Læserbrev om MES søen

Har nogen ikke gået for let hen over flere aspekter for at få udpeget hvad embedsmændenes indstillinger har angivet som den billigste løsning.?

Der er passage for fisk ved MES opstemningen. Det blev etableret for godt 20 år siden i samarbejde med Ringkøbing Amt og her afgav MES ca. 20 % af den vandmængde der blev anvendt til GRØN elproduktion. Det bæredygtige grønne er i dag etiketter der søges påhæftet alt muligt, skønt der sjældent er helt og entydige meninger om hvad det er, - da interessegrupper vægter ret forskelligt.
Har man helt styr på hvilke sjældne vandplanter der kan være i MES–søen eksempelvis?
Man kan se fiskehejren stå i strygets hvilebassiner og det vil jeg tage som et ret sikkert tegn på, at fiskene faktisk færdes i dette omløbsvand !

Kanofarerne har også en hel anderledes naturoplevelse når man skal passere dette søområde, som er modsætning til et sivomkranset lavtliggende åløb.

Den historiske kulturværdi af et godt 100 år gammelt industrianlæg som stadig er drift og passes og vedligeholdes af MES har vel også en værdi der skal vejes op mod magtfulde lystfiskerinteresser.
Det er paradoksalt at man andre steder etablerer og genetablerer søer som eksempelvis Bølling sø i Ikast-Brande. Her vil man så fjerne en eksisterende hævdvunden sø og til afskrækkelse kan man se det meget kedelige resultat heraf ved arealet hvor Brande Elværks Sø engang havde sin naturskønne udbredelse.

I nogens iver efter at genskabe fordums tider kan meget nuværende og fremtidig ødelægges!

Skal man være konsekvent kan man ønske sig helt tilbage til istiden! – og dengang var der vel heller ingen ulve.?

 

Jens H. Kristensen
Lars Nielsens Vej 65
7330 Brande

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023