Smittetal i bedring

(grafik: Ikast-Brande Kommune.)

Efter en relativt voldsom stigning i smittetallene i sidste uge er smittetrykket i Ikast-Brande Kommune nu igen for nedadgående.

I sidste uge blev der registreret så mange nye smittetilfælde i kommunen, at Ikast-Brande onsdag røg helt op på fjerdepladsen på Statens Serum Instituts daglige opgørelse af incidenstallet (antal smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage), og var stigningen fortsat, var en automatisk nedlukning af ikke bare enkelte sogne, men hele kommunen, et realistisk scenarie.

Det testkorrigerede incidenstal, som mandag opgøres til 117, lå i et par dage omkring Kristi Himmelfartsdag over 150. Var det kommet over 250, ville det have medført, at skoler, uddannelser, kulturaktiviteter og fritidsaktiviteter over en bred kam skulle have været lukket ned igen.

Det samme skulle butikker (dog ikke dagligvare- og andre fødevarebutikker), frisører og andre liberale serviceerhverv, samt caféer, barer og restauranter.

Det højeste incidenstal finder man aktuelt i Faurholdt Sogn nord for Ikast, men faktisk er der mindst ligeså stor grund til at være opmærksom i Nr. Snede, hvor 9 konstaterede smittetilfælde den seneste uge svarer til en positivprocent på 5. Det er ca. 10 gange højere end den gennemsnitlige positivprocent på landsplan.

Flest smittetilfælde finder man dog fortsat i kommunens største by og sogn, Ikast, som med 35 smittetilfælde den seneste uge står for 40 % af alle Ikast-Brande Kommunes smittetilfælde.

Klovborg meldes til gengæld fri for Covid-19-smitte igen, efter at byen for en uge siden kortvarigt var oppe på et rekordhøjt incidenstal på 587 på baggrund af 6 smittetilfælde.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul