Blåhøj Friskole en realitet

Dermed får Ikast-Brande kommune sin 5. friskole

Af Villy Guldbrand Jensen - 

På selve dagen hvor 0.-6. klasserne på Blåhøj Skole havde indvielse af Kunst på Multibanen, kunne Kim Rasmussen, fra arbejdsgruppen bag en friskole i Blåhøj, fortælle de mange fremmødte elever og forældre, at den nye friskole i Blåhøj var blevet stiftet samme dag.

En nyhed, som fik alle de fremmødte til at klappe af begejstring.

- Vi er blevet spurgt mange gange i de sidste måneder – bliver det til noget?

Og ja, det kan vi fortælle i dag, at det bliver det, fortalte Kim Rasmussen, der blev suppleret af Vicki Faartoft, også fra arbejdsgruppen, som fortalte at de mange gule sedler der var blevet skrevet på til informationsmødet var blevet samlet til et stykke arbejdspapir, og nu håbede gruppen på opbakning fra forældre og elever, når det første skoleår i Blåhøj Friskole starter til sommer 2024.

 

Klar til at søge leder

Kim Rasmussen kunne bagefter fortælle at man var så langt i forhandlingerne med kommunen, at bygningerne var på plads.

- Vi er ikke helt enige om prisen på inventaret, men det finder vi nok en løsning på, lød det fra Kim Rasmussen, der sidder i den midlertidige bestyrelse der er blevet valgt.

Nu skal vi have sat gang i processen med at finde en skoleleder, og når vedkommende er fundet, skal der laves ansættelser med lærerpersonale med flere.

På spørgsmålet om det økonomiske fundament for en friskole i Blåhøj er på plads, kom svaret: Ja - vi har hentet mange penge hos bidragsydere og fået forhåndstilkendegivelser fra mange flere, så som det ser ud nu, er det lige før vi kan klare starten ude kassekredit.

Også selv om der går 6 måneder inden vi får elevbetaling fra Undervisningsministeriet, lød det fra en glad Kim Rasmussen bag Blåhøj Friskole – der får sloganet ”En verden i Børnehøjde” koblet på navnet.

 

 

På billedet ses Kim Rasmussen – til højre - der kunne fortælle de mange fremmødte at Blåhøj Friskole var blevet stiftet samme dag. Yderst til venstre nuværende skoleleder Susanne Rasmussen, Jørgen Sandholm og Vicki Faartoft fra arbejdsgruppen.

Kommentarer

Hvor er jeg stolt og glad på jeres vegne, godt kæmpet og dejligt at forhandlingerne har båret frugt!! 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul