Fortsat fem partier i byrådet

Selvom Fælleslisten på det nærmeste blev savet i småstykker, ændrer valgresultatet ikke på antallet af partier og lister i byrådssalen, og byrådets to største partier sidder tilbage med uændret mandattal.

En syngende vælgerlussing i kommunens hovedby Ikast betød, at Venstre til slut måtte vinke farvel til den fremgang, der længe var udsigt til, og sammen med Fælleslisten og Radikale Venstre, der heller ikke denne gang kom i byrådet, udgør kommunens største parti den trio, der måtte notere tilbagegang på valgdagen. Dog med beskedne 0,2 %-point, mens Fælleslisten tog en ordentlig rutsjetur fra 23,3 % af stemmerne til 8,4 %. Det rækker dog til to mandater, som mest sandsynligt tilfalder Henrik Kraglund og Morten Bak, men det afgøres af de personlige stemmetal.

Venstre fik uændret 9 mandater, mens Socialdemokraterne ikke kunne veksle en fremgang på godt 1000 stemmer til 23 % af stemmerne til et ekstra mandat - primært fordi det var valgforbundet med SF og Radikale Venstre samt Enhedslisten, der ikke stillede op denne gang, der reelt sikrede socialdemokraternes sjette mandat ved sidste valg.

De Konservative tredobler valgresultatet fra 2013, hvor det kun blev til en enkelt plads i byrådet, og her er Annette Mosegård selvskreven. Det samme er Simon Vanggard Nielsen hos Dansk Folkeparti, som også gik frem fra 2 til 3 mandater. Om det rækker til en plads i byrådet til Bo Sand Kristensen afgøres af de personlige stemmer. Det samme gør sig gældende for de Konservative, men biografdirektør Bjarne Raabjerg fra Ikast er formentlig et godt bud.

Hos Socialdemokratiet er spidskandidat Frank Heidemann Sørensen ligesom de to byrådsveteraner Inge Dinis og Birthe Sørensen sikre kort, og Kirsten Hoffmann fra Gludsted opnår formentlig også genvalg. Om en af de to opstillede socialdemokrater fra Brande, Anne Ravn Bach og Henrik Christensen, opnår valg, er nok mere tvivlsomt.

Hos Venstre synes kabalen endnu mere åben, når man ser bort fra Henrik Engedahl og Ib Lauritsen, som må være sikre - hvem de øvrige syv bliver, afgøres af, hvordan de personlige stemmer er fordelt, men et par gode bud kunne være de to tidligere Fællesliste-folk, Helle Mathiasen og Carl Jensen, som begge står stærkt på hjemmebanen i henholdsvis Ejstrupholm og Blåhøj. Spændende bliver det også, om og i givet fald hvem af de fire kandidater fra Brande og Uhre, der har fået personlige stemmer nok til en plads i byrådet.

Udover Radikale Venstre opnåede heller ikke Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Ismail Yalcins social-liberale liste valg til byrådet.

Se hele valgresultatet her: https://www.kmdvalg.dk/KV/2017/K84713756.htm

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022