Stigning i antallet af kandidater

Mandag blev den endelige kandidatliste til byrådsvalget i Ikast-Brande Kommune 21. november offentliggjort. Ved det seneste valg i 2013 havde vælgerne 69 kandidater fra ni partier og lister at vælge imellem, men selvom antallet af partier er uændret, er antallet af kandidater steget.

Nærmere betegnet fra 69 til 77 svarende til en fremgang på 11,5 %. Hovedårsagen til dette er Det Konservative Folkeparti, som med Annette Mosegaard i spidsen har mere end fordoblet antallet af kandidater fra seks til 13. Det er dog stadig Venstre, der er størst med 22 kandidater, fire mere end i 2013, og også byrådets næststørste parti, Socialdemokratiet, kan notere en fremgang i antallet af kandidater fra 12 til 15.

Dansk Folkeparti har nu otte kandidater mod syv i 2013, men bortset fra spidskandidat Simon Vanggaard Nielsen er alle nye i DF-sammenhæng.

Liberal Alliance har fordoblet antallet af kandidater fra to til fire, mens både Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti er blevet en færre og nu henholdsvis er fire og to.

Enhedslisten, som for fire år siden kunne mønstre tre kandidater, stiller ikke op denne gang, og samme skæbne var Fælleslisten en overgang tæt på at lide, da halvdelen af listens kandidater gik til Venstre.

Med en sidste kraftanstrengelse lykkedes det imidlertid Fælleslisten med afgående viceborgmester Preben Christensen i spidsen som kampagneleder at finde otte personer – alle fra den sydlige del af kommunen – som var villige til at stille op til kommunalvalget, men der er dog tale om en tilbagegang på fem i forhold til de 13, der stillede op for Fælleslisten i 2013 – og på nær Hanne Pedersen fra Klovborg og den tidligere Venstremand Morten Bak er der tale om lokalpolitisk uprøvede kræfter.

21 af de opstillede kandidater er kvinder, hvilket svarer til 27,6 %. Andelen har været svagt stigende siden 2009, hvor den udgjorde 25 %. Dengang, for otte år siden, havde vælgerne i øvrigt 80 kandidater at vælge imellem.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul