Tung trafik på Stationsvej og Dalgasvej

Ikast-Brande Kommune overvejer at åbne for lastbilkørsel på Stationsvej og Dalgasvej i Brande.

Det vil vi fra Brande City gerne på det kraftigste gøre indsigelse imod.

Man arbejder normalt med at få den tunge trafik ud af bymidterne og ikke ind, som det her er tilfældet.

Vi kan ikke se nogen god grund til, at den tunge trafik skal ledes ind igennem et område, hvor der i stor stil færdes mange bløde trafikanter til skole, busser, tog, lægehuset samt forretninger. Der er ingen grund til at udsætte disse bløde trafikanter for en forøget risiko i trafikken.

Den tunge trafik har flere muligheder for at komme udenom Brande midtby, f.eks. via Kåremagervej, Borupvej, Ny Sandfeldvej og Nordlundvej. Måske ville en bedre skiltning til lastbiler være tilstrækkelig, så de har en mulighed for at se, hvordan de skal komme udenom midtbyen. Så kan vi nøjes med at få de lastbiler ind i bymidten som har et ærinde. Vi tror i bund og grund heller ikke, at der er nogen lastbilchauffører, der direkte ønsker at køre igennem midtbyen - men de havner ofte i en situation, hvor de ikke kan se andre veje. Derfor bør en skiltning kunne løse en stor del af problemet.

 

Vi ønsker en balanceret midtby uden tung og unødvendig trafik, hvor bløde trafikanter kan færdes i så trygge omgivelser som overhovedet muligt. Derfor bør der fra kommunens side gøres alt for at undgå, at der kommer lastbiler ind i bymidten, som ikke har et reelt ærinde. Derfor bør der ikke åbnes for lastbilkørsel på Stationsvej og Dalgasvej.

 

Brande City

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul