”Abstrakt Naturalisme” i RemisenBrande

”Abstrakt Naturalisme” er titlen på udstillingen med maleren Jens Frederik Rasmussen i RemisenBrande med fernisering den 8. august.
Jens Frederik Rasmussen er født 1941 og opvokset i Bjerringbro. Han blev udlært som maler hos den lokale malermester. Under uddannelsen fik han lysten til at udtrykke sig gennem maleriet. Her var det specielt billedhuggeren Hans Jørgen Nicolaisen, der som arbejdskollega inspirerede ham. I samme periode dukker ”Den røde Maler”, Jørgen Jakobsen op som inspirator.
Efter endt uddannelse påbegyndte erhvervslivets rejse. Fra Bjerringbro via jyske byer ender rejsens første skridt i Ebeltoft. Her etablerer han selv kunstgalleri, hvor han udstillede sammen med kendt jyske kunstner.
I starten af 1970 gik turen fra det jyske til København, hvor museer og kunstudstillinger blev flittigt besøgt, som en ny inspirationskilde. Det blev også til en uddannelse på Akademiet for moderne kunst og udsmykning for at lærer det grundlæggende omkring tegning og farver. Resten er autodidakt! I dag hentes inspirationen i hverdagen og den danske natur. Malerierne bliver til i Blåhøj og i sommerboligen i Vejlerne.
Udstillingen kan besøges i RemisenBrandes åbningstid frem til medio november.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022