Klubrekorden fik ny indehaver

Til tonerne af Tina Turners "Simply the Best" og i selskab med sin søn Alexander blev Brandes anfører Jonny Bjørnsholm lørdag eftermiddag klappet på banen til sin førsteholdskamp nr. 428, serie 1-kampen mellem Brande IF og BV Oksbøl.

Dermed passerede han klublegenden, afdøde Poul Munkholm, der spillede sin førsteholdskamp nr. 427 for Brande IF helt tilbage i 1965 og altså var i besiddelse af klubrekorden for flest spillede førsteholdskampe frem til sin død i december 2016.

Meget symbolsk overrakte hans søn, Peter Munkholm, blomster til den nye rekordholder før kampen, men så var det også slut med gaverne til Brande-anføreren, der måtte undvære sin normale makker i centerforsvaret, Christoffer Nielsen; han sad udenfor med lyskeproblemer.

Det var til at se: Efter mindre end to minutter bragte de vestjyske gæster sig i spidsen, og efter 34 minutter pegede dommer Jonas Bæk på pletten, da Jonny Bjørnsholm kom et splitsekund for sent med sin tackling i udkanten af feltet.

Målmand Jonas Fløe Sørensen var chanceløs på det efterfølgende straffespark, og så kunne Oksbøl gå til pause med en føring på 2-0.

Få minutter ind i 2. halvleg skabte Mikkel Skovbjerg fornyet håb for sit hold, da han med et velplaceret indersidespark fra kanten af feltet reducerede til 1-2, men trods et til tider tungt pres var det småt med Brande-chancer resten af kampen.

Faktisk var gæsterne et par gange tættere på at gøre det til 1-3, og selvom Jonas Fløe gik med frem i dommerens tillægstid, lykkedes det ikke hjemmeholdet at fremtvinge en udligning.

Læs mere om kampen, der resulterede i sæsonens første hjemmebanenederlag til Brande, i Brande Bladet tirsdag.