Lukning af Blåhøj Skole sendes i høring

Venstres Carl Jensen betegnede forslaget om at sende en lukning af Blåhøj Skole og Kernehuset i høring som ”livsfarligt”, men ikke desto mindre var det det, et flertal i byrådet besluttede.

Efter en lang debat om rygepolitik nåede byrådet mandag kl. 20.15 frem til at diskutere fremtiden for Blåhøj Skole og Kernehuset. Den efterfølgende lille times debat medførte ikke en lukning af skolen i denne omgang - men det var nu heller ikke det, byrådet skulle tage stilling til.

Derimod skulle byrådsmedlemmerne sige ja eller nej til at sende forslaget om en lukning i offentlig høring i 8 uger, og det var der 14 byrådsmedlemmer, der kunne tilslutte sig, mens Fælleslisten, Konservative og de tre venstrefolk, Lars Lyhne, Carl Jensen og Brian Sigtenbjerggaard, stemte imod.

Især Carl Jensen kæmpede for skolen i hjembyen:

- Det er aldrig rart at være lille. Indstillingen kom noget bag på mig, sagde han indledningsvis og kritiserede Børne- og undervisningsudvalget for at have valgt den mest drastiske løsning: At sende forslaget om en lukning af både skolen og Kernehuset i høring.

- Når vi sender noget i høring, er det som regel det, vi går efter, fortsatte den erfarne Venstremand, som i mange år repræsenterede Fælleslisten i byrådet. Han slog i stedet til lyd for det mindst vidtgående alternativ, et udviklingsscenarie med etablering af en vuggestue og pegede på, at både trivsel og faglighed på Blåhøj Skole er fuldt på højde med de øvrige folkeskoler i Ikast-Brande Kommune.

- Er skolen først lukket, bliver den aldrig åbnet igen, fastslog Venstremanden, der også mente, at den beregnede besparelse på 2,9 mio. kr. vil blive ædt op af skolebuskørsel til og fra Brande samt tilskud til de elever, der bliver flyttet til en skole udenfor kommunen.

Læs mere i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022