NK-salg kan lune i Brande IF's klubkasse

Rasmus Nissen Kristensen

Fodboldens transfervindue står for øjeblikket pivåbent, og i både hollandske og danske medier rygtes FC Midtjyllands nybagte ligalandsholdsspiller Rasmus Nissen Kristensen med en fortid som ungdomsspiller i Brande IF til den mangedobbelte hollandske mesterklub Ajax, hvor han i givet fald vil blive klubkammerat med to andre danske landsholdsspillere, Lasse Schöne og Kasper Dolberg.

Den 20-årige kantspiller, som debuterede på ligalandsholdet mod Jordan forleden, prissættes på rygtebørsen til 34 mio. kr., hvilket vil sende en pæn sum penge direkte ned i Brande IF's klubkasse.

Ifølge FIFA's regler om såkaldt solidaritetkompensation har den eller de klubber, hvor en spiller, der sælges til en udenlandsk klub, spillede som ungdomsspiller, krav på en kvart procent af transfersummen pr. år, han eller hun har spillet i den pågældende klub fra sit 12. til sit 16. år.

I Rasmus NK's tilfælde vil det betyde en kompensation til Brande IF på 170.000 kr. - vel og mærke under forudsætning af, at handlen går i orden og prisen er de 34 mio.

Da FC Midtjylland tilbage i 2010 solgte Rasmus Nissen Kristensens ældre fætter, Leon Jessen, til den tyske bundesligaklub Kaiserslautern, udløste det en kompensation til Brande IF på 50.000 kr.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen