Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

EU topmøde i Brande

Under temaet: Hvilken rolle skal EU spille i fremtiden, er der lagt op til en aften med de tre fremtrædende politikere Anders Vistisen fra Dansk Folkeparti, Dina Raabjerg fra De Konservative og Erik Poulsen fra Venstre på Hotel Dalgas hvor det kommende valg til EU vil blive temaet.

Hashrygere på banegård

En politipatrulje greb to yngre hashrygere på fersk gerning, da patruljen onsdag 24. april klokken 11.45 standsede ved banegården i Brande for at tjekke, om der foregik noget ulovligt. Og det gjorde der.

Uhre Friskole med stort overskud

Uhre Friskole har afholdt deres årlige generalforsamling.

Årets resultat blev ca. 1.354.590 kroner. Et resultat skolen selv kalder for yderst tilfredsstillende.

Ved det efterfølgende valg til bestyrelsen blev to nye valgt ind. Den nye bestyrelse består af:

Venstres formand i Brande og næstformand for Kommuneforeningen, Anne Marie Pedersen.

Konstituering i Venstres Kommuneforening for Ikast-Brande

Af Ejgil Jessen Hansen - 

Venstre har holdt generalforsamling i Kommuneforeningen, og den nye bestyrelse har efterfølgende konstitueret sig. Rollefordelingen blev flg:

Formand, Thoms Kristensen, Nørre Snede

Næstformand, Anne Marie Pedersen, Brande

Dumheden rager op

Terror-angrebet på Sri Lanka gør så ondt, at det ikke er til at bære. Der er gennemført andre, voldsomme terror-aktioner mange steder på kloden. Men forbrydelsen på Sri Lanka påvirker mere end alle de andre. Måske fordi tre børn fra Danmark mistede livet.

Brandes nye skole godt modtaget

Det er et knaldhamrende godt projekt!

Dybt imponeret!

Lovordene var mange da styregruppen bag Brandes nye skole tirsdag aften løftede sløret for hvad det bliver for en skole branditterne kan se frem til

Af Villy Guldbrand Jensen - 

Mindehøjtidelighed på Torvet i Brande

Ovenpå de tragiske hændelser i Sri Lanka, hvor der blev dræbt over 300 ved terrorhandlinger og Anne og Anders Holch Povlsen mistede tre af deres fire børn, har Brande City bedt sognepræst Arne Holst-Larsen om at stå for en mindehøjtidelighed på torvet i Brande torsdag aften den 25. april.

Sprøjtegift stjålet

I påskedagene er der stjålet sprøjtegift for i alt 125.000 kroner.

Tyveriet er begået fra et lager på Risbjergvej nær Brande.

Her er en skydedør brudt op, hvorpå gerningsmændene har fundet frem til giften, der primært er sprøjtegifte beregnet til kartoffelavl.

 

Ulla Jonassen (t.h.) og Ulla Schwartz kunne godt bruge flere kolleger i vågetjenesten, et af Røde Kors’ tilbud i gl. Nr. Snede Kommune.

Vågetjenesten – også et tilbud i Nr. Snede-området

I 11 år har der i området svarende til gl. Nr. Snede Kommune været en vågetjeneste.

Af Ejgil Jessen Hansen - 

En vågetjeneste er en gruppe frivillige, som yder omsorg for den døende, aflaster og støtter pårørende.

Figurer blev hjemme

Skærtorsdag om aftenen var der ubudne gæster i en villa på Carit Etlars Vej i Brande.

De kom ind ved at knuse en rude, og gerningsmændene gav sig herefter til at samle en del kongelige figurer sammen, som de øjensynligt havde planer om at stjæle.

Så langt nåede de dog aldrig.

Blomster ved Bestseller

Da nyheden om den store tragedie, der ramte ejeren af Bestseller Anders Holch Povlsen og hans hustru Anne på øen Sri Lanka, hvor tre af deres fire børn blev dræbt af en bombe på det hotel de boede på, begyndte borgere i Brande at lægge blomster ved indkørslen til Bestsellers bygninger på Ejstruph

Pia Stræde Palmelund har stået i spidsen for RemisenBrande som direktør siden indvielsen i 2006.

Remisen – borgernes og byens hus

I mere end 13 år har Pia Stræde Palmelund stået i spidsen for kultur- og konferencecentret RemisenBrande.

Af Ejgil Jessen Hansen - 

Vinderprojekt præsenteres i Remisen

På et borgermøde i RemisenBrande tirsdag d. 23. april kl. 16.30 præsenteres det projekt, byrådet i Ikast-Brande Kommune har udpeget som vinder i konkurrencen om, hvem der skal opføre Brandes nye skole i Centerparken.

Anders Holch Povlsen

Holch Povlsen-familien ramt af tragedie

De tre danskere, der mistede livet i de koordinerede terrorangreb i Sri Lankas hovedstad Colombo påskedags morgen lokal tid, var tre af ægteparret Anne og Anders Holch Povlsens fire børn.

Den japanske kunstner Jin Sugimura, som bl.a. står bag dette kunstværk, er blandt deltagerne i sommerens internationale Art Workshop i Gludsted.

Gludsted gør klar til mere international kunst

Som de foregående 8 år skal der til sommer igen afholdes International Art Workshop i Gludsted.

Børnehavebørn på hjerneekspedition

De yngste børn og deres pædagoger kan nu blive klogere på, hvordan vores hjerner arbejder og hvad vores hjerner består af.

Mads er klar til Den Gyldne Middelvej

Når feltet i Grand Prix Herning lørdag d. 27. april ved 13-tiden rammer Brande , er der noget så sjældent som en lokal rytter med i feltet.

Det er 21-årige Mads Mondrup (bill.), som siden nytår har satset alt på sin karriere som cykelrytter.

Jesper Houmark

Efter 3 sæsoner som 1. divisionstræner kan 40-årige Jesper Houmark fra næste sæson kalde sig herreligatræner (foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen).

Håndboldsucces med tråde til Brande

30. marts sikrede Fredericia HK sig oprykning fra 1. division til herrehåndboldligaen med en sejr på 30-26 over Ajax i København.

Nu skal fodboldmålene flyttes med håndkraft

Græsset grønnes, og fodboldsæsonen er i fuld gang. Helt normalt for årstiden, men i år er der alligevel noget, der ikke er som det plejer på de kommunale boldbaner rundt omkring i Ikast-Brande.

Mylius-Erichsensvej spærres

Ikast-Brande Spildevand og Brande Fjernvarme arbejder for øjeblikket med at udskifte kloak og fjernvarme på Mylius-Erichsensvej i Brande.

Vinkelsliber antændte naturbrand

Brandfolkene fra Falck i Nr. Snede måtte tirsdag eftermiddag kl. 14.56 en tur til Hvillumvej nord for Ejstrupholm for at slukke en mindre naturbrand.

Gnister fra arbejde med en vinkelsliber havde antændt et skovområde, og det endte med, at ca. 500 kvadratmeter brændte.

Hullerne forsvinder

Antallet af tomme butikslokaler på Storegade svinder i øjeblikket ind med rekordfart.

Vandhanetyve hos Jem & Fix

Torsdag d. 11. april omkring kl. 18 havde Jem & Fix på Vestergårdsvej besøg af to formentlig østeuropæiske butikstyve, begge mænd på ca. 35 år. De beskrives som brunlige i huden med kort, sort hår og ca. 180 cm. høje.

Amerikansk lotteri var et hit.

Påskemarked på Brandlundparken

Lørdag eftermiddag blev det traditionsrige påskemarked på Brandlundparken afviklet. Igen i år mødte folk talstærkt - og på klokkeslet - frem til markedet, hvor der blev solgt hjemmebagte småkager, blomsterdekorationer, brød, smykker og gamle sager tilsat lidt amerikansk lotteri.

Forårskåde foreninger på skinner

I lørdags var der Forårsmesse i RemisenBrande. Her kunne man gå rundt og snakke med de over 30 foreninger fra Ikast-Brande Kommune, som havde taget plads ved bordene og standene i Teatersalen og forhallen i den gamle remise for at fortælle interesserede om netop deres forening.

Morgenbrand på Gl. Arvadvej

Brandfolkene fra Falck i Brande fik ikke lov til at sove længe her til morgen. Kl. 06.02 blev de kaldt ud til en brand i et hus på Gl. Arvadvej, og slukningsarbejdet kom til at vare næsten 2 timer.

Bud på Dr. Arends Vej 4 afvises

Igennem et stykke tid har Ikast-Brande Kommune haft ejendommen Dr. Arends Vej 4, der indtil sidste år blev benyttet som privatbolig af de daværende forpagtere af vandrerhjemmet, Dina og Jess B. Hansen, sat til salg.

Kim Durup

Nok er nok!

Det var den tankeproces, der en tidlig vintermorgen provokerede mig til det her.

Jesper Burgaard

Ny direktør i spidsen for KMC

KMC har nu fundet afløseren for virksomhedens adm. direktør Nicolai Hansen, som efter eget ønske forlader sin stilling med udgangen af juni.

Kampvalg til halbestyrelse

Gratis kaffe til morgensvømmerne og manglende respekt for forbuddet mod at medbringe mobiltelefoner i svømmehallen var et par af de emner, der blev vendt på torsdagens generalforsamling i Brande Hallerne.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen