Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Mathias Norsgaard Jørgensen

Ingen gyldne middelveje til sejr

En enkelt rytter måtte bide i gruset, da feltet i Grand Prix Herning, populært kaldet "en forårsdag på heden" lørdag eftermiddag passerede Den Gyldne Middelvej i Brande for 25. gang, men han var hurtigt i sadlen igen.

Nikolaj Jakobsen er sluppet fri, da bolden hopper over Kjellerup-keeperen, og et øjeblik senere udligner han til 1-1.

Sejren glippede

Sejren var indenfor rækkevidde, da Brande IF's serie 1-mandskab lørdag havde besøg af Kjellerups divisionsreserver, men i sidste ende måtte hjemmeholdet nøjes med det ene point for resultatet 2-2.

Ejstrup/Hærvejens Camilla Neesgaard har uden held fyret kanonen af, og generelt havde hjemmeholdet svært ved at komme igennem HIK-forsvaret i det meste af 2. halvleg.

Håbet levede i en halvleg

Lørdag skulle Ejstrup/Hærvejens 2. divisionsdamer forsøge at tage det næste skridt i retning af oprykning til 1. division.

Yderligere en halv million kommunale kroner til lufthavsdrift

For sjette år i træk yder Ikast-Brande og de øvrige otte ejerkommuner økonomisk støtte til den økonomisk nødlidende lufthavn i Karup.

Sebastian Glud Østergaard

Sommerlig forårskoncert

Udenfor gik årets først sommerdag – angiveligt den tidligste siden 1964 – på hæld, men indenfor var temperaturen stadig som en lun sommeraften, da Brande Amatørorkester torsdag inviterede til orkesterets traditionsrige forårskoncert i RemisenBrande.

Indtægt fra naturgassalg fordeles over ti år

At kommunerne bliver holdt i et jernhårdt økonomisk greb af staten er senest blevet tydeliggjort i forbindelse med de kuldsejlede forhandlinger om en reform af den kommunale udligningsordning, men heller ikke pengene fra salget af et fælleskommunalt ejet naturgasselskab kan kommunerne disponere f

Godt begyndt

Som repræsentanter fra Danske Handicaporganisationer (DH) Ikast-Brande i Handicaprådet var vi sammen med politikere, medarbejdere og andre interesseorganisationer til visionsmøde på Psykiatri- og Handicapområdet tirsdag den 17. april i Brande.

Rekordresultat hos Hessel

I 2017 steg omsætningen hos Ejner Hessel A/S med næsten 500 mio. kr. til 4,9 mia. kr., mens det primære driftsresultat steg til 143 mio. kr. Efter finansielle udgifter udgjorde resultatet før skat godt 121 mio. kr. mod 115 mio. kr. i 2016.

Indbrudsbølge ramte Brande

Politiet har modtaget anmeldelse af to indbrud og et indbrudsforsøg i Brande onsdag.

Fastboltet våbenskab brækket fri af væg

I løbet af natten til onsdag har der været indbrud i stuehuset på en landejendom på Skærlund Mosevej mellem Brande og Blåhøj. En rude i en dør er blevet knust, hvorefter man har kunnet række ind og åbne døren indefra.

Ældre kvinde væltede på cykel

En 83-årig kvinde fra Brande måtte onsdag formiddag en tur på skadestuen efter et cykelstyrt i t-krydset Borupvej/Dørslundvej. En lastbilchauffør, som overværede episoden, fik tilkaldt en ambulance og kunne afkræfte, at der skulle være sket en påkørsel.

Arkivfoto

Håndboldkvinder under pres

Håbet om oprykning lever endnu for Ejstrup/Hærvejens 2. divisions håndbolddamer, men resultatet af onsdagens udekamp mod Mejrup-Hvam blev ikke helt som håbet.

Positive resultater af kortere skoledag

Ti skoleklasser i Ikast-Brande Kommune fik sidste år lov til at afkorte skoledagen med op til to timer ugentligt, og de første erfaringer er entydigt positive.

