Nu stiger kunsten for alvor

På mandag kan man for alvor tale om første skoledag, når de elever, som hidtil har gået på Præstelundskolen, flytter over på den modsatte side af Ågade og ind i Artium, Brandes nybyggede skole og kulturhus i Centerparken.

Inden da er der først en mængde praktiske gøremål, der skal klares. Et af dem er ophængningen af den kunst, der skal pryde væggene i Artium. Kunstneren bag værkerne er Astrid Marie Christiansen, der har delt opgaven i to spor: Kunstgulve og en række værker til vægophæng.

De cirkulære former går igen i begge dele, men mens kunstgulvene både er blevet produceret og monteret uden kunstnerens direkte medvirken, har hun selv stået for den øvrige del, og onsdag havde hun taget turen fra sit atelier i København for at medvirke ved ophængningen.

Hun var både glad og lettet over det (næsten) færdige resultat, men det blev også nødvendigt med en større justering i slutfasen: Et af de helt store værker, der primært af hensyn til håndteringen er samlet af flere mindre enkeltdele, endte med at få en helt anden placering, end det oprindelig var tiltænkt.

Læs meget mere om både dette og ibrugtagningen af Artium i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tags: 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022