Spørgetid i byrådssalen

Signe Lauritzen

I forbindelse med mandagens byrådsmøde havde Præstelundskolens skolebestyrelsesformand Signe Lauritzen (bill.) på vegne af sin bestyrelse benyttet sig af den sjældent anvendte mulighed for at stille spørgsmål direkte til byrådet.

Signe Lauritzens spørgsmål, som hun fik lov til at læse op i byrådssalen, lød:

- Hvorledes ser byrådet på Præstelundskolens nuværende tilstand, og hvilke langsigtede ambitioner har byrådet for Præstelundskolen, der imødekommer nuværende og fremtidige krav om læring, trivsel, inspirerende inde- og udemiljøer samt stigende elevtal?

Formand for børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard Nielsen (DF), svarede på vegne af hele byrådet, og han indledte med at takke for spørgsmålet.

Han kaldte situationen på kommunens p.t. største skole målt på elevtal for ”en rigtig stor udfordring”, både for politikerne, men mest for elever og personale på skolen.

- Vi har forsøgt at agere så hurtigt som muligt, pointerede Simon Vanggaard og understregede, at ingen går i sundhedsfare på skolen.

Han refererede til den borgmesterbeslutning om at bestille 14 pavilloner til midlertidig genhusning af skolens overbygningselever, som Carsten Kissmeyer med hjemmel i lovgivningen havde truffet efter børne- og undervisningsudvalgets seneste møde 5. april, der omfattede et besøg på Præstelundskolen og stillede selv spørgsmålet: Hvad er status lige nu?

- Pavillon-løsningen er den rigtige på den korte bane. På den lange bane kender vi på maj-mødet de økonomiske scenarier og muligheder, der er for Præstelundskolen, omfanget af skader og om der skal renoveres ellers bygges nyt. Vi er i gang med at vende alle sten for at finde den rigtige løsning, fastslog DF’eren.

Svaret fik Signe Lauritzen til at fremkomme med en opfordring til et opfølgende møde med borgmesteren og udvalget, hvor det ikke kun er skolens ledelse, men også forældrerepræsentanter, der deltager.

– Det handler ikke kun om skimmelsvamp, det er kun toppen af det hele, anførte skolebestyrelsesformanden og nævnte pladsmangel som en anden påtrængende udfordring.

- Er I interesseret i at gå i dialog med forældrene, spurgte hun og fik et klart tilsagn fra Simon Vanggaard:

- En invitation til dialog tager jeg gerne imod.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul