To viceborgmestre til samme pris

Simon Vanggaard Nielsen

I forbindelse med konstitueringen af det nyvalgte byråd går Ikast-Brande fra en til to viceborgmestre. Fordoblingen får dog ingen betydning for kommunekassen.

Som en del af konstitueringsaftalen blev Simon Vanggaard Nielsen (DF) udnævnt til ny 1. viceborgmester, og socialdemokraten Frank Heidemann Sørensen fik den nyoprettede post som 2. viceborgmester. Økonomisk set får det dog ingen betydning for Ikast-Brande Kommune: De to nyudnævnte viceborgmestre deler det honorar, der hidtil er blevet Fælleslistens Preben Christensen til del.

Aflønningen for de forskellige udvalgs- og formandsposter udregnes som en procentdel af borgmesterens løn, som igen afhænger af befolkningstallet i kommunen. Da Ikast-Brande i 2009 passerede 40.000 indbyggere, udløste det således ikke kun en lønstigning til borgmester Carsten Kissmeyer (V), men til hele byrådet. Senest blev der indgået en aftale – nærmest at sammenligne med en overenskomst – mellem Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen om at hæve kommunalpolitikernes honorering med 30 %.

Aftalen betyder, at borgmesteren i Ikast-Brande nu får meget tæt på præcis en million kroner årligt for ulejligheden, mens viceborgmesteren er blevet aflønnet med 10 % af det beløb, altså 100.000 kroner.

Det beløb skal de to nyudnævnte viceborgmestre fremover dele med 6 % (60.000 kroner) til 1. viceborgmesteren og 4 % (40.000 kroner) til 2. viceborgmesteren.

Derudover udløser f.eks. en udvalgspost yderligere 4 % af borgmesterens løn, men samlet set må aflønningen af viceborgmestre, udvalgsformænd og -medlemmer udover det faste honorar for at sidde i byrådet ikke overstige 305 % af borgmesterens løn. Det oplyser Ikast-Brandes kommende kommunaldirektør, Flemming Storgaard, som også kan oplyse, at KL’s satser reguleres en gang årligt.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen