Fem valgsteder nedlægges

Havde man på forhånd forventet, at det var debatten om placeringen af en ny skole i Brande, der ville trække tænder ud på aftenens byrådsmøde, tog man grundigt fejl.

I stedet udløste spørgsmålet om en nedlæggelse af fem af kommunens 16 valgsteder en næsten tre kvarter lang og til tider følelsesladet debat, hvor fronterne blev trukket hårdt op.

Punktet var blevet flyttet fra den lukkede til den åbne del af dagsordenen på byrådsmødet, og kun ganske få af de 21 tilstedeværende byrådsmedlemmer undlod at tage ordet i løbet af debatten.

På forhånd havde et enigt økonomi- og planudvalg vedtaget at anbefale nedlæggelsen af de fem valgsteder, mens der til gengæld var uenighed om størrelsen af besparelsen, og om det var pr. valg eller pr. år, man sparede beløbet, som alt efter afsenderen varierede fra under 100.000 kr. til ca. 400.000 kr.

Forslaget om at nedlægge de mindre valgsteder blev egentlig allerede truffet for 8 år siden, men blev siden rullet tilbage og aldrig ført ud i livet, men den afsluttende afstemning, der delte flere af partierne på midten, betød afslutningen på en epoke i Drantum, Uhre, Pårup og Munklinde, mens valgstederne i Gludsted og Hampen slås sammen.

Til gengæld overlevede valgstederne i Blåhøj, Isenvad og Klovborg.

Eftersom beslutningen trådte i kraft med øjeblikkelig virkning, er det en realitet, at der har været afholdt valg i Drantum Forsamlingshus og på Uhre Kro (bill.) for sidste gang.

Imod beslutningen stemte de fem Venstre-folk Lars Lyhne, Gert Bækgård, Brian Sigtenbjerggård, Helle Mathiasen og Carl Jensen samt Fælleslistens Lotte Stoltenborg og De Konservatives Kirsten York Helms, mens Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti var fælles om at holde partidisciplinen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022