Ikast-Brande skraber bunden

Gang på gang topper Ikast-Brande, når Dansk Industri tager temperaturen på erhvervsklimaet i landets 98 kommuner, men det ser ganske anderledes ud, når Beskæftigelsesministeriet opgør beskæftigelsesudviklingen set i forhold til kommunernes rammevilkår.

Den seneste opgørelse, der i modsætning til forgængeren også tager højde for ressourceforløb, jobafklaringsforløb og ledighedsydelse, dækker perioden 2. halvår 2017 – 1. halvår 2018, og her er der ikke meget at glæde sig over set med Ikast-Brande-briller. Til gengæld finder man måske en del af forklaringen på nogle af de besparelser, kommunen konstant er nødt til at gennemføre.

Målt på tværs af alle ydelser lander Ikast-Brande helt nede som nr. 92 på ranglisten. Antallet af ydelsesmodtagere udgør totalt set 2.270 og overstiger dermed det statistisk forventelige med 180. Lå antallet af ydelsesmodtagere i stedet på det forventelige niveau, vil den kommunale besparelse ifølge Beskæftigelsesministeriet udgøre 13,1 millioner kroner.

Kigger man isoleret på arbejdsløshedsdagpengene, rangeres kun Ishøj, Læsø og Samsø dårligere end Ikast-Brande, som statistisk set burde have 400 dagpengemodtagere, men i gennemsnit havde 490 i perioden. Her spiller lukningen af Siemens Gamesas vingefabrik i Engesvang imidlertid negativt ind.

På sygedagpengeområdet ser det endnu værre ud: Her placerer Ikast-Brande sig som nr. 96 kun ”undergået” af Jammerbugt og Ballerup Kommuner. Også her har man 90 modtagere flere end de forventelige 660.

Kun på kontanthjælpsområdet ligger Ikast-Brande Kommune på det forventelige niveau med gennemsnitligt 1030 kontanthjælpsmodtagere i perioden, hvilket placerer kommunen på en 56.-plads på ranglisten.

Kommentarer

Så var det da sikkert der for de tilbageholde mine penge fra september 18 til januar 19..

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 23 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 27 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 30 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 03 aug.

  Pileflettekursus Brande Havekreds og Brande Flettekreds

  Sted: Den Gamle Købmandsgård Uhre
  Arrangør: Brande Havekreds og Brande Flettekreds

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen