Søren Frank fylder rundt

Han taler de ældres sag

Af Astrid Vestergaard

I morgen, fredag, fylder ældrerådets formand i Ikast-Brande Kommune 80 år. I den anledning har avisen besøgt ham til en snak om ældrerådets opgaver og naturligvis også om de 80 år, der snart er gået.

Søren Frank Sørensen i Brande er formand for Ikast-Brandes Ældreråd og håber, at flere i kommunen vil få øjnene op for det arbejde, rådet udfører.

- Ældrerådets arbejde er en smule underkendt. Folk ved knap nok, hvad det er, vi går og laver. Vores hovedopgave har været - mens jeg har været formand - at gøre rådet mere synligt. Om det er lykkedes, ved vi først, når der til efteråret skal være valg igen. Stemmeprocenten ved ældrerådsvalget for fire år siden var meget lav. Forhåbentligt bliver den højere i år, lyder det fra Søren Frank Sørensen, som blev valgt ind i rådet ved sidste valg og har bestemt sig for ikke at genopstille.

- Når man fylder 80, skal man ikke love sig væk til fast arbejde de næste fire år, forklarer han med et smil.

Frustrerende anlægsloft

Ældrerådets opgaver består blandt andet i at komme med en udmelding, når byrådet sender ældrepolitiske sager i høring.

Formanden synes, rådet har et godt samarbejde med Ikast-Brande Byråd. Til gengæld finder han det dybt frustrerende, at regeringen har lagt et anlægsloft over kommunerne, så der formentlig ikke bliver råd til at bygge en ny skole i Brande som erstatning for Præstelundskolen, der er angrebet af skimmelsvamp.

- Det er urimeligt, hvis ikke vi må bygge en ny skole. Det er det eneste rigtige at bygge en ny. Jeg synes, kommunerne har alt, alt for lidt selvbestemmelse, siger han.

Det var i sin tid forandringer på Brandlundparken - Brandes tidligere plejehjem og nuværende ældrecenter - der fik ham til at stille op til ældrerådet.

Søren Frank Sørensen er tidligere formand for aktivitetsrådet på Brandlundparken, og da man politisk besluttede at nedlægge Brandlundparken som plejehjem og samtidig fjernede den mulighed, de ældre i byen havde for at mødes og hygge i Brandlundparkens café, besluttede han sig for at stille op.

Fodbold og revytekster

Søren Frank Sørensen er født i Århus, fik sin skolegang i Kærby, og efter konfirmationen tjente han på landet ved Karstoft. Et højskoleophold i Ry blev det også til, og soldatertiden havde han ved flyvevåbnet i Skrydstrup.

Han har aldrig fået en egentlig uddannelse men har gennem et langt liv haft mange ansættelser - på et tidspunkt arbejdede han i Sverige for virksomheden B&W. Her boede han sammen med hustruen Kirsten og parrets to børn.

Efter årene i Sverige rejste familien til Risbjerg og overtog en ejendom i Risbjerg ved Brande. Søren Frank Sørensen fik arbejde på virksomheden Kemic i Blåhøj. Efter ca. tre år dér, arbejdede han et par år på Brandes daværende planteskole, hvorefter han blev ansat hos MES - et job, han havde i 28 år. Som 64-årig gik han på pension, og ejendommen i Risbjerg blev for ti år siden skiftet ud med et parcelhus på Stadion Allé i Brande.

I Brande har fødselaren blandt andet været formand for Brande Old Boys, og han har i flere år trænet både piger og drenge i BIF.

Derudover har han spillet masser af dilettant, og han har skrevet tekster til den Brande Revy, der i mange år blev opført i byen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul