Helt solgt II

Da tøjkoncernen BTX midt i juni med flere ugers forsinkelse offentliggjorde virksomhedens årsregnskab for 2018, tog revisionen forbehold for virksomhedens fortsatte drift udover 12 måneder, med mindre en igangværende salgsproces førte til nye ejere af virksomheden. Ifølge det tyske branchemagasin FashionUnited er salget nu faldet på plads. Køberen af den hæderkronede tekstilkoncern, der blev grundlagt i 1935, er den engelske kapitalfond Grow Capitals Global Holdings Pte Ltd.

- Når vi foretager opkøb, ser vi efter virksomheder med stærkt fundament og en ledelse, der leverer resultater selv under vanskelige markedsforhold, udtaler Arvind Kumar Vij,der er formand for Grow Capitals Global Holdings, ifølge FashionUnited i en pressemeddelelse. Han beskriver BTX som "en virksomhed med et stærkt potentiale, som vi ønsker at udvikle i fremtiden".

I samme pressemeddelelse ser BTX’ adm. direktør, Jesper Roe, tilbage på godt 6 år under amerikansk ejerskab, hvor det på trods af et meget ugunstigt markedsklima er lykkedes at realisere mange små og mellemstore mål, interne processer er blevet strømlinet, og nye forretningsområder er kommet til.

Direktøren vurderer ifølge FashionUnited, at Grow Capitals erhvervede BTX "fordi de føler, at vi er en stærk virksomhed, og fordi de anerkender vores indsats og resultater, selvom de ikke er blevet fuldt ud oversat til økonomiske resultater.”

Det daværende Brandtex blev i 2005 overtaget af kapitalfonden EQT, som i 2013 solgte BTX videre til den amerikansk-kontrollerede kapitalfond Sun Capital Partners.

BTX’ årsregnskab for 2018 udviste et underskud før skat på knap 11 mio. kr.mod et plus på knap 2 mio. i 2017. Tilbagegangen skyldtes ikke mindst et fald i omsætningen på godt 7 % fra 418 mio. kr. i 2017 til 387 mio. i 2018.

Tags: 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis