Ikast-Brande skal have et Naturråd

I lighed med landets øvrige 97 kommuner er Ikast-Brande blevet pålagt at oprette et naturråd. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der står bag bekendtgørelsen, som ventes at træde i kraft 2. juni.

Ikast-Brande Kommune skal oprette et naturråd i samarbejde med Herning, Ringkøbing-Skjern og Viborg kommuner.

Naturrådene skal sammensættes af både beskyttere og benyttere fra nationale og lokale foreninger og skal være oprettet senest 15. oktober.

Naturrådene skal udarbejde forslag til, hvad kommunerne skal have med i deres kommuneplan som grundlag for Grønt Danmarkskort. Naturrådet får frie hænder til at udvælge sin egen arbejdsmetode, processen for udarbejdelse af forslag samt slutproduktets form.

Naturrådene skal afslutte deres arbejde senest 15. april 2018.

Kommunerne er ikke forpligtiget til at tage Naturrådets anbefalinger til efterretning, men Naturrådets arbejde skal indgå i næste revision af kommuneplanen, selvom kommuneplanarbejdet mange steder er for langt fremme til, at naturrådets arbejde kan bruges i den nuværende revision.

For Ikast-Brande Kommune vedkommende betyder det, at arbejdet frem mod den kommuneplan, der skal vedtages senere i år kan fortsætte som planlagt. Der åbnes dog en dør på klem for, at rådets arbejde kan danne grundlag for et tillæg til kommuneplanen.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul