Vejdirektoratet går i gang med forundersøgelse af ny midtjysk motorvej

Nu begynder Vejdirektoratet for alvor arbejdet med at undersøge muligheden for en ny midtjysk motorvej på strækningen Hobro-Viborg-Rute15-Give.

Undersøgelsen skal kortlægge mulige linjeføringer af motorvejen og give et overordnet overblik over de effekter, som en motorvej vil have på både trafikken og omgivelserne.

- Vi skal naturligvis se på de trafikale effekter af at anlægge en motorvej i det midtjyske område, siger seniorprojektleder Niels Fejer Christiansen.

- Men vi skal også kigge på natur- og miljøforholdene og de lokale by- og erhvervsforhold samt den effekt på økonomien, som en motorvej vil have.

Forundersøgelsen vil også se på mulighederne for at koble en midtjysk motorvej på de eksisterende motorveje, ligesom den vil foretage en vurdering af, hvordan en ny motorvej i det midtjyske vil influere på E45 Østjyske Motorvej.

Den vil endvidere blive foretaget i koordinering med VVM-undersøgelsen på strækningen Give-Billund-E20-Haderslev.

I forundersøgelsen forudsættes det, at motorvejen som udgangspunkt anlægges som en 4-sporet motorvej med en hastighed på 130 km/t. De endelige hastighedsgrænser fastlægges imidlertid i samspil med politiet.

Arbejdet med forundersøgelsen løber frem til midten af 2019. Undersøgelsen laves i samarbejde med de berørte kommuner samt Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Forundersøgelsen skal danne grundlag for en politisk stillingtagen til spørgsmålet om at gå videre med en nærmere undersøgelse af motorvejsprojektet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen