Fjernvarmeprisen sænkes igen-igen

For ottende år i træk reducerer Brande Fjernvarme forbrugernes betaling for at få varme i radiatorerne.

Atter engang er det det faste bidrag, der får en tak nedad fra 22,50 pr. kvadratmeter til en rund tyver. Samtidig falder effektbidraget (prisen pr. enhed) fra 375 kr. til 362,50 pr. MWh. Beløbene er inkl. moms.

Målerlejen fastholdes, hvilket betyder, at prisen for at opvarme et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh fremover vil udgøre 9.973,75 kr. på årsbasis.

- I varmeåret 2016-2017 skulle der i udgangspunktet betales 10.525 kr., som sidenhen blev reduceret med et betalingsfrit kvartal, så nettobetalingen for et standardhus blev på 7.893,75 kr. Dette rakte til en placering som nr. 14 ud af de 406 værker, som rapporterer varmepriser til Energitilsynet. De meget omtalte 19.000 hårdt plagede fjernvarmeforbrugere i Herning har i øvrigt måttet betale 15.077 kr. for en tilsvarende ydelse. Og ikke et ord om kommende forrentning af ledningsnettet i Herning – og heller ikke i Brande, lyder garantien fra Brande Fjernvarmes formand, Henrik Kraglund, der har regnet sig frem til, at forbrugerne i Herning til sammen ville være sluppet næsten 140 mio. kr. billigere, hvis de havde fået fjernvarme til Brande-pris.

Læs mere i dagens udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Boligsalg

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul