Nyansat bosætningsguide skal tiltrække flere borgere til Ikast-Brande Kommune

Lene Møller Fløe

Den 2. januar 2019 tiltrådte Lene Møller Fløe (bill.), der har baggrund som cand.ling.merc., en 3-årig projektstilling som bosætningsguide i Ikast-Brande Kommune.

Byrådet vedtog i sommeren 2018, at kommunen - foruden at være Danmarks erhvervskommune nr. 1 - i højere grad skal profilere sig som en attraktiv bopælskommune. Flere borgere i kommunen hjælper virksomhederne til at få kvalificeret arbejdskraft, og medvirker til at skabe liv i hele kommunen. Med ansættelsen af Lene Møller Fløe, er der nu banet vej for en proces, hvor mange aktører går sammen om opgaven.

Frem mod sommeren 2019 fokuseres der på udarbejdelse af en bosætningsstrategi. Det kommer til at foregå i et bredt sammensat udvalg bestående af interesserede lokalpolitikere, repræsentanter fra virksomheder og ejendomsmæglere, repræsentanter fra byerne samt Vores Ikast og Brande City. Første møde ligger ultimo januar.

- Vi kommer til at arbejde med bosætning i et bredt perspektiv – det vil være emner så forskellige som branding, udbud af byggegrunde, rekruttering, modtagelse og fastholdelse af nye borgere, fortæller den konservative formand for Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget, Annette Mosegaard (K).

Bosætningsstrategien skal skabe retningen for arbejdet med at tiltrække nye borgere til kommunen.

- Det er en stor og spændende opgave, som ikke kan løses af én person alene. Jeg glæder mig derfor til at løfte opgaven i tæt samarbejde med en lang række aktører, heriblandt virksomheder, politikere og lokale ildsjæle fra de forskellige bysamfund, udtaler bosætningsguide Lene Møller Fløe.

Bosætningsguiden kommer til at besøge kommunens virksomheder løbende og høre til deres og deres kommende medarbejderes behov. Bosætningsguiden skal hjælpe potentielle og nye tilflyttere, så de vælger Ikast-Brande Kommune og falder godt til her. Derfor er Lene også meget interesseret i at komme i dialog med borgere, der kunne tænke sig at være ambassadører for de enkelte lokalsamfund i kommunen. Gode historier og erfaringer skal indsamles. Tag derfor endelig fat i Lene, hvis du har gode erfaringer, måske er du tilflytter, måske har du boet i kommunen hele livet – eller måske har du forslag eller ønsker til hvordan vi tiltrækker kommende borgere. Alle gode idéer værdsættes, som kan være med til at få flere borgere til at flytte til Ikast-Brande Kommune.

Lene Møller Fløe er selv bosat i Silkeborg, men udtaler, at hun glæder sig rigtig meget til at lære Ikast-Brande Kommune bedre at kende.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019