I sikkerhed

Brande IF sikrede sig i realiteten en ny sæson i serie 2, da holdet på hjemmebane besejrede Billund med 2-0 og dermed lagde yderligere afstand til nedrykningsstregen.

Sportens og ikke mindst fodboldens verden er fyldt med klicheer, men to af de mest sejlivede, "jubilarer spiller altid dårligt" og "2-0 er den farligste føring" blev eftertrykkeligt aflivet på Brande Stadion lørdag eftermiddag.

27-årige Christoffer Nielsen, som spillede sin førsteholdskamp nr. 200 for Brande, var med en bundsolid indsats i midterforsvaret krydret med den afgørende scoring til 2-0 Brandes bedste.

Lasse Skov bragte hjemmeholdet i spidsen efter 19 minutter, da han eksekverede et straffespark begået mod Mathias Sandfeld. Han blev efter dommerens mening fældet nærmest på selve baglinjen af Billund-keeperen, der var tæt på at gøre skaden god igen, da han fik hænderne på Lasse Skovs forsøg fra 11-meterpletten.

I starten af 2. halvleg mente gæsterne det var deres tur til at få straffespark, men dommeren vinkede afværgende, da Jonny Bjørnsholm som bageste mand bremsede en Billund-angribers frie løb mod mål med hvad der udefra ikke så ud som en helt ren tackling.

I stedet afgjorde Christoffer Nielsen kampen, da han i det 58. minut pludselig stod helt fri og tæt under Billunds mål let kunne heade Mikkel Oksbjerres indlæg i kassen til en 2-0-føring, der altså slet ikke var så farlig endda.

Læs mere om kampen i Brande Bladet onsdag.