250 Siemens-folk har fået ny karriere efter fabrikslukning

Nøglen er drejet på Siemens i Engesvang, og langt størstedelen af de 440 opsagte medarbejdere er kommet videre.
Kathrine Jensen
Ingen af de opsagte medarbejdere på Siemens i Engesvang fik tilbudt omplacering på vindmøllefabrikkerne i Brande eller Aalborg, men alligevel har 250 af de 440 medarbejdere, der blev opsagt i foråret, fundet sig et nyt job eller startet på en uddannelse.
Det viser seneste opgørelse fra vindmølleproducenten, som blev lavet kort inden lukningen af fabrikken i Engesvang 1. juli.
- Det er et resultat, vi er meget glade for, siger Jan Kristensen, kommunikationschef i Siemens Wind Power.
Flytning til Brande
Inden forhandlingerne om de opsagte medarbejderes fratrædelsesvilkår gik i gang, spirede rygterne om, hvorvidt de fyrede medarbejdere kunne omplaceres til eksempelvis fabrikken i Brande.
- Overflytning af medarbejdere fra Engesvang til fabrikken i Brande har ikke indgået i arbejdet. Der er tale om to vidt forskellige produktioner med møllevinger i Engesvang og naceller i Brande, fortæller Jan Kristensen.
Desuden har tidligere annoncerede flytninger af forskellige produktioner fra Lindø, Ølgod og Herning betydet, at eventuelle ledige job er lovet til disse grupper.
Interesserede virksomheder
Tilbage er 190 opsagte medarbejdere, uden ny beskæftigelse, hvoraf de 25 lige nu går på fabrikken i Engesvang og er med til at få afmonteret fabrikken, så den kan sættes til salg.
- Vi vurderer forsigtigt, på baggrund af mange positive job-meldinger fra medarbejdere, at vi kan være tæt på, at blot omkring 100 efter sommerferien skal ud og finde uddannelse eller nyt job.
Kommunikationschefen peger blandt andet på, at de mange medarbejdere er kommet hurtigt videre på grund af interessen fra lokale virksomheder og samarbejdet med Ikast-Brande Kommune, som oprettede et mobilt jobcenter i Engesvang efter udmeldingen om lukningen.
De opsagte medarbejdere udgjorde 393 timelønnede produktionsmedarbejdere og 47 funktionærer, og efter lukningen vil omkring 8000 danskere stadig være under vingerne hos Siemens-Gamesa, hvor 6500 af dem laver vindmøller.

Tilføj kommentar

Annoncer

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul