Brande Camping: Det er vores eksistens der er på spil

Spillet om MES-søens fremtid bliver fulgt meget intenst på Brande Camping, der er dybt afhængig af at man kan regulere vandstanden i åen, der slynger sig rundt om campingpladsen

Af Villy Guldbrand Jensen

- Det har vital betydning for os, at vi kan ringe til MES og bede dem om at hæve vandstanden i søen og holde mængden af vand tilbage, når det blæser og regner meget, fortæller medejer af Brande Camping Dennis Walther Birk Frederiksen.

- Det sker mange gange i løbet at et år – primært i forårs- og efterårsmånederne – at vandstanden stiger faretruende i åen, specielt hvis sluserne i Hvide Sande er lukket.

Så er det helt afgørende for os, at man kan regulere vandtilstrømningen i åen, ved hjælp af søerne. Specielt efter at Elværkssøen kollapsede, spiller MES-søen en kæmpe rolle for os.

Derfor er vi også skuffede over at vi skulle læse det i avisen, fortæller Dennis Walther Birk Frederiksen, der pludselig må indse at det, han og Susanne gennem årene havde brugt 6-7 millioner på at forbedre og modernisere, nu måske er spildte penge.

- Vi er i gang med at installere jordvarme og har netop fået lagt solceller på tagene, for at være selvforsynende med energi, fortæller Dennis.

Solcellerne er lagt op, men med hensyn til jordvarmen sætter vi lige maskinerne i bero.

 

Erstatningskrav

Hvis det bliver vedtaget at søen skal fjernes, vil vi komme med et erstatningskrav mod Ikast-Brande kommune.

Læs hele artiklen i Brande Bladet på tirsdag!

Kommentarer

Hva fanden tænker de på de må lige tilbage til tegnebordet og tænke boksen igen ,bare hold fast dennis

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul