Kunst i (og på) gaderne

Et af de imponerende værker fra sidste års festival i Wilhelmshaven (foto: streetart-wilhelmshaven.de)

Lions Club Brande er langt fremme med planerne om at afholde en Street Art Festival, som skal finde sted i Brande i dagene 3.-5. juli. Til det formål har man ansøgt kommunens kultur- og fritidsudvalg om et tilskud på 75.000 kr., en ansøgning udvalget skal tage stilling til på sit møde mandag.

Hos Lions er man dog en smule skuffet over, at det ansøgte beløb i sagsbehandlingsforløbet er blevet skåret ned til 50.000 kr., som skal også dække udgifter til afspærringer, midlertidige lukninger af veje og rengøring.

Det samlede budget for festivalen er på 250.000 kr., hvoraf Lions allerede her rundet 150.000 i tilsagn fra lokale samarbejdspartnere. Dels handelsstandsforeningen og borgerforeningen, dels en god håndfuld erhvervsdrivende som Bestseller, Stubkjær Invest, Axel Månsson, Ejnar Hessel, Biomar, BMC Leasing, malermester Jørgen Larsen og Maskinfabrikken Apollo.

- Da projektet i vid udstrækning vil markedsføre kommunen og skabe liv og turister i byen i lige netop på den tid, hvor der plejer at være stille, synes vi simpelthen ikke, at vi kan gennemføre projektet med så lille en opbakning fra kommunen - også set i forhold til de forventningerne sponsorerne har om at dette er et fælles projekt for Ikast-Brande Kommune og Brande by, siger Mogens Bentzen fra Lions, der frygter, at festivalen uden tilstrækkelig kommunal støtte falder til jorden.

- Og når først ideen er ude, vil en anden og større kommune snart løbe med ideen, forudser han.

- Succesen med disse festivaller i udlandet er stor og trækker tusindvis af turister til byerne, og vi kan blive den første kommune i Danmark, hvis det lykke at få Ikast-Brande Kommune med.

Læs mere om Street Art Festivalen og kommunens opbakning til projektet i Focus Ikast-Brande onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022