Kommunal top-trio mødtes med Thulesen Dahl

Kristian Thulesen Dahl

Forud for Dansk Folkepartis nytårskur havde viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen inviteret partiformand Kristian Thulesen Dahl (bill.) til møde med borgmester Ib Lauritsen og kommunaldirektør Flemming Storgaard. Her fik de mulighed for at levere kommunens syn på de aktuelle debatter om udligning, anlægsloft og Kærshovedgaard.

Simon Vanggaard forklarer, at baggrunden for mødet var, at udligningssystemet lige nu er oppe og vende politisk. Flere gange har regeringen udskudt deres oplæg, fordi de ikke kan blive enige internt.

- Hvad de ender med af oplæg er svært at sige, men det bliver nok ikke noget revolutionerende. Det er dog ganske sikkert, at Dansk Folkeparti får en nøglerolle i forhold til at finde det politiske flertal. Kristian har tidligere været ude og fortælle om retfærdighederne i, at de kommuner med den højeste service også er de kommuner med den laveste skatteprocent og omvendt. Derfor tænkte vi, at Kristian måske var lydhør overfor nogle af de synspunkter, vi har i Ikast-Brande vedrørende udligning mellem kommunerne, forklarer Ikast-Brandes nyudnævnte 1. viceborgmester og nævner som eksempel, at hvis Ikast-Brande fik del i hovedstadsudligningen, ville kommunen have 117 millioner mere i kassen om året.

- Der er altså enorme mængder penge der svømmer rundt mellem de 34 kommuner i hovedstadsområdet. De ser derimod udligningen som almisser, de hælder fra hovedstaden ud til provinsen. Virkeligheden er, at hele hovedstadsområdet får bunkevis af penge den anden vej, fastslår Simon Vanggaard.

- Formålet med mødet var ganske simpelt at give nogle af vores pointer i forhold til udligning til Kristian Thulesen Dahl. Vi synes eksempelvis, at det er underligt, at man ikke bliver belønnet i udligningssystemet for at skabe arbejdspladser og eksport, hvor vi er danmarksmestre, konstaterer viceborgmesteren.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 24 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 25 jan.

  Fredagscafé - "Da Ansgar ramte Brande"

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Aktivitetsudvalget og Menighedsrådet

 • 25 jan.

  Fælleslæsning

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Bibliotek

 • 25 jan.

  Åbent hus - Se maskinparken

  Sted: Østerbro 7, Kibæk
  Arrangør: Kibæk Maskinstation

 • 25 jan.

  Idræt For Sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen