Møllen i Drantum opgraderes

Udviklingen af vindmøller går stærkt i øjeblikket så vindmøller kan levere mere og mere energi. Det gælder også for Siemens Gamesa Renewable Energys møller.

Siemens Gamesa RE har således lige opgraderet deres SWT-3.6-130 testmølle i Høvsøre til en SWT-4.3-130. Og nu er turen også kommet til at opgradere testmøllen i Drantum. Uhre Windpower 3 I/S idriftsatte ellers i slutningen af april 2017 deres ny SWT-3.15-142 mølle, men nu vil den allerede blive opgraderet til en SWT-4.1-142. Efter opgraderingen vil møllen kunne levere grøn energi til yderligere 400 husstande.

Selve opgraderingen består i sin enkelhed i, at nacellen udskiftes til en ny type. Umiddelbart kan man ikke se forskel, da byggemålene er næsten de samme. Vinger, nav, tårn og fundament forbliver det samme. Den relativt store effektforøgelse lader sig gøre uden at ændre nævneværdigt på omdrejningstallet, idet det primært er et større moment, der giver den større effekt. Omgivelserne vil således ikke umiddelbart se eller mærke en ændring. Det kan nævnes, at støjemissionen for den ny mølle stadig holder sig indenfor den oprindelige støjanmeldelse, der blev indgivet for den første mølle.

Udskiftningen vil starte i denne uge, hvor den kran, der skal installere den ny nacelle, ankommer. Det tager ca. en uge at samle og opstille kranen, og herefter vil man begynde at nedtage vinger, nav og den nuværende nacelle. Den ny nacelle vil efter planen ankomme til Drantum i slutningen af uge 3, og hvis det ikke blæser mere end ca. 10 m/s i navhøjde, vil det kun tage et par dage at udskifte nacellen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 24 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 25 jan.

  Fredagscafé - "Da Ansgar ramte Brande"

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Aktivitetsudvalget og Menighedsrådet

 • 25 jan.

  Fælleslæsning

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Bibliotek

 • 25 jan.

  Åbent hus - Se maskinparken

  Sted: Østerbro 7, Kibæk
  Arrangør: Kibæk Maskinstation

 • 25 jan.

  Idræt For Sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen