Oprykningen sikret på 2 minutter

Henved 100 tilskuere havde fundet vej til Brande Stadions bane 4, hvor der lørdag eftermiddag var disket op til en vaskeægte oprykningsfinale i serie 4 mellem hjemmeholdet og Vorbasse.

Brande fik en drømmestart og bragte sig trods tilsvarende store muligheder til gæsterne hurtigt foran 2-0, men i løbet af 1. halvlegs afslutning fik Vorbasse udlignet på et straffespark og et skud, der blev rettet af.

Fra 2. halvlegs start blev Vorbasse presset tilbage, nok i mindre grad fordi de kunne nøjes med uafgjort end p.g.a. en kraftig vind på langs af banen. I modvinden lurede gæsterne på kontrastød, men midt i halvlegen fik Brande scoret 2 gange med 2 minutters mellemrum.

Først slog Michael Andersen et frispark ind i feltet mod bageste stolpe, hvor anfører Nicolaj Skov gjorde alt hvad han kunne for at snitte den, men selvom den mislykkedes, fik han fikseret Vorbasse-keeperen, som måtte se bolden stryge i nettet. 2 minutter senere helkiksede en Vorbasse-forsvarer sit forsøg på at sparke væk, og bolden sejlede i stedet til bageste stolpe, hvor Alex Torp kunne heade sit andet mål i kassen.

Trods Vorbasse-pres i de sidste 10 minutter forblev stillingen 4-2 til Brande, som efter dommerens sidste fløjt kunne strække armene i vejret i jubel over, at oprykningen til serie 3 var i hus.

På nabobanen sluttede klubbens serie 2-hold sæsonen af med at besejre Grindsted 2-1 efter pauseføring på 1-0. Brande tilbageerobrede dermed tredjepladsen fra Billund, som spillede 0-0 med Give, der efter kun en enkelt sæson i serie 2 vender tilbage til serie 1.

Læs mere om kampene i Brande Bladet onsdag.