Verdensmålsgavl afsløret

Med et klip af en godt 40 meter lang hæklet snor blev Brandes første verdensmålsgavl - og angiveligt verdens første tekstile gavlværk - lørdag formiddag afsløret.

Kunstneren bag værket er Nina K. Ekman, som har taget udgangspunkt i det 9. verdensmål: industri, innovation og infrastruktur.

Med hjælp fra flere hundrede kvinder - og en enkelt dreng, fortalte hun - har hun samlet mere end 5.000 strikkede, hæklede og tuftede lapper til "Plant takeover", som er titlen på verdensmålsgavlen, der er placeret på gavlen ved Hotel Dalgas.

Flere hundrede mennesker var i det smukke sommervejr mødt frem til afsløringen på Dalgas Torv, hvor både Søren K. Nielsen fra Brande Citys udvalg for sport og kultur, byrådsmedlem Rune Lyager (FL) og Ikast-Brande Kommunes kulturkonsulent, Carsten Jensen, udover kunstneren selv holdt tale.

- Den har allerede hængt der i fem dage - mon ikke den holder fem år, spurgte Nina K. Ekman med et smil fra terrassen ovenfor det lille torv, inden en række af de strikkere/hæklere, der har leveret lapper til gavlværket, sammen med kunstneren klippede den hæklede snor.

- Den passer helt fantastisk til vores hotel, konstaterede hotelbestyrer Asger Månsson afslutningsvis. Han lovede at passe godt på værket - og sågar at vande det, hvis det bliver nødvendigt - og han roste samtidig Nina K. Ekman for at have tænkt "det grønne ind i det grønne".

Verdensmålsgavlen i Brande er den syvende af ialt 17 verdensmålsgavle i 17 forskellige jyske byer.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022