Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Ralf Monnerup, som bl.a. er manden bag dette farvestrålende værk, er blandt de 10 graffiti-kunstnere, der kommer til Brande for at illustrere graffitiens historie på skaterhallens ydermure. Det gør han d. 26. september samtidig med, at Urban Street Zone indvier deres nye udendørs-område.

Graffiti-kunst tager over for street arten

Street art blev der som bekendt ikke malet noget af i Brande i år, men lørdag d. 26.

Fire festlige fodbolddage

- er normalt overskriften for ungdomsfodboldturneringen BIF-Cup, som i år skulle have været afviklet for 40. gang.

Væltede på knallert

En 21-årig kvinde fra Ikast måtte kort efter midnat natten til fredag en tur på skadestuen efter et knallertstyrt på Engebækvej.

Blotter ved Hampen Sø

Fire kvinder fik sig torsdag aften omkring kl. 21.15 en uønsket afslutning på en gåtur omkring Hampen Sø. Da de kom tilbage til deres bil på parkeringspladsen, blev de modtaget af en mand, som havde trukket bukserne ned og åbenlyst stod og onanerede, mens han vinkede til kvinderne.

Kombardo Expressen, der betjenes af Herning Turist, udvider med yderligere tre jyske byer (foto: Molslinjen).

Bus med jysk vokseværk

Kombardo Expressen, der betjenes af Herning Turist, har fået vokseværk i det jyske. Det betyder langt flere stoppesteder for Molslinjens succesfulde buskoncept, som fremover vil køre til København fra Holstebro, Herning og Silkeborg.

Jette Harrild

”Fælleslisten har aldrig haft det bedre!”

Lotte Stoltenborgs udsagn var bare en af flere markante udmeldinger på Fælleslistens generalforsamling, som blev afholdt tirsdag.

I sin formandsberetning lagde Jette Harrild (bill.) især vægt på to emner: Landsbypolitikken og bosætningspolitikken.

Brandlundparken

Afventer bekendtgørelse, før der åbnes helt for besøg

Mandag annoncerede Sundheds- og ældreministeriet, at der fra torsdag den 2. juli som udgangspunkt frit kan aflægges besøg på både ude- og indendørs arealer på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker.

Bodil Knudsen havde taget køreturen fra Uhre til Brande sammen med sin mand, Peter Christiansen (t.v.), for at blive testet. Hun var faktisk mere interesseret i, om hun havde haft covid-19 på et tidligere tidspunkt, men det ville kræve en blodprøve, fik hun at vide. – Jeg synes, det er en pligt at få fundet ud af, om man har det eller ej. Nu får vi det checket, sagde hun.

Mange ville testes

Tilstrømningen var stor fra start, da en af Region Midtjyllands gule testbiler tirsdag først på eftermiddagen for første gang rullede ind på N. I. Møllers Plads i Brande. Her kunne man blive testet for, om man var smittet med covid-19.

Ny dato for prisoverrækkelser

Onsdag d. 11. marts skulle priserne til Årets Idrætsnavn og Årets Forening samt den nyindstiftede kulturpris have været overrakt ved et kåringsarrangement i RemisenBrande.

Lotte Stoltenborg

”Åhaven, en billig omgang,” Anne!

I sidste uge var lukning af Åhaven på byrådets lukkede dagsorden. Punktet handlede ikke om at genåbne Åhaven. I stedet om Åhaven skulle genindtænkes i nye funktioner.

13-årig pige fik en snitter

Da en 80-årig mandlig bilist fra Brande mandag eftermiddag kl. 16.27 kom kørende i en campingbus i vestlig retning ad Vorgodvej vest for Kibæk, overså han en 13-årig pige, som kom trækkende med sin cykel i vejkanten.

Kvickly Brande skal have ny varehuschef

Det var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til! Lyder det fra varehuschef Anders Kristensen i Kvickly Brande, der 1. august i år tiltræder stillingen som varehuschef i Kvickly Herning, der fysisk befinder sig i Herning Centret.

Rikke Nielsen (t.h.) havde medbragt flaget, der symboliserer Brande Holdboldklubs deltagelse i Lykkeliga.

Brande Håndboldklub nu også en del af Lykkeliga

Af Ejgil Jessen Hansen

I starten af marts indkaldte initiativtagerne til Lykkeliga i Brande til informationsmøde. Inden mødet nåede at finde sted, havde corona-pandemien lukket ned også for dette arrangement.

Kastede tennisbolde med narko over hegnet til fængslet

En 24-årig mand fra Ikast blev søndag eftermiddag anholdt for at have kastet en mobiltelefon og to tennisbolde over hegnet til fængslet i Nr. Snede. Det blev opdaget af fængselspersonalet, som anmeldte episoden til politiet kl. 16.47.

14-årig cyklist kørt ned i lyskryds

En 14-årig dreng fra Brande fik en kedelig start på den sidste skoledag inden sommerferien, da han fredag kort før kl. 8 kom cyklende ad Østre Allé.

Et af Europas største ridecentre, en fodboldbane på 1. sal og en mountainbikebane på taget er bare nogle af de ideer, der indgår i planerne for NaturSportCenter Brande (illustration: Domo)

Kæmpestort sportscenter på tegnebrættet

Det største sportscenter i Danmark – sandsynligvis et af de største i Europa. Hvorfor ikke placere det i Brande, spørger manden bag ideen, Hans-Christoph Paul.

Klaus Toft Høg

Kun én 0. klasse på Præstelundskolen

Efter sommerferien starter et nyt hold elever vanen tro i 0. klasse (det der tidligere blev kaldt for børnehaveklassen). På Præstelundskolen bliver der – så vidt vides for første gang nogensinde i skolens snart 65-årige historie – kun én 0. klasse.

Udfordrende år for Brande Fjernvarme

Især installationen af den nye varmepumpe har drillet, men også udrulningen af fjernvarmen til nye områder i byen har tæret på ressourcerne.

Hurtigt ind, hurtigt ud

I løbet af blot 20 minutter var der først på eftermiddagen torsdag indbrud i en villa på Vejlevej.

Mellem kl. 13.10 og kl. 13.30 er en dør til huset blevet opbrudt, hvorefter stedet i al hast er blevet gennemrodet.

Anne Ravn Bach

Åhaven lukkes permanent

"En billig omgang." Sådan betegner socialdemokraten Anne Ravn Bach (bill.) hele det forløb, der nu har ført til, at børnehaven Åhaven bliver lukket permanent.

Ung kvinde ramte yngre knallertkører

En 19-årig kvindelig bilist fra Brande var onsdag eftermiddag omkring kl. 15 skyld i et mindre færdselsuheld i Herning, da hun ikke overholdt sin ubetingede vigepligt.

Tyv tog bussen

Fra firmaet Midtjysk Storvogn- og Industrilakering på Fynsvej i Brande er der i perioden fra tirsdag kl. 19.30 til onsdag morgen kl. 7 blevet stjålet en sølvgrå bus til en værdi af ca. 1 mio. kroner.

Søren Nielsen

Valgt til turistforeningens bestyrelse

Brande City har fået formanden for foreningens udvalg for sport og kultur, Søren Nielsen (bill.), valgt ind i bestyrelsen for Turistforeningen for Herning, Ikast-Brande og omegn, der på samme måde som Ikast-Brande Turistforening stod bag Visit Ikast-Brande står bag VisitHerning, turistsamarbejdet

Gravearbejde trækker ud

"Kvickly-krydset" forventes nu spærret frem til og med udgangen af uge 29 (17. juli).

USZ-næstformand Thomas Meyer Jensen foran det udendørsareal, som i løbet af sommeren skal forvandles til en selvstændig skaterpark.

Urban Street Zone vil udenfor

Street sport-foreningen er tæt på at være klar til at gå i gang med endnu en udvidelse af skaterparken på Mylius-Erichsensvej. Denne gang skal ramperne placeres i det fri.

Bjergtagende cykeloplevelser

Til alle cykelentusiaster og -motionister i almindelighed og til dem, der har svært ved at overskue en hel juli uden Tour de France i særdeleshed, er redningen nær: 43-årige Jesper Nygaard, der er født og opvokset i Brande, har skrevet en bog om alle de kendte – og nogle af de mindre kendte – bje

Hold en brandsikker sankthans

Sankthans er normalt en travl aften for brandvæsenet. Hvis du vil undgå, at brandmændene afbryder midsommervisen, så følg Beredskabsstyrelsens og Danske Beredskabers gode råd.

Tre chefstillinger slås sammen til en

Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøafdeling har pr. 1. marts reorganiseret teknisk område og ved samme lejlighed reduceret antallet af chefer fra tre til en. Området videreføres af teknisk chef, Jesper Hahn-Pedersen.

Dorthe Zacho Mogensen

Årets Uhre-borger kåres ved Oktoberfesten

Byfest og marked blev der som bekendt ikke noget af i Uhre i år. Dermed fik man heller ikke kåret årets Uhre-borger, som skulle have været den ottende i rækken.

Høj musik endte med anholdelse

Politiet rapporter om flere episoder i politikredsen i løbet af weekenden med det, der i politisprog betegnes som ”musik til ulempe”.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 07 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 14 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 21 jul.

  Bankospil - AFLYST!

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 28 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 04 aug.

  Bankospil - AFLYST!

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019