Plejefamilier giver killinger en god start

Foto: Benny F. Nielsen

Når killinger fra Brande Internat skal gøres klar til at komme ud i den virkelige verden, runder de først en plejefamilie, der lærer dem basale færdigheder.

Af Kathrine Jensen

På nuværende tidspunkt er 220 katte ude i en plejefamilie, som er tilknyttet Brande Internat. Plejefamilierne er helt afgørende, når det kommer til de firebenets fremtid.
- Uden dem, var det noget af en opgave, vi var sat på, lyder det fra Birgit Karlsen, den ene del af parret, som driver Brande Internat.
En af de plejefamilier, der hen over sommeren skal tage sig af en flok killinger, er familien Jakobsen fra Silkeborg. Sammen med sine tre børn, har Iben Jakobsen taget turen til Uhre for at hente de nye, midlertidige familiemedlemmer. Seks små killinger, som familien selv får lov til at navngive, skal med tilbage til Silkeborg.
- Det er vigtigt for mig, at man tager hånd om problematikken med alle de katte uden hjem, siger Iben Jakobsen.
Kælne venner
De tre børn, Kristian, Rasmus og Sara, som alle står med favnene fulde af spindende og kælne killinger, glæder sig til at få nye legekammerater i den kommende skolefrie periode. Og for Iben Jakobsen er det ikke en helt uvant rolle, hun nu står i som plejemor.
- Jeg voksede op på en gård, hvor der lå sommerhuse op ad, så hver sommer passede jeg et til to kuld killinger, og sådan var det allerede for 30 år siden.
Brande Internat har på nuværende tidspunkt 35 plejefamilier tilknyttet, men der er den kommende tid konstant mangel på familier, der vil passe og pleje de små væsener, så de kan få den bedste start, når de skal ud på egne poter.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce Telekæden Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul