Konservativ sejr i Ikast-Brande

I forbindelse med "Lyserød Lørdag" d. 9. oktober blev den konservative valgbutik på Storegade i Brande indviet med champagne, og med den markante fremgang ved tirsdagens valg er der igen grund til at skåle hos de lokale konservative.

Med offentliggørelsen af stemmetallene fra kommunens største afstemningssted, IBF Arena i Ikast, kan regnebrættet for kommunalvalget i Ikast-Brande gøres endeligt op.

Valgets helt store sejrherre blev Det konservative Folkeparti med Annette Mosegaard i spidsen. Partiet opnåede i alt 19,6 % af stemmerne, men en marginal tilbagegang i Ikast fra 21,7 til 21,5 % af stemmerne betød, at fremgangen ikke blev helt så stor, som der ellers længe var udsigt til.

Venstre går 5 procentpoint tilbage fra 36,0 til 31,0 % af stemmerne, mens Socialdemokratiet med 23,0 % fastholder resultatet fra 2017.

Dansk Folkeparti går fra 13,2 til 9,4 % af stemmerne, og Fælleslisten må ligeledes notere en tilbagegang fra 8,4 til 7,2 % af stemmerne.

Ny Borgerlige og Kristendemokraterne, der ikke stillede op ved valget i 2017, opnåede henholdsvis 3,2 og 2,7 % af stemmerne, mens de to venstrefløjspartier, SF og Enhedslisten, måtte nøjes med 1,7 og 1,8 %, hvilket ikke rækker til et mandat for nogen af partierne. Deres stemmer går i stedet til at sikre Socialdemokratiet et mandat takket være det valgforbund, de tre partier indgik forud for valget.

Den sidste mulighed på stemmesedlen i Ikast-Brande Kommune, Frihedslisten, opnåede blot 55 stemmer svarende til 0,3 % af de afgivne stemmer.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022