Souschef udpeget som ny direktør for Museum Midtjylland

Kristine Holm-Jensen

Pr. 1. september er Kristine Holm-Jensen (bill.) blevet ansat som ny direktør for Museum Midtjylland, som bl.a. omfatter Vester Palsgaard Skovmuseum og Klosterlund Museum. Kristine er et velkendt ansigt på museet, hvor hun har været de sidste 14 år. De seneste år har hun været souschef og leder af museets Afdeling for Nyere Tid, og siden 1. maj har hun været konstitueret i stillingen som museumsdirektør.

Hun afløser museets tidligere direktør, Laura Liv Weikop, der forlod stillingen i foråret. Kristine Holm-Jensen blev valgt mellem 26 ansøgere til stillingen.

- Kristine har de kompetencer, der skal til for at føre museet videre i arbejdet på at indtage en mere aktiv rolle i lokalsamfundet ved at lade kulturhistorien komme tættere på og gøre den mere relevant for endnu flere, lyder det fra Marianne Bjørn, der er formand for Styrelsen for Museum Midtjylland.

- Kristine kommer med en virkelig god baggrund, og vi er i styrelsen overbevist om, at vi får en direktør, der vil og kan gå forrest - og sammen med vore dygtige medarbejdere og mere end 100 frivillige kan udvikle Museum Midtjylland. I styrelsen glæder vi os til et fortsat, godt samarbejde med Kristine, lyder det videre fra Marianne Bjørn.

Den nye direktør kommer til at stå i spidsen for et ambitiøst museum, som ønsker at spille en mere aktiv rolle i lokalsamfundet og være med til at sætte kulturhistorien på den kulturelle dagsorden.

- Med mig ved roret går Museum Midtjylland en fremtid i møde, hvor vi prøver kræfter med, hvad det vil sige at være et lokalhistorisk museum. Vi skal ud og blande os i den kulturelle debat både lokalt og nationalt og indgå i netværk og projekter med potentiale for tværfagligt samarbejde. For mig handler det om, at kulturhistorien bliver en vigtig stemme i den offentlige debat, og at vi tør gå ind i diskussioner, som er uvante for et museum. På den måde vil vi søge grænserne for, hvilken rolle et museum skal spille i samfundet. Jeg glæder mig helt vildt til at udvikle museet i den retning i samarbejde med museets medarbejdere, frivillige og Styrelse, lyder det fra Kristine Holm-Jensen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022