Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Tony Cuboliquido

Italiensk sejr

Præcis som ved den seneste street art-festival i 2019 blev det en af de debuterende kunstnere, der blev kåret som vinder af årets street art-festival, som var den sjette i rækken.

Verdensmålsgavl afsløret

Med et klip af en godt 40 meter lang hæklet snor blev Brandes første verdensmålsgavl - og angiveligt verdens første tekstile gavlværk - lørdag formiddag afsløret.

Hvad skal det mon blive til? Morgenstemning på Torvet

Lørdag formiddag åbner den 6. internationale street art-festival i Brande officielt, men allerede fredag eftermiddag benyttede en lang række af de deltagende kunstnere det fantastiske sommervejr til at gå i gang med deres værker.

Sidste Street Art med Lions ved roret

Vi har arrangeret koncerter og Street Art i 25 år - vel at mærke de samme mennesker. Og nu er vi ved at være trætte, så der skal nye kræfter til, lød det fra Mogens Bentzen, Lions i Brande ved åbningen af dette års Street Art.

Street Art officielt i gang i Brande

18 glade kunstnere fra hele verden gæster os, for at udsmykke vores by og gøre den endnu smukkere, lød det fra Mogens Bentzen fra Lions i Brande ved den officielle åbning af det 6. Street Art i Brande.

Penge tilbage fra lufthavnen?

Gennem det seneste årti har Ikast-Brande og de øvrige otte ejerkommuner år efter år måttet sende penge til den økonomisk nødlidende Midtjyllands Lufthavn i Karup, men nu kan der højst overraskende være penge på vej i den modsatte retning.

Stilhed før stormen

I eftermiddag kl. 17 åbnes den 6. internationale street art-festival i Brande officielt på parkeringspladsen ved Brande Hallerne, men festivalen har allerede så småt sat sit præg på Brande.

Overfladekoncern mærker kundernes ordreboom

Heftig aktivitet hos DOT´s kunder i Danmark og Sverige smitter af på regnskabet for 2021. En markant zinkopjustering har også indvirkning på årets resultat.

Ingen pris til Artium

Onsdag udpegede rådgivningsfirmaet Nohrcon for tiende gang årets skolebyggeri. Blandt de fem nominerede byggerier var Brandes nye skole og kulturhus, Artium, men det blev i stedet Vrå Børne- og Kulturhus, der løb med hæderen.

Det summer af street art

Fredag kl. 17 åbner formanden for Børne-, kultur - og fritidsudvalget, Annette Mosegaard, officielt den 6. internationale street art-festival i Brande, men allerede nu begynder det så småt at summe af street art rundt omkring i byen.

Klar til afgørende playoff-kamp

Brande IF's andethold i serie 4 er efter en 5-1-sejr i Løsning tirsdag aften klar til den afgørende playoff-kamp om oprykning til serie 3.

Havedam tømt for guldfisk

Fra en husejer på Skærlund Skolevej mellem Brande og Blåhøj har politiet modtaget en anmeldelse om tyveri af en større mængde guldfisk og Koi-karper fra husets havedam. Faktisk er dammen så godt som tømt for fisk: kun en enkelt babyguldfisk er blevet efterladt, mens de resterende ca.

Testmølle flyttes ikke til Sandfeld

Siemens Gamesas planer om at flytte en allerede nedtaget 7 MW testvindmølle fra Østerild til Sandfeld vest for Brande led endeligt skibbrud i byrådssalen mandag aften.

Flertal for at arbejde videre med alternativ 1

Et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti besluttede på mandagens byrådsmøde, at der skal arbejdes videre med planerne om en udflytning af Brande Metalkøb til Hastrupvej.

Endnu et tricktyveri på Tværvej

Politiet har modtaget anmeldelse af endnu et tricktyveri på Tværvej i Ejstrupholm, og ligesom det først anmeldte er det foregået kort før middag tirsdag d. 14. juni.

Et los bagi til en selvfed kommune

Jeg har altid været glad for at bo i kommunen og har gjort det i mere end halvdelen af mit liv, og har ikke personligt haft grund til andet før nu. Her taler jeg om administration, byråd m.m. og ikke om den enkelte borger i Brande. Det er vigtigt for mig at få det sagt.

henrik Overgaard

Et godt match

- En god dag – det er min første tanke, lyder det fra Handelsbankens filialdirektør i Brande, Henrik Overgaard (bill.), i forlængelse af, at sidste uges forlydender om, at banken stod til at blive overtaget af Jyske Bank, mandag gik fra at være rygter til realiteter.

Uigenkaldeligt sidste skoledag på Præstelundskolen

Om få dage er det præcis et år siden, de sidste elever forlod Præstelundskolen, men lørdag formiddag kunne alle interesserede i et par timer opleve skolen indefra en sidste gang, inden den rives ned for at gøre plads til ”Det grønne plus”.

Elme Allé omlægges

Ikast-Brande Kommunes Udviklings- og erhvervsudvalg har godkendt planerne om en omlægning af trafikforholdene på Elme Allé.

Åbent brev til medlemmerne af Klima-, Natur- og Bæredygtighedsudvalget

Kære Kasper, Thomas, Andreas, Dina og Inge.

Ikast-Brande Kommune vil placere en tung industrivirksomhed i åbent land umiddelbart syd for Brande.

Kortet viser de to foreslåede alternative planområder til Brande Metalkøb øst for motorvejen og det nuværende industrikvarter i den sydøstlige ende af Brande. Den kommunale forvaltning anbefaler den nordlige placering (alternativ 1) (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Brande Metalkøb-udflytning til Hastrupvej rykker nærmere

På mandagens byrådsmøde skal byrådet tage stilling til, om man vil gå videre med forarbejdet til en udflytning af Brande Metalkøbs aktiviteter til Hastrupvej. På forhånd tegnede der sig et flertal for at imødekomme genanvendelsesvirksomhedens ønske.

Modelfoto.

2 x 100.000 kr. til Uhre

To forskellige projekter i Uhre udløser begge et tilskud på 100.000 kr. fra Ikast-Brande Kommune. Ikke alle ansøgere var ligeså heldige.

Bjarne Raabjerg

Bjarne Raabjerg valgt som formand for Fritidsrådet

På sit første møde, som blev afholdt mandag d. 13. juni, valgte Ikast-Brande Kommunes nyetablerede Fritidsråd Bjarne Raabjerg (bill.) fra Ikast som sin første formand. Fritidsrådet erstatter det nu nedlagte Folkeoplysningsudvalg.

Bestseller investerer 2 milliarder i hollandsk logistikcenter

Bestseller betegner selv investeringen i det nye logistikcenter som den største i virksomhedens historie.

Allerede i oktober sidste år meldte Bestseller ud om planerne om at opføre logistikcenteret, som med underskrivelsen af kontrakten er rykket et stort skridt nærmere.

Oplev Præstelundskolen for sidste gang, inden den bliver revet ned

På lørdag fra kl. 10-13 kan man for uigenkaldeligt sidste gang aflægge besøg på den nedrivningsdømte Præstelundskole.

Stald Artiums første kæphesteridestævne

Tirsdag afholdt Stald Artium for første gang ridestævne. Deltagerne skulle ride på de kæpheste, de selv havde været med til at lave i SFO’en.

- Hvad fodrer man egentlig sådan en kæphest med, forsøgte Brande Bladets udsendte sportsreporter sig med og fik hurtigt svar på tiltale:

Tricktyveri i Ejstrupholm

En 81-årig kvinde blev omkring kl. 11.30 tirsdag udsat for tricktyveri i sit hjem på Tværvej i Ejstrupholm.

Ikast-Brande er i front med demensplejen

Vi har modtaget følgende udtalelse fra Ældrerådet:

Der sker meget indenfor ældreområdet i kommunen. Ældreplejen skal omlægges til mindre tværfaglige teams, hvor man som et af elementerne vil øge fokus på inddragelse af borgerne - og de pårørendes erfaringer.

Solskrænten-planer sendes i høring

BM Invests planer om at opføre 8 boliger i den nordlige ende af Solskrænten overfor Borupvejs udmunding i Herningvej sendes nu i offentlig høring.

Hjemme igen

Efter 3 år i ”landflygtighed” vendte Engparkens vartegn, den majestætiske granitskulptur, i sidste uge tilbage til sit udgangspunkt – næsten.

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022