Renseanlægget i Brande fyldes med lyd

Lydkunst-duoen Duo Demona besøgte i november renseanlægget. De har lavet lydinstallationen ”Intruders” specifikt til rummet med referencer til bygningens tidligere funktion.

I forbindelse med kulturfestivalen Off Road 2017 præsenteres lydkunst i Brandes tidligere renseanlæg.

Ét af kulturfestivalens projekter hedder Forladte Huse. Her har en række kulturaktører været på udkig efter forladte huse og bygninger, som kan danne ramme om nye og revitaliserede fortællinger. Gerne steder hvor et begyndende forfald, forladthed og historisk glemsel har taget over.

Det tidligere renseanlæg i Brande er en sådan hensygnende bygning. Renseanlægget blev bygget i 1959/60 og nedlagt igen i 1990. I dag står bygningen lettere glemt, forladt og gemt ved Ågade og fungerer i øjeblikket som lager for Ikast-Brandes entreprenørafdeling.

Gavlmaleriforeningen Muren og udstillingsstedet Kunstpakhuset finder at renseanlægget udgør en spændende arkitektonisk og akustisk ramme for moderne lydkunst.

- Vi er derfor lykkelige over at have fået tilladelse til at bruge bygningen som del af vores bidrag til kulturfestivalens Forladte Huse projekt. Vores projekt er en lyd- og lysinstallation af Duo Demona, fortæller Jytte Gottlieb, formand for gavlmaleriforeningen Muren.

- Mange har før os søgt at få lov at bruge bygningen, men det er første gang bygningen åbnes for publikum og for et decideret kunstprojekt. Mange mennesker i og uden for Brande vil for første gang få mulighed for at se den spændende og funktionelle arkitektur som renseanlægget er udtryk for. Men vi er også sikre på, at den lydinstallation og det lydbillede, som Duo Demona præsenterer, vil føje mange nye og uventede oplevelsesaspekter til det tidligere renseanlæg, siger Jytte Gottlieb.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul