Tak for opbakningen til en ny folkeskole

Henrik Christensen

Jeg kan personligt kun give Fælleslistens spidskandidat, Erik René Pedersen, ret, når han foreslår, at vi skal have bygget en ny og fælles skole i Brande. Det ville være mærkeligt andet, eftersom jeg selv, for to uger siden, skrev akkurat det samme – og endda med præcis samme placering nede ved Brande Hallerne, som Erik René Pedersen nu selv foreslår. Dog undrer det et mig, at en kandidat fra Fælleslisten nu foreslår, at man bygge en ny skole, da tidligere kandidater jo ved flere lejligheder, har givet udtryk for, at den gamle Brande kommune overdrog nyrenoverede og fremtidssikrede skoler ved kommunesammenlægningen.

Det jeg imidlertid ikke er enig i, er den måde Erik René Pedersen foreslår, at skolen evt. skal finansieres. En evt. ny skole skal IKKE finansieres af en lease-back model, hvor en privat investor tjener penge på vores allesammens folkeskole. Skolen er vores fælles ejendom, og den skal vi eje i form af kommunen – vi skal ikke leje os ind hos en privat investor.

Hvorfor er det så vigtigt, at vi får bygget en ny skole i Brande? Jo, Præstelundskolen står formentlig til, at skulle renoveres for mindst 50-60 millioner kroner, hvis den igen skal fungere som folkeskole. Disse penge ser jeg personligt hellere, at kommunen bringer i spil, til en ny moderne skole tilpasset til nutidens behov.

Hvis ikke det er muligt at finde finansiering i budgettet til EN fælles skole, kunne det også være en mulighed at starte med en ny skole ved hallerne - kun for mellemtrin og udskoling - og så lade Dalgasskolen bestå, og være hele byens indskolingsskole.

I øvrigt kunne det være rart at vide, om byrådspolitikerne fra Venstre også er enige med mig om, at der skal bygges en ny skole, eller om de er på linje med Venstres finansminister, Kristian Jensen, som opfordre landets kommuner til at holde igen med skolerenoveringerne og anlægsprojekterne…

Henrik Christensen
Byrådskandidat for Socialdemokratiet.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul