Ingrid Husum er død

Ingrid Husum havde en fantastisk evne til at se poesien i hverdagen, et skarpt blik for menneskers særheder og en evne til at omsætte selv de mindste begivenheder til fortællinger. En evne hun brugte helt fra barnsben i Alkærlund, hvor hun voksede op som nr. to af en søskendeflok på seks.

Samme evne brugte hun, da hun som voksen begyndte at skrive festsange. Utallige mennesker er gennem årene kommet til Ingrid for at få skrevet en sang – og her hjalp evnen til at få meget ud af lidt, når det ind imellem var sparsomt med oplysninger om konfirmanden eller fødselaren.

I 1951 blev hun gift med Kristian Husum - et ægteskab, der krævede et kongebrev og senere resulterede i ikke færre end tre telegrammer fra HM Dronningen, senest til parrets jernbryllup den 6. sept. 2021.

Sammen drev parret Husumgård ved Drantum, som i 1986 blev overtaget af sønnen, Christen Husum.  Sammen gjorde de Husumgård til et åbent og festligt hjem. Her følte alle sig velkomne, unge og gamle, brasilianere og branditter.

Ingrid havde også mange interesser udenfor hjemmet. I mange år var hun engageret i dilettant i Drantum Forsamlingshus, både som skuespiller og senere som instruktør. Siden førte det til revyer i Brande, Uhre og Blåhøj. Lejlighedssangene blev efterhånden udvidet med underholdning. Hun fik fast Ugens Kluk i Brande Bladet og senere Ugens Klumme i Radio Midt/Vest, lige som hun blev en eftertragtet oplæser af egne tekster. Tekster, der bl.a. blev udgivet under titlen Livstykker…

Det er dem, der giver livet kulør. Sådan et livstykke var hun også selv!

Hendes evne til at huske var eminent – indtil den ikke var det mere. Det var en stor sorg for hende, da hun mærkede, hun ikke længere kunne stole på sin engang så skarpe hjerne,

Da demensen blev for slem kom hun på Plejehjemmet Højbo i Arnborg, hvor hun tilbragte de sidste 4 år af sit liv. Her sov hun mandag roligt ind, i den stille time mellem klokken 3 og 4, omgivet af sin familie.

Ingrid Husum efterlader sig sin mand, Kristian Husum, to døtre og en søn, seks børnebørn og syv oldebørn.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023