Enighed om at halvere kravene til svømmeundervisningen

Børne- og undervisningsudvalgets to socialdemokratiske medlemmer stemte imod forslaget. Det samme gjorde deres to partifæller, da sagen blev behandlet i Økonomi- og planudvalget, men da spørgsmålet om folkeskolernes svømmeundervisning mandag nåede frem til byrådet, stemte samtlige seks socialdemokrater sammen med det øvrige byråd for at halvere minimumstimetallet fra 40 til 20.

Ret meget nærmere end en forklaring fra 2. viceborgmester Frank Heidemann Sørensen om, at Socialdemokratiet gemmer deres modstand til vigtigere sager, kom man ikke på den socialdemokratiske kovending, der dog ikke havde den store praktiske betydning. De øvrige partier og lister, som til sammen kan mønstre 17 af byrådets 23 pladser, havde på forhånd meldt ud, at de støttede halveringen, og dermed var der et klart flertal for forslaget.

Både i Børne- og undervisningsudvalget og i Økonomi- og planudvalget havde socialdemokraterne ellers forsøgt at samle opbakning til at begrænse nedsættelsen til 30 timer, hvilket altså ikke var lykkedes, så i sidste ende valgte de alligevel at stemme sammen med flertallet.

Det økonomiske facit af halveringen bliver en samlet besparelse på 311.000 kroner i 2018-priser, penge som skolerne nu selv kan disponere over – og hvis de ønsker at bruge dem på svømmeundervisning, står det dem frit for.

Netop skolernes mulighed for selv at prioritere var helt centralt for både Venstres Gert Bækgaard og de konservatives Kirsten York Helms, som selv er lærer på Præstelundskolen i Brande:

- Skolerne efterlyser handlemuligheder. Nu kan de vælge at gøre noget andet, hvis det passer til skolens profil, anførte hun, mens Gert Bækgaard fandt det naturligt, at svømmeundervisningen fortsat skal foregå i vand – det er der faktisk ikke krav om i lovgivningen.den enkelte folkeskole, om man vil tilbyde svømmeundervisning udover de 20 timer.

Læs mere i næste uges udgave af Focus Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 mar.

  Fælleslæsning

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
 • 22 mar.

  Åbningsfest Blåhøj Vaskehal

  Sted: Blåhøj Vaskehal, Buelundvej 2, Blåhøj
  Arrangør: Blåhøj El (Se annoncen i Brande Bladet)

 • 22 mar.

  Idræt For Sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Sdr. Ommevej 50B, Brande
  Arrangør: Lystersminde Puljeordning

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Foredragssalen, Brande Højskole, Herningvej 14, Brande
  Arrangør: Brande Højskole

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen