Nye Borgerlige i byrådet

Antallet af partier og lister i byrådssalen i Ikast-Brande Kommune vokser ved årsskiftet fra fem til seks. Det blev et af resultaterne af tirsdagens kommunalvalg.

Den "nye dreng i klassen" er Nye Borgerlige, som profiterer af det valgforbund, partiet før valget indgik med Dansk Folkeparti.

3,2 % af stemmerne rakte ikke til et mandat til liste D, men da Dansk Folkeparti samtidig mistede det ene af sine tre mandater, gik de overskydende stemmer til Nye Borgerlige. Om det bliver Bruno Ostenfeld Jensen fra Ejstrupholm eller Tommy Høgh Vestergaard fra Ikast, der skal repræsentere partiet i byrådet, afgøres af de personlige stemmetal.

Venstre, der som det eneste af de etablerede partier stod udenfor valgforbund, gik 2 mandater tilbage til 7, men er stadig byrådets største parti foran Socialdemokratiet, som beholder deres 6 mandater.

Den konservative fremgang svarer i runde tal til Venstres tilbagegang og kaster da også 2 ekstra mandater af sig, så partiet nu har 5 pladser i byrådet.

Takket være valgforbundet med de konservative og Kristendemokraterne beholder Fælleslisten deres to mandater, men hvem der skal repræsentere lokallisten i byrådet efter nytår afgøres præcis som for de øvrige partiers vedkommende af de personlige stemmetal.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022