En fremtidssikret folkeskole

Vi ønsker en ny skole, som skaber rammen for selve lokalsamfundet.

Vores fælles folkeskole er en af grundstenene i vores velfærdssamfund, og mange steder er det selve fundamentet for et lokalsamfund. Det er her hvor vores børn, uanset deres sociale baggrund, mødes og tilbringer utrolig meget tid sammen med de lærere, som har viet deres liv til at undervise vores børn. Sådan er det også her i Brande.

Vores folkeskoler i Brande er gamle, og det kan ses. I mere end 50 år har flere tusind børn og ansatte tilbragt deres dagligdag i disse bygninger, som har fungeret som indgang til voksenlivet.

Folkeskolen har dog udviklet sig, specielt efter den nye folkeskolereform, men bygningerne er stadig de samme - de har ikke ændret sig synderligt meget.

Situationen i Brande er den, at vores store skole, Præstelundskolen, har tabt kampen til skimmelsvampen - et problem som har været kendt længe. Udskolingen er blevet fordelt rundt i Brande, mens indskolingen og mellemtrinet stadigvæk befinder sig i bygningen. Dette kan ikke accepteres.

Vi har i flere år sendt vores børn ind i nogle gamle bygninger, hvor sundheden for hverken børnene eller de ansatte har været i orden - der er blevet gamblet med deres sundhed!

Svære tider kalder på nye og anderledes løsningsforslag, som for nogen kan virke langt ude. Vi ser dog kun to løsninger:

1) Man bygger en ny skole som erstatning til Præstelundskolen, da man under ingen omstændigheder burde undervise vores børn under sådanne forhold, og Dalgasskolen forbliver som den er i dag.

2) Man bygger en ny fælles skole i Brande, hvor lokalerne er nye, og undervisningsfaciliteterne er i top. En skole som ikke bare skal fungere som skole, men som selve lokalsamfundets samlingssted. Vi foreslår at bygge en ny skole nede ved hallerne, hvor både bibliotek, borgerservice, sportshallerne med cafe og mødelokaler, tandplejen, og udendørsarealerne skal sikre et godt undervisningsmiljø, og hvor lokalsamfundet er samlet i et.

Det er ingen hemmelighed, at der bliver født færre børn i vores kommune end tidligere, og med den sidste løsning ville man derfor også fremtidssikre sig lokalsamfundet, idet der aldrig ville blive tale om skolelukning i Brande, eftersom at der kun ville være en skole.

Der skal handles nu og her! Jo længere tid der går, desto flere årgange udsætter vi for skimmelsvamp, og det kan vi ikke tillade os. Lad os bruge f.eks. Tjørring skole og Nordvest hallen i Herning Kommune samt Søndre Skole og Magion i Grindsted som forbillede for fremtidens folkeskole i Brande.

Med venlig hilsen

Henrik Christensen, Byrådskandidat for Socialdemokratiet

Daniel Buur Christensen, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Herning, Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul