Hvorfor drejer alle møllerne ikke rundt?

Et spørgsmål, jeg som nabo til de 10 vindmøller langs motorvejen, bliver stillet konstant. Det gør de ikke, fordi der ikke er en transformerstation i området, der kan aftage den strøm, de kan producere. Og sådan vil scenariet være de næste 1-2 år. Men alle møller har drejet en omgang inden 18. februar i år, og mølleejeren, har derfor fået 160 millioner i støtte. Penge som alle skatteydere har indbetalt. Og ja – jeg undrer mig stadig over, at Socialdemokratiet og Venstre ville forgylde denne ene mand, med vores penge? Og på bekostning af så mange berørte borgere.

Der var lokalplaner og høringer, noget jeg har deltaget i aktivt, også i andre projekter, og erfaringen er: det flytter ikke et komma! Et nyt byråd gør det ikke anderledes fremadrettet, da det stadig er de samme embedsmænd, som sidder og behandler disse projekter og kommer med deres anbefalinger. Men sådan spiller klaveret, og det gør det rigtig mange steder. Så når vi tror, vi har indflydelse, så er det blot et luftkastel.

Kommunen ændrede størrelsen på møllerne på 48 timer, til 3,2 MW fra 2,3 MW. En forstørrelse på ialt 9 MW for de 10 opstillede møller. Men her fratog de os borgere muligheden for at søge om støtte via grøn ordning. Et beløb i 6-cifret størrelse, som kunne have givet støtte til cykelstier, sport, måske endda ny skole i kommunen. Det sad politikerne også overhørigt, for embedsmændene anbefalede jo….

Jeg er også nødt til at nævne, at blot 2 af disse møller, kunne producere samme mængde strøm, som disse 10 kan, hvis de havde stået ude på vandet ved Esbjerg. Og her kunne de aftage strømmen med det samme.

Set i bakspejlet synes jeg, vi i området har gjort, hvad vi kunne for at råbe op om dette projekt. Ikke fordi vi er imod grøn energi, for det vil jeg lige slå fast, at ingen af os er!!! Men måden tingene er forgået på og den dårlige grønne gevinst i dette. Selv lodsejere, som støttede projektet, føler sig her bagefter taget godt og grundigt ved næsen. Det synes jeg igen vidner om et rigtig dårligt projekt. Men embedsmændene og kommunen forgyldte stadig én enkelt mand, trods at mange var imod. Mange har haft problemer med at få deres erstatning, så de kunne etablere sig andre steder, og vores husstand har på skrivende tidspunkt stadig ikke fået en afgørelse vedrørende erstatningen.

Slutteligt vil jeg lige nævne, at vejene og jorden ved møllerne stadig er lodsejernes og derfor privat. Så når man fristes til en lille tur langs møllerne, så spørg lige jer selv, om i vil have, at folk bevæger sig rundt på jeres private matrikler.

Lene Fangel
Hastrupvej 1

Kommentarer

Hvis man graver dybere i denne sag vil det vise at disse 10 vindkraftværker er klart ulovligt opstillet og idriftsat.
Danskerne er blevet forrådt med vindmøller.
Tænk et blæsevejrsdøgn koster skatteyderne ca 30 millioner kroner bare i tilskud.
Vi betaler mellem 0,25kr og1,05kr i tilskud pr kWh også til det strøm vi sælger til udlandet for 0,1kr pr kWh.
Danske skatteydere giver tilskud til vindmøllestrøm vi sender til nogle af verdens rigeste lande.

Hertil kommer at vindmøllenaboerne skal bidrage med mistrivsel.
Måske verdens mest tåbelige energipolitik.

Hvem er udbetaleren her-?

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 24 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 25 jan.

  Fredagscafé - "Da Ansgar ramte Brande"

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Aktivitetsudvalget og Menighedsrådet

 • 25 jan.

  Fælleslæsning

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Bibliotek

 • 25 jan.

  Åbent hus - Se maskinparken

  Sted: Østerbro 7, Kibæk
  Arrangør: Kibæk Maskinstation

 • 25 jan.

  Idræt For Sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen