Oprykningsfesten udsat en uge

Lørdag havde Brande IF's serie 2-mandskab chancen for at sikre sig oprykning til serie 1 for anden gang indenfor et år, men i første omgang kunne man lade propperne sidde i champagneflaskerne.

Et enkelt point i udekampen mod Ølstrup ville have sikret Brande oprykningen definitivt, men i stedet løb de zebrastribede BIF'ere ind i et overraskende klart nederlag på 1-4 - præcis samme cifre, som Ølstrup blev besejret med på Brande Stadion 1. september og også de samme cifre, som sæsonens hidtil eneste BIF-nederlag mod Ikast FC lød på.

Dengang faldt Brande helt sammen i kampens sidste halve time, men lørdagens kamp var reelt allerede afgjort efter 1. halvleg. Hjemmeholdet førte med 3-0 halvvejs, og selvom gæsterne fik reduceret straks fra 2. halvlegs start, blev det ikke til mere, og i stedet var det de hvepsestribede værter, der kunne sætte trumf på i kampens slutfase.

Lørdagen kunne dog stadig ende med oprykningsfest for Brandes førstehold, hvis de nærmeste forfølgere fra Videbæk satte point til i udekampen mod Give. Her var stillingen ved pausen 0-0, et resultat der altså ville have sendt Brande retur til serie 1 på trods af holdets nederlag i Ølstrup tidligere på dagen, men i 2. halvleg fik Videbæk hul på bylden og endte med at vinde opgøret på Give Stadion med 3-0.

Dermed må Brande vente en uge endnu med at fejre oprykningen. Det sker, hvis holdet henter mindst et point i Bording på lørdag.