Steen Rasmussen

Filmskole trækker stikket

I september 2014 lancerede en gruppe filmentusiaster blandt andre bestående af biografejer Steen Rasmussen (bill.) fra Klovborg, film- og tv-producent Elvin G. Laursen fra Nr. Snede og Birgit Vinge fra Brande planerne om at oprette en filmskole i Boest.

Kommunen afskriver milliontilgodehavende

Ikast-Brande Kommunes betalingskontor har ved en gennemgang af kommunens tilgodehavender vurderet, at samlede restancer på 1.424.026 kroner ikke kan inddrives, og beløbet er derfor blevet afskrevet.

Leif Nørgård Jensen

Lad os lige vente med flaskehalspanikken

Af Leif Nørgård Jensen, næstformand i TEKNIQ-råd Midtjylland, samt Viggo Mulvad, Chris Jacek Rasmussen og Michael Bisted, medlemmer af TEKNIQ-råd Midtjylland.

Shay Attias

Israels fødselsdag fejres i Blåhøj

I disse dage er det 70 år siden, staten Israel blev grundlagt. Det markeres ved flere arrangementer landet over, bl.a. hos Betania Kirkecenter i Blåhøj.

Den 18.-20. april er Shay Attias i Danmark for at deltage i fejringen i Danmark af staten Israels 70 års fødselsdag.

Hanne Boel

Vind billetter til Hanne Boel

Onsdag d. 2. maj giver Hanne Boel koncert i RemisenBrande

I samarbejde med Remisen udlodder Brande Bladet 2 x 2 fribilletter til koncerten, som du kan læse mere om i Focus.

For at deltage i konkurrencen, skal du svare på følgende spørgsmål:

25. forårsdag på heden

På lørdag passerer feltet i et af Danmarks absolut største endagscykelløb, Grand Prix Herning, endnu engang Brande.

3.000 påskeæg blev til 10.000 kr.

Over 3.000 påskeæg malede børnene i løbet af påsken i Plantoramas 11 havecentre.

Dobbelt indbrud på det gamle rådhus

I løbet af weekenden har der to gange været indbrud i Administrationsbygningen i Centerparken (det tidligere rådhus).

Kartoffelmelsfabrikken afgiver jord til udvidelse af kryds

For at realisere ombygningen af krydset Borupvej/Myl. Erichsens Vej er der behov for at inddrage arealer på de tilstødende matrikler, der er ejet af henholdsvis AKM og KMC.

Arkivfoto.

Korthuset væltede

Fredag aften skulle Brande IF's nyoprykkede serie 1-mandskab forsøge at følge op på den flotte sæsonstart med fire point i to kampe på udebane mod Oksbøl, men BIF'erne endte istedet med at indkassere sæsonens første nederlag mod sydvestjyderne.

Carl Jensen

Venstre-mand sendt udenfor døren - igen

Da Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg i tirsdags for anden gang skulle behandle Blåhøj Energiselskabs ansøgning om tilladelse til at anlægge to fritliggende gyllebeholdere i nærheden af biogasanlægget, måtte Venstres Carl Jensen (bill.) fra Blåhøj meget mod sin vilje forlade mødet.

Øko-køerne danser søndag

På søndag afholder Nørremosegård på Sandfeldvej ved Brande for første gang økodag - og alle er inviteret med til de økologiske køers forårsfest!

Nalle & his Crazy Ivans

Husk Rock Nalle på Torvet lørdag

Lørdag kl. 13.45 sætter Brande City og Rock Nalle for alvor gang i Brande med den første af seks udendørskoncerter på Torvet henover sommeren.

SEBASTIAN - solo - i Drantum Forsamlingshus

En folkekær mester besøger Drantum Forsamlingshus torsdag den 3. maj.

Staldbygning nedbrændte

Onsdag kl. 17 blev Falck fra Nr. Snede kaldt ud til en brand i en staldbygning på Tykskovvej ved Ejstrupholm.

Natlig rudeknuser på byrundtur

Natten mellem tirsdag og onsdag er der gjort forsøg på indbrud to steder i Brande, og politiet formoder, det er den samme gerningsmand, der har været på spil.

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul