Underholdning og hygge i det grønne

Lørdag den 7. august bliver der mulighed for at tage en svingom til harmonikamusik i Søby.

Søby Brunkulsmuseum får lørdag 7. august syvende år på stribe besøg af Videbæk Harmonikaklub, som er garant for succes til ”Musik på Scenen”.

Selvfølgelig overholder museet alle restriktioner i forbindelse med corona, men skal ikke længere kontrollere coronapas, når musikerne leverer vaskeægte sommerhygge i det grønne – og så endda på den nye udgave af Festpladsen. Dagen plejer sammen med Søbytræf at byde på årets største salg af billetter på Søby Brunkulsmuseum, men har i år fået konkurrence af de tre arrangementer i samarbejde med Brande Rocker og Kulturelt Samråd Herning. Aftenen før underholder således Queen Machine for op mod 500 gæster – og lørdag formiddag forandrer de ihærdige frivillige således Festpladsen fra et stående rockshow til siddende harmonika-hygge.

På Festpladsen åbner museet den traditionelle kiosk med diverse forplejning, herunder kage og grillpølser, men det er også tilladt at medbringe egen forplejning.

Når Videbæk Harmonikaklub underholder, kommer gæsterne til at mindes de go’e gamle dage, for de fleste kender melodierne, og mange kan synge med. Det sikrer en festlig stemning, som publikum mindes med glæde, så derfor dukker mange op igen og igen ofte langvejsfra. 

Videbæk harmonikaklub opstod i vinteren 1985/86 i forbindelse med aftenskoleundervisning i Videbæk. Et par af underviserne, Jørgen Sejr og Orla Andersen, tog initiativ til klubben. Medlemstallet har svinget meget siden starten fra cirka 8 til 35 medlemmer. For tiden har ensemblet 10 medlemmer.
Repertoiret på 170 melodier er meget blandet og valgt af klubbens egne medlemmer. Det spænder fra det meget enkle til det mere avancerede - fra spillemandsmusik til let klassisk og med fællessang undervejs.

Musik På Scenen plejer at samle et veloplagt publikum, uanset om det regner eller vejret byder på hedebølge. Med almindeligt sommervejr kan der være tryk på ved indgangen, hvor der plejer at opstå kø, så det vil være en god idé at komme i god tid. Især fordi entreen gælder hele dagen til alle seværdigheder på museet.

Nok er underholdningen på Festpladsen dagens højdepunkt, men entreen gælder hele dagen på hele museet, hvor de blandt andet kan se årets nyheder med blikhus, barbersalon og bulldozer samt den renoverede ”Voldsgaard”, som var udgangspunkt for både arbejdsplads og boplads i tiden med gravning af brunkul i Søby.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022