Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Lokale lærlinge vil være Danmarks bedste

Udover Jyfas klejnsmedelærling Jens Jakob Askov Engmarksgaard har endnu en lokal håndværkerlærling kvalificeret sig til DM i Skills: 17-årige Simon Lausen (bill.) fra Fasterholt er blandt de seks tagdækkerlærlinge, der skal dyste om DM-titlen i Fredericia d. 2. – 4. februar.

Schouw & Co. A/S opjusterer igen

BioMars moderselskab, det børsnoterede Schouw & Co. A/S, opjusterer forventningerne til årsregnskabet og forventer yderligere vækst i 2023.

Morten Colbert

Udskiftning i Fritidsrådet

Mindre end et år efter, at Fritidsrådet afløste Folkeoplysningsudvalget, er den første ændring i holdopstillingen foretaget: Morten Colbert (bill.), der var udpeget som repræsentant for BGU, har meddelt, at han ønsker at udtræde af Fritidsrådet. Hans plads overtages af idrætsforeningernes 1.

Papircontainerne er forsvundet

Det er ikke kun sneen, som i disse dage forsvinder med stor hast - også de kommunale containere til papir er forsvundet siden i mandags. 

Gasudslip på Skovbrynet

OPDATERET:

En overgravet gasledning førte torsdag eftermiddag til et større gasudslip og evakuering af over 200 beboere på Skovbrynet.

Siemens Gamesa afnoteres

På gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte et overvældende flertal på 98,43 procent af aktionærerne for en afnotering af den spansk-tyske vindmøllekoncern. Afnoteringen skal bane vejen for, at Siemens Energy kan overtage selskabet fuldt ud.

Ild i udhænget

Kl. 01.06. natten mellem onsdag og torsdag blev de lokale brandfolk fra Falck kaldt ud til det, der ifølge meldingen var en brand i en lejlighed på Storegade.

Three strikes out

En 29-årig mand fra Stenstrup på Fyn gjorde sig i løbet af natten til onsdag så uheldigt bemærket, at han endte med at blive anholdt.

Møntsamling stjålet på Nørremarken

Efter en månedlang pause har indbrudstyvene tilsyneladende genoptaget deres lyssky "arbejde" i Brande.

Natten til tirsdag har der således været indbrud i et rækkehus på Nørremarken.

Her er et stuevindue blevet brudt op, hvorefter tyven har stjålet en møntsamling og nogle cd’er.

Konservativt formandsskifte

I forbindelse med mandagens generalforsamling i Ikast-Brande Konservative vælgerforening blev der skiftet ud på både formands- og næstformandsposten.

Indbrud på Birkebæk

Mandag aften kl. 23.01 modtog politiet anmeldelse af et indbrud i en lejlighed på Birkebæk, årets første indbrud i Brande.

Her havde en tyv skaffet sig adgang til stedet ved at knuse en rude i en soveværelsesdør.

Arealet mellem Christiansminde, Brande Å, ”Den skæve bane” og Enkehøj skal være rekreativt område

På sit møde i sidste uge besluttede Ikast-Brande Kommunes udviklings- og erhvervsudvalg at igangsætte arbejdet med at udarbejde en lokalplan for området syd for Brande Å, som samtidig skal overføres fra land- til byzone.

Færre høns i haven

Fremover bliver det kun tilladt at holde op til 10 høns i private haver, med mindre særlige forhold taler for det.

Kasper Pauli Pedersen

Store Bededag bør ikke afskaffes

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

Diskussionen om den særlige danske helligdag, der blev lovfæstet i 1686, hvor et udvalg af tidligere helligdage blev samlet til en, raser i øjeblikket og slår splid i det samarbejdende folkestyre og befolkningen.

Emma Lihle Thomsen

Emmas vilde år

Lørdag d. 26. februar 2022 bliver næppe en dato, Emma Thomsen fra Brande nogensinde glemmer. For øjnene af 10.000 ellevilde tilskuere i Boxen i Herning og med over en halv mio.

Fra venstre er det Caroline Karina Jensen, Caroline Buchberg og Emil Kramer, som her er på vej op ad en lidt mindre kendt trappe end Folketingets, nemlig en af Artiums mange udendørstrapper.

Artium-elever på vej i Folketinget

Egentlig er der stadig tre år til, de får stemmeret – alligevel er der mindre end en uge til, at de sidder i Folketinget. Forvirret? Så læs med her.

Den syvende Street Art-festival er i støbeskeen

I weekenden den 24. - 25. juni går det endnu engang løs med pensler og farver i Brandes gader.

Solceller på Sønderkærvej og Buelundvej

Ikast-Brande Kommunes klima-, natur- og bæredygtighedsudvalg skulle onsdag vælge mellem 20 ansøgninger om solcelleprojekter. Blandt de projekter, udvalget pegede på, er et anlæg på 159 hektar på Buelundvej øst for Blåhøj og et anlæg på 82 hektar på Sønderkærvej vest for Uhre.

Det rene Vokalapyk

Onsdag var der koncert med duoen Vokalapyk på Brande Åcenter. Brande Bladet var inviteret med på en lytter.

Høringssvar fra skolebestyrelsen

Dette høringssvar er svært at skrive. Af flere årsager.

Først og fremmest er det svært at skrive, fordi Blåhøj Skole står i en ulykkelig situation.

Til byrådet i Ikast-Brande Kommune

Det er med stor undren og bekymring, at byrådet har besluttet, at Blåhøj Skole skal lukkes. Der er for os ingen tvivl om, at Blåhøj Skole i den grad er med til at binde vores lokalsamfund sammen og er hele livsnerven i Blåhøj.

Sorte skyer over Brande Hallerne

Fredag har ledelsen på Artium bl.a. meldt følgende ud til skolens forældre på Aula:

Uhrskovens leder, Charlotte Grønborg, og Uhre Friskoles leder, Johnny Baggesen Hessellund, har her placeret sig i den del af Uhrskoven, som skal omdannes til 12 vuggestuepladser – hvis politikerne i børne-, kultur- og fritidsudvalget vel og mærke siger god for planerne.

Uhrskoven gør klar til vuggestuepladser

Onsdag skal Ikast-Brande Kommunes børne-, kultur- og fritidsudvalg tage stilling til en ansøgning fra børnehaven Uhrskoven i Uhre om at oprette 12 vuggestuepladser med virkning fra 1. maj.

Høringssvar fra friskolegruppen, Blåhøj

I forbindelse med vedtagelsen af 2023 budgettet for Ikast-Brande Kommune er vores skole i Blåhøj endnu engang kommet i farezonen.

Etableringen af et torontoanlæg magen til dette, som er placeret mellem viadukten og Gl. Thyregodvejs udmunding i Østre Allé, er en af de muligheder, der er spil for at forbedre trafiksikkerheden på Hyvildvej.

Trafikforbedringer på vej på Hyvildvej

På sit møde onsdag skal Ikast-Brande Kommunes udviklings- og erhvervsudvalg tage stilling til, hvordan trafiksikkerheden på Hyvildvej kan forbedres.

Torvehandlen flyttes igen

I midten af september 2020 holdt torsdagens torvedag flyttedag fra N. I.

Kortet viser en oversigt over de 22 steder i Ikast-Brande Kommune, hvor der er blevet søgt om tilladelse til at opstille solcelleanlæg. En lang række ansøgninger er blevet frasorteret på forhånd, blandt andet de to største syd for Ikast, som begge overstiger den politisk fastsatte øvre grænse på 200 hektar (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Ikast-Brande gør klar til solceller

På onsdag skal klima-, natur- og bæredygtighedsudvalget beslutte, hvor der skal gives tilladelse til at opstille solcelleanlæg. Hele den sydøstlige del af kommunen friholdes for solceller, i hvert fald i første omgang.

Kokainpåvirket bilist standset i Herning

Kl. 00.47 natten til fredag blev en 28-årig mandlig bilist fra Brande rutinemæssigt standset på Dronningens Boulevard i Herning.

Overdrager forretningen til kollega

Med virkning fra årsskiftet har Mogens Petersen (t.v.) solgt sit firma, MP Boligtextil, til Karsten Fuglsang, som i forvejen driver Gardinmester i Herning.

Portalen er forsvundet

Indtil i fredags stod den der stadig – men nu er den væk.

Forsvindingsnummeret er udført af den indgangsportal, som i årtier har været det første, man blev mødt af, når man ankom til Brande Stadion ad Ågade.

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023