Generalforsamling i Corona-virussens tegn

Ole Revsgaard Andersen

Onsdag aften den 11. marts havde Dansk Folkeparti Ikast-Brande indkaldt til den årlige generalforsamling på Hotel Dalgas i Brande. En generalforsamling, der plejer at samle mange medlemmer, men som denne gang bar præg af Coronasituationen. Den gode stemning var dog intakt både inden, under og efter, at dagsordenen var gennemgået.

- Vi har fulgt Corona-udviklingen hele ugen, men besluttede at afvikle generalforsamlingen med den ekstra opmærksomhed, som myndighederne havde vejledt om, blandt andet brug af håndsprit, længere mellem stolene, ingen håndtryk osv., fortæller lokalformand Ole R. Andersen (bill.).

I sin beretning kom han ind på året, der er gået og måtte konstatere, at en ulykke sjældent kommer alene: Først Dansk Folkepartis pauvre resultat ved Folketings- og EU-valg samt nu Coronavirussen, som var ved at lægge hele Danmark ned.

Til trods for, at Dansk Folkeparti dagligt arbejder på igen at opnå vælgernes tillid, var det lokalt en glad formand, der kunne fortælle, at den lokale opbakning er stigende, specielt hos de unge.

- Lokalforeningen bliver stærkere og stærkere, og bestyrelsen står sammen om opgaverne og arbejder sammen med DF´s byrådsmedlemmer konsekvent på at gøre kommunen til en god kommune for alle borgere, fastslog han.

Lokalt ligger man ikke på den lade side. Man har her i Vestjyllands Storkreds oprettet det, man kalder for en formandskreds. Her mødes formændene fra lokalforeningerne og diskuterer fælles tiltag. Blandt andet besluttede man på det seneste møde, at man i fællesskab vil afholde et større Grundlovsarrangement, som dirigenten Kuno Danielsen, der er lokalformand for Silkeborg Syd-kredsen og medlem af byrådet i Silkeborg, senere fortalte om.

- Ideen med formandskredsen er i sin essens, at vi løfter stærkere i flok. For det kan til tider være svært at lave et stort arrangement, hvis man kun er én lokalforening om at stå for det, forklarer de to lokalformænd samstemmende.

Derudover blev den årlige nytårskur, hvor man traditionen tro har besøg af partiformand Kristian Thulesen Dahl nævnt, og arrangementet med Morten Messerschmidt i Engesvang var ligesom takken til de engagerede frivillige også en del af årets beretning.

DFU i vækst

Efter formandens beretning fik formanden for DFU Vestjylland, Mads Berg, ordet. Han fortalte, at ungdomspartiet er i vækst, og at flere og flere unge interesserer sig for DF´s politik og gerne vil engagere sig, enten organisatorisk eller politisk.

- Flere og flere unge er interesseret i vores politik specielt set i lyset af, at de unge jo går i byen og kan se, at indvandrerne spiller en større og større rolle i nattelivet. Så sent som sidste år så man, at indvandrerbander havde overtaget store områder i Herning, og det ønsker de unge ikke – de går i byen for at have en god aften. Jeg har flere venner i Århus, som nu ikke kommer visse steder, men bliver på deres kollegieværelser og der fester med vennerne i stedet, fordi man ikke tør gå ud i nattelivet, fremførte Mads Berg, som også oplever, at de unge interesserer sig for den økonomiske og sundhedsmæssige politik.

- Det er kendetegnende for de unge DF’ere, at socialliberalismen, hvor man bygger på både liberale markedsøkonomiske principper og samtidig ser det som en hovedopgave for det offentlige at skabe social tryghed for den enkelte, er det rigtige. Hvis de unge kunne bestemme, så skulle der klart tilføres flere penge til sundhedsvæsenet. Se blot på den nuværende situation omkring Coronavirussen, som kan blive en bombe under sundhedsvæsenet, sluttede Mads Berg.

Efter generalforsamlingen ser bestyrelsen for Dansk Folkepartis Lokalforening Ikast-Brande således ud: Formand: Ole R. Andersen, næstformand: Mads Berg, bestyrelsesmedlemmer: Peder Fenger, Mikael Würtz og Kurt Kristensen, suppleanter: Brian Korsgaard og Michelle Sundahl Pedersen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020