Fødevareminister på økologisk lynvisit

Fredag var fødevareminister Mogens Jensen på rundtur til flere virksomheder i fødevarebranchen. Turen bragte blandt andet ministeren forbi Månsson A/S på Grarupvej i Brande, hvor indehaver Axel Månsson i løbet af tre kvarter viste rundt på en lille del af matriklen.

Mogens Jensen, der er valgt i Herning-kredsen, fik blandt andet hilst på nogle af Axel Månssons 200.000 økologiske høns, som hver har 4 kvadratmeter at boltre sig på. Til et hønsehus med 30.000 beboere hører der således en hønsegård på 12 hektar, som er beplantet med en blanding af popler og piletræer. Dem er rovfuglene nemlig ikke så vilde med at sætte sig i, forklarede Axel Månsson sin gæst, der ved selvsyn kunne konstatere, at hønsene enten tøffede rundt og skrabede lidt i jorden eller havde sat sig op på de nederste grene i træerne.  

Turen fortsatte gennem nogle af Månssons lager- og produktionshaller, hvor Mogens Jensen blandt andet fik set det fuldautomatiske løgsorteringsanlæg, som både scanner løgene for eventuelle dårligdomme og sorterer dem efter størrelse.

Inden besøget fortsatte med fremvisning af gårdbutikken og efterfølgende frokost – økologisk, naturligvis – nåede Mogens Jensen at svare på, hvad der havde overrasket ham mest under besøget.

– Størrelsen og teknikken, og at de arbejder på at producere så effektivt som muligt – økologisk. Vi leder efter opskriften på at fordoble økologien, hvilket er regeringens målsætning, og Axel siger, at det kan vi godt!

- Det er fantastisk at se, at man her på egnen kan drive et af de største økologiske landbrug i landet med så lækre varer og så effektivt, uddybede ministeren.

- Det kunne andre tage ved lære af – det har jeg i hvert fald! De har forstand på det, de laver, konstaterede Mogens Jensen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020