Street Art-festival aflyses igen

Der blev senest malet street art i Brande i 2019, og nu har arrangørerne af street art-festivalen, Lions Brande, endnu engang været nødt til at aflyse festivalen på grund af corona-restriktionerne (arkivfoto).

For andet år i træk bliver der ingen street art-festival i Brande. Det oplyser Mogens Bentzen på vegne af arrangørerne bag de hidtidige fem gadekunstfestivaler, Lions Brande.

Selvom man fra arrangørside har strakt sig langt for en gennemførelse, har festivalen længe hængt i en tynd tråd, og nu har "løverne" altså valgt at trække stikket og i stedet se frem mod 2022.

Lions har både været i dialog med kommunen, Kulturministeriet og polItiet, og herfra har meldingen været, at festivalen ville skulle afholdes efter reglerne for et marked, oplyser Mogens Bentzen. Det betyder eksempelvis, at man - med de nuværende restriktioner - kun må lukke 500 mennesker ind ad gangen. Det vil kræve en total afspærring af midtbyen at holde styr på antallet af gæster, men det er ikke den eneste praktiske udfordring, arrangørerne har skullet forholde sig til.

Eksempelvis risikerer man en automatisk nedlukning med dags varsel, hvis de lokale smittetal løber løbsk, og den risiko ønsker Lions - ikke mindst i respekt for de mange sponsorer, der har givet tilsagn om økonomisk støtte - ikke at løbe.

Desuden er kunstnerne usikre på, om de overhovedet kan få lov til at komme til Danmark, og nogle af dem tør ganske enkelt ikke, oplyser Mogens Bentzen videre.

Hvis man skal ud at finde erstatninger, risikerer man at ende med end ringere kvalitet, der ikke lever op til forventningerne, og det vil Lions ganske enkelt ikke være bekendt, hverken overfor sponsorer eller publikum, pointerer Mogens Bentzen, som på forespørgsel oplyser, at der heller ikke er planer om en "light-udgave" af den populære festival - i stedet bliver alle sejl sat til for at 2022-udgaven kan blive et brag af en street art-festival.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023