Første EM-medalje til Mikkel

Mikkel Damholdt Hansen

For første gang kunne Fasterholt-skytten Mikkel Damholt Hansen rejse hjem fra et internationalt mesterskab med en medalje om halsen.

Det blev facit af forrige uges Europamesterskaber i skydning, der blev afholdt i Kroatien.

Sammen med Stephanie Grundsøe, som dagen forinden havde vundet guld, skød danskeren sig tirsdag til en bronzemedalje i juniorernes mixrække for 10 meter luftriffel kun overgået af Ruslands guldvindere og Tyskland på andenpladsen.

Det danske par fulgte op på mandagens flotte resultat ved at skyde 833,3 samlet, hvilket rakte til en placering som nr. 3 i kvalifikationen og dermed en plads i finalen, der blev en spændende affære.

Her lå de to danskere sidst efter første serie, men de fik kæmpet sig op og var i løbet af finalen inde i kampen om en sølvmedalje. Finalen blev ekstra spændende, da danskerne måtte ud i shoot off mod det norske hold for at sikre sig en plads i top tre – her klarede de sig sikkert videre.

Mikkel og Stephanie kunne dog ikke hente det tyske hold, men de kunne stadig juble over bronzemedaljen:

– Det er et rimelig nyt format, hvor forberedelsestiden er noget anderledes, så det er lidt ud over det sædvanlige, så derfor er det altid svært, synes jeg, at skyde en god kvalifikation på mix. Så det er fedt, sagde en stolt Mikkel Damholt om at slutte af med en bronzemedalje.

Individuelt sluttede Mikkel Damholt Hansen på den mest ærgerlige plads af alle, 9.-pladsen, der lige præcis ikke giver adgang til finalen. Forskellen op til ungarske Zalan Pekler på 8.-pladsen var sølle 0,3 point, og i finalerunden skød ungareren sig endda så meget op, at han endte med at vinde sølv.