Ikast-Brande er klar med ny kulturpolitik

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har godkendt en ny kulturpolitik. Der er tale om en kort og grafisk kulturpolitik med afsæt i den nuværende politik fra 2017, men med markante forbedringer og opdateringer tilpasset nutidens behov.

 

- Der er sket meget i kulturlivet i de senere år, og vi er stolte over at stå med en opdateret og tidssvarende politik. Tidligere fyldte de kommunale kulturinstitutioner rigtig meget. Det gør de selvfølgelig stadigvæk, men nu favner politikken i langt højere grad også de selvejende institutioner og foreninger, udtaler Annette Mosegaard, formand for Børne-, Kultur- og Fritidsudvalget.

 

Ikast-Brande Kommunes nye kulturpolitik bygger ovenpå den tidligere kultur- og bibliotekspolitik fra 2017. Overskriften ”Kultur er, hvor du er” udgør stadigvæk det centrale dna i kommunens kulturpolitik. 

Den gamle politik var mere som en facitliste, hvorimod den nye politik med det grafiske udtryk giver bedre plads til konstant fornyelse og tilpasning.

 

Det har været vigtigt, at kulturpolitikken giver mulighed for fællesskab, samvær og dannelse i en lokal kontekst. Det er blandt derfor, at den indeholder seks undertemaer, som kan være pejlemærker for både nuværende og kommende indsatser. 

 

1. Kulturfællesskaber lokalt, regionalt og internationalt.

2. Kulturhusene skaber liv og oplevelser.

3. Kultur danner børn og unge.

4. Kunst og kultur i byen og på landet.

5. Kultur i Danmarks grønne erhvervskommune.

6. Kulturens frivillige og aktive borgere.

 

- Det er vores klare mål, at man som frivillig og lokalsamfund bedre skal kunne se sig selv i denne politik. Kulturinstitutioner og -aktører tilbyder kunst og kultur overalt i hele kommunen. Det er vigtigt for byrådet, at borgerne lokalt både mærker kulturens mangfoldighed og får mulighed for deltagelse i kulturlivet, udtaler Annette Mosegaard.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul