Kniven på struben

Arkivfoto.

For to spillerunder siden så alt lyst ud for Brandes nyoprykkede serie 1-mandskab, der havde seks point ned til Aulum under nedrykningsstregen. To sejre i træk til vestjyderne og to nederlag til Brande mod rækkens to tophold har imidlertid vendt op og ned på tingene, så det nu med to spillerunder tilbage er Brande, der ligger under stregen med samme pointtal som Aulum.

Lørdag tabte Brande 1-3 i Ringkøbing, der topper rækken og bragte sig foran i kampens 2. minut. Brande svarede straks igen, da Brian Jakobsen udlignede minuttet efter, men derefter skulle man frem til 20 minutter før tid, før der igen blev scoret. Det var Ringkøbing, der bragte sig foran 2-1, og i dommerens tillægstid udnyttede værterne, at Brande satsede hele butikken for at få udlignet.

Dermed bliver fredagens kamp på Brande Stadion mod netop Aulum, som vandt de to holds første indbyrdes opgør med 2-1, altafgørende:

Et nederlag sender med sikkerhed Brande retur til serie 2 efter kun et halvt år i serie 1, mens en hjemmesejr med stor sandsynlighed sikrer de zebrastribede en ny sæson i serie 1. For at være 100 % sikre skal Brande dog vinde med enten 1-0 eller mindst to mål. Ender kampen uafgjort eller 2-1 til Brande, udskydes afgørelsen til sidste spillerunde.