Pilen peger på Transportministeriet

En typisk hverdagsmorgen på Brande Station før de to myldretidsafgange blev nedlagt (arkivfoto: Ulla Thomsen)

Frem til august sidste år var Arriva ifølge trafikselskabet selv fortsat i dialog med Transportministeriet om at bevare de to ”myldretidsafgange” på strækningen mellem Vejle og Herning/Struer, men planerne måtte opgives, da ministeriet ikke vurderede, det kunne nås at finde en løsning, inden køreplanskiftet og Arrivas overtagelse af togdriften på strækningen 13. december.

På det åbne samråd i Folketingets Transportudvalg, som blev afholdt forrige tirsdag på begæring af de to Venstre-politikere Kristian Jensen og Christoffer Aagaard Melson, blev det af transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyst, at det er Arriva, der har stået for høringsprocessen, og at det skulle være foregået i 1. kvartal 2020.

Hos Ikast-Brande Kommune er man imidlertid ikke blevet hørt i sagen i den forbindelse. Det oplyser kommunens teknik- og stabsdirektør, Kenneth Jensen.

Derimod indsendte kommunens trafikplanlægger, Ellen Bach Fjendsbo, allerede 8. februar 2018 et høringssvar til Trafik-, bolig og byggestyrelsen i forlængelse af byrådets behandling af spørgsmålet tre dage tidligere.

Af høringssvaret fremgår det, at Ikast-Brande Kommune tilslutter sig høringssvaret fra Midttrafik. Heri anføres det bl.a., at Midttrafik går ud fra, at halvtimedriften (”myldretidsafgangene”) på strækningen Vejle-Struer som minimum opretholdes.

Læs mere om sagen i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020