markant milepæl: For første gang nogensinde rundede koncernens omsætning 25 mia. kroner.

Tekniske problemer løst

Der har i weekenden været tekniske problemer med Brande Bladets hjemmeside. Problemerne, som skyldtes en opgradering i forbindelse med en serverudskiftning, er nu løst.

Brande Bladet beklager de gener, det måtte have medført.

Spritbilist uden sele

En 50-årig mand fra Brande blev lørdag eftermiddag kl. 16 taget for spirituskørsel på Blåhøj Kirkevej.

Årsagen til, at manden overhovedet blev stoppet, var, at en forbipasserende politipatrulje spottede, at han ikke havde taget sin sikkerhedssele på.

Spadseretur på motorvejen

Fredag eftermiddag kl. 15.36 måtte politiet sende en patrulje ud til en lidt speciel opgave på Midtjyske Motorvej, hvor flere trafikanter havde set en fodgænger på vej mod syd i det nordgående spor.

Formand for Brande Museum, Ellen Beck, ses her foran museets fremtidige hjemsted flankeret af to af sine bestyrelseskolleger, Peter Nielsen (t.v.) og Dan Petersen (t.h.) (arkivfoto).

Dyr flytning for museet

352.658 kroner og 91 øre var det tal, der stod på bundlinjen i det regnskab, kasserer Finn Kjeldsen Pedersen fremlagde på Brande Museums generalforsamling onsdag aften.

39-årig mand anholdt i voldssag

Politiet anholdt torsdag kl. 11.51 en 39-årig mand fra Billund i forlængelse af den grove voldsepisode, der fandt sted i en trappeopgang på Stationsvej tirsdag aften.

To indbrud på Skovbrynet

Politiet har modtaget anmeldelse af to indbrud på Skovbrynet, som begge er blevet begået i løbet af dagtimerne torsdag.

Berigtigelse - karaktergennemsnit

I denne uges udgave af Focus bringer vi en omtale af en analyse lavet af den liberale tænketank Cepos over godt 1400 danske skolers evne til at løfte eleverne fagligt.

40-årig mand eftersøges for grov vold i trappeopgang

Politiet eftersøger i øjeblikket en 40-årig mand i forbindelse med den voldsepisode, der foregik i en trappeopgang på Stationsvej i Brande tirsdag aften. Her blev en 31-årig kvinde tæsket til blods i en grad, så hun fortsat er indlagt på sygehuset med alvorlige kvæstelser.

Ole Revsgaard Andersen

12 nye psykiatriske sengepladser i Horsens

Af Ole Revsgaard Andersen, Hampen, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti

På regionsrådsmødet d. 27. november har vi besluttet at etablere et nyt sengeafsnit i Regionspsykiatrien (RP) Horsens. Sengeafsnittet er en del af vores budgetforlig for 2020, som hele regionsrådet kunne enes om.

Broarbejde i Anlægget

Ikast-Brande Kommune er gået i gang med to broprojekter i Ørbæklund; anlægget får to nye broer over Brande Å.

Vendte hjem til indbrud

Natten til tirsdag har der været indbrud i en villa på Sportsvænget. Husets beboere vendte hjem fra ferie til et hus, hvor et vindue til et børneværelse var brudt op, og badeværelsesvinduet var efterladt åbentstående, hvilket tyder på, at det er blevet benyttet som flugtvej.

Tricktyv i Kvickly

En 73-årig kvinde fik tirsdag i tidsrummet fra kl. 12.30 – 13 stjålet sin pung under indkøb i Kvickly.

I tekstilafdelingen blev den 73-årige kontaktet af en engelsktalende kvinde, som bad om hjælp og stillede nogle spørgsmål, som den 73-årige høfligt besvarede efter bedste evne.

31-årig kvinde tævet i opgang

OPDATERET: Politiet har hele natten været i gang med at efterforske en alvorlig voldsepisode, som fandt sted på en adresse på Stationsvej omkring kl. 22 tirsdag aften.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul